Vilafranca, un dinar de Festa Major —última part de la Trilogia sobre la identitat catalana de Jordi Casanovas— donarà el tret de sortida de la Capitalitat Cultural Catalana 2015 el proper 19 de febrer a l’Auditori de la capital del Penedès.

Vilafranca, un dinar de Festa Major, tret de sortida de la Capitalitat de la Cultura Catalana

L’espectacle s’estrena el 19 de febrer a Vilafranca del Penedès, Capital Cultural Catalana 2015 que agafa el relleu a Barcelona

poster_tots148-503

És el primer muntatge impulsat pels Teatres Amics, en el marc d’un nou model de producció dels teatres municipals

L’última part de la trilogia sobre la identitat catalana, escrita i dirigida per Jordi Casanovas, reflexiona sobre la qüestió identitària a través dels conflictes d’una família tradicional catalana amb les seves contradiccions

Vilafranca, un dinar de Festa Major —última part de la Trilogia sobre la identitat catalana de Jordi Casanovas— donarà el tret de sortida de la Capitalitat Cultural Catalana 2015 el proper 19 de febrer a l’Auditori de la capital del Penedès. Després de 4 dies de funcions en la seva inauguració a Vilafranca (fins el 22 de febrer), el muntatge de l’autor vilafranquí podrà veure’s a Vic (el 28 de febrer i 1 de març), Granollers (el 7 i 8 de març), Sant Cugat (el 13 i 14 de març), Viladecans (20 al 22 de març) i Manresa (27 al 29 de març). Reus s’ha incorporat a la Gira i farà finció el 31 de març.

Escrita i dirigida per Jordi Casanovas, Vilafranca, un dinar de Festa Major és la tercera i última part de la Trilogia sobre la identitat catalana que l’autor va inciar amb Una Història Catalana (Premi Butaca al Millor text 2009 i reestrenada a la Sala Gran del TNC el 2013) i continuada amb Pàtria (estrenada a El Canal i Teatre Lliure l’octubre de 2012, premiada amb el Premi Ciutat de Barcelona 2012). Si bé en el primer muntatge la recerca d’aquesta identitat se situava en les fronteres físiques i mentals del país, i en la segona part la trama es centrava en el món de la política, l’art i la mitologia històrica, a Vilafranca la reflexió sobre la qüestió identitària se situa al nucli d’una família tradicional catalana, amb les seves contradiccions al voltant del que es creuen ser i el que realment són.

Interpretada per un cartell de luxe d’onze actors, com Marta Angelat, David Bagés, Manel Barceló, Lluïsa Castell, Georgina Latre, Vicky Luengo, Àurea Márquez, Marc Rius, Manuel Veiga, David Vert i Anna Ycobalzeta, el muntatge compta amb una escenografia de Sebastià Brosa, il·luminació de David Bofarull i una banda sonora a càrrec de la formació Anna Roig i L’ombra de ton chien.