ZOOM FESTIVAL INTERNATIONAL FICTION TV 14a edició (del 22 al 27 de novembre 2016)

20161107111419663_300_422_1_0

L’actriu Mònica Randall i el Club Super3, premiats d’honor del Zoom, el Festival Internacional de Ficció Televisiva

La 14a edició del certamen reconeix Júlia Molins com a actriu promesa i la producció de TV3 Merlí com a la millor sèrie espanyola de l’any

El festival tindrà lloc del 22 al 27 de novembre a Igualada i a Barcelona, on es podrà veure una cuidada selecció de produccions internacionals de cinema per a televisió realitzades els darrers anys 

A la Secció Oficial hi destaquen films com Ebre, del bressol a la batalla, que es projectarà un dia abans de la seva estrena oficial a TV3, 22 ángelesAgnesBirthday, Cervantes contra Lope, FélvilágFreistattGroenland, Hope i Lampedusa, dall’orizzonte in poi 

Com a novetat, el festival suma enguany un dia més de progrmació i presenta tres noves seccions: Zoom Series, Zoom Formats i Zoom Trendy, destinades a les sèries i als nous formats televisius

El Zoom escalfa motors amb Zoom Experience, un seguit d’activitats culturals que combinen la millor ficció per a televisió amb gastronomia, música, enologia i literatura

 
 
Del 22 al 27 de novembre torna una nova edició del Festival Zoom, el festival Internacional de Ficció per a televisió, a Igualada i a Barcelona. Una cita imperdible per a tots els amants de la ficció per a televisió de Catalunya, l’Estat Espanyol i d’arreu del món.

Com a novetat, el Zoom suma enguany un dia més de programació del festival, començant amb la programació el dimarts 22, quan tindrà lloc la inauguració, que comptarà amb la projecció del film Cervantes contra Lope, amb la presència de l’equip. 

Les pel·lícules de la Secció Oficial d’enguany són 22 ángeles (Espanya, 2016) de Miguel Bardem, Agnes (Alemanya, 2016) de Johannes Schmid, Birthday (Regne Unit, 2015) de Roger Michell, Cervantes contra Lope (Espanya, 2015) de Manuel Huerga, Ebre, del bressol a la batalla(Espanya, 2016) de Román Parrado, que es presentarà un dia abans de la seva estrena oficial a TV3, Félvilág (Hongria, 2015) d’Attila Szász, Freistatt (Alemanya, 2015) de Marc Brummund,Groenland (Holanda, 2015) de Tomas Kaan, Hope (Holanda, 2015) d’Erik de Bruyn i Lampedusa, dall’orizzonte in poi (Itàlia, 2016) de Marco Pontecorvo.

PREMIS ZOOM 2016

En aquesta 14a edició, el Zoom reconeixerà amb els Premis d’Honor les trajectòries de l’actriu Mònica Randall i de l’espai infantil de TV3 Club Super3. L’actriu Mònica Randall ha realitzat una llarga carrera, amb més de 50 anys davant de les càmeres, amb films com La Escopeta Nacional oLa Revoltosa. Per la seva banda, el Club Super3 enguany celebra els 25 anys en pantalla treballant per aportar valors per a la infància, com a dinamitzador del teixit social, cultural i industrial del nostre territori i una eina fonamental d’integració.

El Premi Auguri Sita Murt, dedicat a les joves promeses de l’ofici, el rebrà l’actriu catalana Júlia Molins, que ha destacat per la seva actuació a les dues temporades de la sèrie Cites. Enguany el Jurat de la Crítica, format per Toni de la Torre, Manel de Luna i Cipiriano Torres atorga el Premi Zoom a la Millor Sèrie Espanyola a la producció de TV3 Merlí. 

ZOOM EXPERIENCE, EL ZOOM ESCALFA MOTORS AMB GRANS EXPERIÈNCIES

El Zoom escalfa motors amb Zoom Experience, un seguit d’activitats culturals prèvies al festival que combinen la millor ficció per a televisió amb gastronomia, música, enologia i literatura.

El passat divendres 4 va tenir lloc el concert Músiques de Butxaca, amb el cantant i guitarrista barceloní Andreu Martínez acompanyat de la seva banda AM Band. 

El proper dijous 10 tindrà lloc un tast de vins DO Catalunya, amb els actors de la sèrie La Riera Pep Munné i Josep Anton Muñoz i el director Esteve Rovira.

També el dijous 17 hi haurà un sopar temàtic Mad Men, amb les receptes de la sèrie cuinades pel segon millor cuiner jove del món, David Andrés. Andrés, mà dreta del televisiu cuiner Jordi Cruz i subxef al restaurant ABaC, prepararà les conegudes amanides de patata dels Draper o el filet Wellington que li agrada a Roger Sterling.

Finalment, el divendres 18 de novembre es presentarà L’amor et farà immortal, el llibre del premiat d’honor de la passada edició del Zoom, Ramon Gener.

SECCIÓ OFICIAL DEL FESTIVAL ZOOM 2016

Ebre, del bressol a la batalla (Espanya, 2016). El Zoom projectarà aquest film, un dia abans de l’estrena oficial a TV3. Román Parrado narra la història d’uns joves d’entre 17 i 18 anys obligats a abandonar la innocència entre el xiulet de les bales. Una producció que servirà per explicar la història de “la lleva del biberó”, uns fets que mai abans s’havien traslladat ni al cinema ni a la televisió. Aquesta projecció també forma part del Cicle Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català.

Cervantes contra Lope (Espanya, 2015). Tvmovie dirigida per Manuel Huerga, que retrata l’enfrontament que van viure a començaments del segle XVII dos dels escriptors més famosos de la història de la literatura europea, Miguel de Cervantes i Félix Lope de Vega. 

22 Ángeles (Espanya, 2016). Adaptació de la novel·la Ángeles Custodios d’Almudena Arteaga, dirigida per Miguel Bardem (Prim el asesinato de la calle del turco, El asesinato de Carrero Blanco) i adaptada per Alicia Luna (Te doy mis ojos).

Agnes (Alemanya, 2016). Pel·lícula de Johannes Schmid basada en el famós llibre del suís Peter Stamm, traduït a més de vint llengües.

Birthday (Regne Unit, 2015). Adaptació de Roger Michell de l’aclamat guió teatral escrit per Joe Penhall i protagonitzat per un sorprenent Stephen Mangan.

Félvilág (Hongria, 2015). Film d’Attila Szász basat en una història real sobre amor, sexe, poder, passió i assassinat. Una història plena d’erotisme, suspens i violència que revela la cara més fosca de la naturalesa humana.

Freistatt (Alemanya, 2015). Pel·lícula basada en fets reals, sobre la lluita d’un nen per salvar les restes d’humanitat i dignitat en un sistema social opressiu.

Groenland (Holanda, 2015). Història d’amor entre el fotògraf documental Hugo (Thomas Ryckewaert) i la jove i atractiva Iris (Gaite Jansen) a Groenlàndia. És un intent d’unir ficció i documental a través del film i la fotografia.

Hope (Holanda, 2015). Erik de Bruyn dirigeix aquest telefilm amb una trama sexual i financera, inspirat en el cas de Heleen Mees, una dona forta i valenta que va estar relacionada amb el directiu del Citibank Willem Buiter.

Lampedusa, dall’orizzonte in poi (Itàlia, 2016). Minisèrie de dos capítols del director Marco Pontecorvo que explica una història de ficció basada en la vida diària i real de la gent que dóna la primera assistència als immigrants il·legals que arriben a l’illa de Lampedusa. 

A part de les tvmovies i mini-sèries nacionals i internacionals de la Secció Oficial, una de les novetats d’enguany són les seccions Zoom Formats i Zoom Trendy, que comptaran amb nous formats televisius de no ficció (reportatges periodístics, documentals, programes de divulgació i entreteniment).

En destaca l’estrena del documental Versus: The Life and Films of Ken Loach, del director Louis Osmond, un relat divertit, provocador i revelador de la vida i la carrera de Ken Loach, un dels directors de cinema més famosos i polèmics de Gran Bretanya,

A Zoom Trendy, els espectadors podran participar del visionat en realitat virtual d’un capítol de la coneguda sèrie de TVE El Ministerio del Tiempo.

Zoom Series hi destaca la projecció de Trapped, sèrie islandesa de gran èxit que narra la història d’un ferri amb tres-cents passatgers, atracat al port d’un poble islandès emmig d’una forta tempesta de neu. A l’aigua hi apareix un cos mutilat i sense identificar, fet que desencadena uns fets plens de misteri i d’intriga.

La programació del Zoom es complementa amb les seccions Zoom Kids, amb projeccions infantils; el talent local a Zoom KM0Zoom Jove, on es podran veure els millors curtmetratges programats per Joan Fitó amb la col·laboració del CineClub d’Igualada i les websèries, que compten amb la col·laboració d’Òmnium Cultural. A més, un any més tindran lloc les classes professionals destinades als joves, dins de la secció Zoom Class

 

EL FESTIVAL ZOOM

El Festival Zoom és pioner per ser el primer certamen en apostar per la ficció televisiva a la gran pantalla. Creat el 2003, es va originar tenint les tvmovies com a columna vertebral de la programació i, durant la seva trajectòria, ha anat incorporant seccions que inclouen altres formats televisius i altres plataformes audiovisuals.

Aquest festival és l’únic a l’estat espanyol dedicat a reconèixer el cinema per a televisió. I ara, les sèries televisives són un format en auge i desperten un gran interès entre els professionals de l’audiovisual i el públic.

El Festival Zoom s’organitza des de l’Ateneu Igualadí i compta amb el suport de l’Ajuntament d‘Igualada, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la implicació de Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola i movistar+.

 
 
 

ZOOM FESTIVAL

INTERNATIONAL FICTION TV

 

14a edició

Del 22 al 27 de novembre de 2016

Igualada / Barcelona

www.zoomigualada.org