Una nova edició de cinema asiàtic de La Mostra de CineBaix comença dijous, 26 de gener


La Mostra de CineBaix torna a Àsia

Un total de 10 pel·lícules (4 estrenes a Catalunya), de 8 països diferents, en 5 dies.

La programació inclou títols presents en diferents festivals de renom.

Presència destacada de Myanmar.

Tres cinefòrum complementen les projeccions.




Una vegada més, amb aquesta nova edició de cinema asiàtic La Mostra de CineBaix ofereix l’oportunitat de veure un cinema que no sol tenir presència a les sales comercials. Ens acostarem al continent més gran del món, on hi ha una gran varietat de cultures i, per tant, d’històries, pensaments i tradicions. Del 26 al 30 de gener farem un recorregut per una part d’Àsia: Indonèsia, Cambodja, Xina, Corea del Sud, Pakistan i Myanmar.

La Mostra inclou títols premiats en festivals de renom

La Mostra començarà amb Return to Dust, de Li Ruijun, pel·lícula guardonada amb l’Espiga d’Or a la Seminci de Valladolid 2022 i que encara no s’ha pogut veure a les sales comercials. Un retrat que explora la vida rural a la Xina actual.

Per als seguidors dels premis cinematogràfics, La Mostra de CineBaix preestrenarà dues de les pel·lícules que han superat la shortlist dels Premis Oscar d’aquest any: Retorno a Seúl, film que representa Cambodja, i Joyland, cinta que podria haver donat al Pakistan la seva primera nominació a l’Oscar a la millor pel·lícula internacional.
page1image51183808 page1image51192640 page1image51184384
D’Indonèsia tindrem dos títols dirigits per la mateixa directora, la jove Kamila Andiniuna cineasta que s’ha fet un nom a molts festivals del món: Antes, ahora y entonces, pel·lícula que va guanyar el premi de millor interpretació de repartiment a l’últim Festival de Berlin, i Yuni, una coming-of-age sobre una adolescent indonèsia que s’adona de quin és el paper que l’espera al seu país com a dona.

També podrem veure l’últim treball del cineasta coreà més prolífic dels últims temps, parlem de Hong Sang-soo i de La novel·lista i la seva pel·lícula, que a l’últim Festival de Berlin es va emportar el gran premi del jurat (segon premi més important del certamen).
En el terreny de les superproduccions asiàtiques, la programació inclou la pel·lícula més cara i exitosa del cinema xinès en tota la seva història, ens
referim a La batalla del lago Changjin, una producció d’una escala que res ha d’envejar a les produccions que venen de Hollywood.

Dues projeccions i un cinefòrum sobre Myanmar

El diumenge 29 hi haurà dos documentals i un cinefòrum sobre Myanmar.

El primer és una producció espanyola, Vivir sin país: El exilio rohingya, un documental que narra en primera persona la situació de la comunitat rohingya, expulsada del seu país i obligada a sobreviure en camps de refugiats a Bangladesh.

El segon és una estrena: Diarios de Myanmar, un film punyent que mostra la violència de la dictadura que viu aquest país. Després de la projecció connectarem per streaming amb membres del col·lectiu que ha produït el documental.

Tres cinefòrums complementen les projeccions

A banda de la projecció de 10 pel·lícules, la programació també inclou 3 cinefòrums.

El primer serà dissabte. Després de veure Joyland parlarem sobre el moviment LGTBIQA+ amb Maria Rosa Maristany, presidenta de Trans Baix Power & Roses de Sant Feliu de Llobregat.

Diumenge connectarem per streaming amb membres de The Myanmar Film Collective, el col·lectiu que ha produït el documental Diarios de Myanmar i que no poden mostrar la cara ni donar el seu nom per por de represàlies..

F
inalment, dilluns, amb motiu del 75 aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, i coincidint amb el Dia Internacional de la Pau, La Mostra de CineBaix inclou el clàssic de 1982 guanyador de 8 premis Oscar Gandhi. Després de la projecció parlarem de Gandhi i la no-violència amb Pere Ortega, president honorari del Centre Delàs d’Estudis per la Pau,

Podeu consultar horaris i tota la programació al web de La Mostra de CineBaix.