Del 30 de març al 17 d’abril
El Teatre Akadèmia presenta Vespres de la Beata Verge
Després de l’èxit de l’obra Vespres de la Beata Verge, que es va poder veure només 4 dies a la Sala Beckett arriba al Teatre Akadèmia, 3 úniques setmanes
Antonio Tarantino és segurament un dels dramaturgs europeus contemporanis més interessants i alhora més desconeguts a casa nostra
Tarantino afronta les tragèdies de l’individu contemporani des del compromís ètic i polític més exigent, sense dogmatismes i amb una grandesa d’esperit humà que defuig totes les banalitzacions derivades de la societat de consum i de les rigideses intel·lectuals
Vespres de la Beata Verge d’Antonio Tarantino i interpretada per Oriol Genís i Guillem Gefaell es podrà veure al Teatre Akadèmia del 30 de març al 17 d’abril sota la direcció Jordi Prat i Coll.
Seguint el que ja va pronosticar Eduard Molner de La Vanguardia, durant l’exhibició de l’obra a la Sala Beckett: ‘Aquesta petita joia només s’ha pogut veure quatre dies a la Sala Beckett, però estem segurs que algú amb dos dits de seny i quatre de sensibilitat no deixarà que el muntatge quedi sense una nova exhibició a Barcelona’
El Teatre Akadèmia recupera l’obra per a que el públic pugui gaudir i conèixer aquest treball que, per les seves particularitats, s´adiu perfectament amb l’esperit de la seva programació. L’autor veu aflorar el món antic en la nostra realitat contemporània. Aquesta mirada es correspon, amb la ruta que l’Akadèmia, està intentant resseguir des del seu inici. El subconscient és una realitat subjacent i amagada, que tanca moltes de les claus d´una realitat que se´ns fa incomprensible.
D´altra banda, és una bona oportunitat poder estendre la feina que s´ha començat en un altre indret teatral de la ciutat. Aquestes sinergies no poden més que enriquir la realitat del nostre entorn.
SOBRE L’OBRA
Vespres de la Beata Verge forma part d’una tetralogia que l’autor defineix com la seva ‘tetralogia de la cura’, un projecte que partint dels mites evangèlics revisa els grans mites d’Antígona i Medea, uns mites que l’autor considera submergits en les obscures profunditats del subconscient collectiu que per als europeus és el món antic.
Antonio Tarantino va escriure ‘Vespres de la Beata Verge’ després d’un succés. Coneixia la història d’un noi que vivia al seu mateix edifici i havia començat a prostituir-se transvestit prop de la caserna Cavalli, on havia fet el servei militar uns mesos abans. Aquest fet, li havia provocat un violent conflicte amb el seu pare, el qual havia acabat abandonant la llar familiar. Un dia es va assabentar que aquell noi s’havia suïcidat i aquest fet, el va portar a escriure una nova versió de la història:
Una nit, un pare i una trucada telefònica del fill on li confessa la seva intenció de suïcidar-se.
El dolor extrem per la pèrdua del fill es veu reconvertit en un esforç gairebé sobrenatural de dignificació de l’existència humana, des d’una espontaneïtat tragicòmica que segurament converteix el protagonista d’aquest monòleg en un dels grans personatges del teatre contemporani. Un dolor que, en lloc de resultar paralitzador o castrador, esdevé motor de la grandesa poètica i sobretot de la grandesa ètica.
VESPRES DE LA BEATA VERGE
Del 30 març al 17 d’abril de 2016
De dimecres a dissabte: 20:30 h
Dissabte: 18 h i 20:30 h
Diumenge: 18 h
Espectacle en català
Preus: Dimecres i dijous: 18€. De divendres a diumenge: 22€
Descomptes: 25% descompte per a socis Club TR3SC, jubilats majors de 65 anys, Carnet Jove, Carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diba i subscriptors de La Vanguardia.
MÉS INFORMACIÓ A