SonarKids col·labora amb l’OSV i Brodas Bros per promoure el concert “Pere i el Llop”, de Serguei Prokòfiev, una proposta per a tota la família, un concert únic que s’estrenarà el proper 17 de setembre a les 19h en el singular entorn modernista del Palau de la Música Catalana.

SonarKids, Brodas Bros i l’Orquestra Simfònica del Vallès s’uneixen en el primer concert de la temporada 16-17 del cicle Simfònics al Palau de la Música Catalana
 

SonarKids col·labora amb l’OSV i Brodas Bros per promoure el concert “Pere i el Llop”, de Serguei Prokòfiev, una proposta per a tota la família, un concert únic que s’estrenarà el proper 17 de setembre a les 19h en el singular entorn modernista del Palau de la Música Catalana.
 
El programa del concert, narrat i coreografiat íntegrament per Brodas Bros, està concebut com un viatge per una selecció de contes musicats. A més de “Pere i el Llop” de Prokòfiev, també s’inclou una sèrie de peces infantils de la suite “Mamà Oca” (“Ma mère l’Oye: 5 pièces enfantines”), obra musical del pianista i compositor francés Maurice Ravel, composta el 1910 per a piano a quatre mans.
 
La màgia del conte musical de Prokòfiev per a orquestra i narrador com mai te l’han explicat, amb els Brodas Bros ballant amb els músics i presentant els diferents instruments i seccions d’una orquestra.
 2e07878c-57b6-40dd-8506-3c5bf3726129
Foto: PIG-Studio / www.pig-studio.com 
Graffitti: Inocuo / www.inocuothesign.com
 

Un concert únic pel públic familiar

Dissabte 17 Setembre / 19h / Palau de la Música Catalana


El cicle de concerts Simfònics al Palau que l’Orquestra Simfònica del Vallès organitza en coproducció amb el Palau de la Música Catalana des de fa més de 20 anys, donarà el tret de sortida de la temporada 16-17 amb una original proposta destinada al públic familiar: ‘Pere i el Llop’, de Serguei Prokòfiev, amb la participació de la companyia internacional de hip-hop, dansa i cultural urbana Brodas Bros i la col·laboració de SonarKids, la sèrie d’experiències musicals i creatives concebudes pel festival Sónar per al públic familiar.

La combinació de gèneres i disciplines musicals tan diverses i a priori difícils d’imaginar en un mateix escenari respon a la voluntat de l’OSV de continuar innovant en els formats habituals de concerts simfònics i d’arribar a un públic, d’entrada, poc habituat a assistir als seus concerts, els espectadors més exigents i crítics de tots: els nens i nenes de totes les edats.

Per aquest motiu, l’OSV ha volgut aliar-se amb SonarKids per proposar un original espectacle multidisciplinar que combinarà música clàssica, dansa urbana i literatura.

El programa estarà dirigit pel músic i compositor Pedro Alcalde, que ja ha col·laborat anteriorment amb Sónar i amb l’OSV, es completarà amb els contes musicats de Ravel «Ma mère l’oye» i es podrà veure en la seva estrena el dissabte 17 de setembre a les 19h al Palau de la Música Catalana.

 
 
 
 

Programa
Una selecció de contes musicats de Ravel i Prokòfiev


Part I

Serguei PROKÒFIEV: March op.99 B Flat
Maurice RAVEL: Ma mère l’Oye: 5 pièces enfantines (Suite)
Movements:
1. Pavane de la Belle au bois dormant
3. Laideronnette, Impératrice des pagodes
5. Le Jardin féerique

Part II

Serguei PROKÒFIEV: Pere i el Llop, op. 67

Brodas Bros
Lluc FRUITÓS, narrador
Pedro ALCALDE, director
Orquestra Simfònica del Vallès

 

Street Dance de Brodas Bros


Aquesta Cia de Dansa Urbana ja ha recorregut el món sencer, des Orient fins a Occident, presentant els seus espectacles. Sempre amb èxit clamorós del públic i contagiant la seva energia no només a joves, més coneixedors dels seus ritmes urbans, sinó a públic de totes les edats.
 
Tot va començar al 2006 quan els germans Pol i Lluc Fruitós decideixen posar en escena tots els seus coneixements de dansa urbana (Pooping, Locking, Breaking, Hip-Hop i dansa contemporània) als escenaris. Després s’afegeixen les germanes Berta i Clara Pons representant la part femenina i completant el nucli d’aquests germans i germanes.
 
Des de llavors han produït els espectacles: “Hip Hop dansa de carrer”, “IVA inclòs”, “Brodas Bros”, “Hipstory”, “D2N2”, “Concierto Concepto”, “BR2”, “Solo 2”, “Raindú”, “4Herman@s”, “Brodas Bros 10 anys” i “Brincabros”.
 
Han girat aquests espectacle per Hondures, República Dominicana, Haití, Uruguay, Paraguay, Brasil, Chile, Orient Mitjà, Japó, Los Ángeles, Àfrica, França, Portugal, Alemanya, Regne Unit, Holanda i Bèlgica. Han estat al Teatre Victòria, Compac Gran Via, Mercat de les Flors, Festival Grec, Fringe Madrid, Teatre Coliseum.
 
En quant hi ha un event de gran envergadura a la ciutat de Barcelona la seva participació es diria que és quasi obligada: Sonar, La Mercè, Cavalcada de Reis, Hipnotik Festival…
 
Han fet anuncis televisius per a Burn, Fonzies, Seat Ibiza, Chevrolet, Eroski…, les pel•lícules  “El sexe dels àngels” (Xavier Villaverde), “Yo soy la Juani” (Bigas Luna), “La máquina de bailar” (Santiago Segura) i les actuacions televisives a “Fama a bailar”, “Mujeres y Hombres y Viceversa”, La Marató de TV3, Andreu Buenafuente…
 
Fins i tot han impartit classes als artistes de Saltimbanco i Corteo del Cirque du Soleil.
 
 

Pedro Alcalde, músic i compositor


A Barcelona, la seva ciutat natal, va estudiar piano, flauta, violí i composició. Es va llicenciar en Filosofia a la Universitat de Barcelona l’any 1982, on va estudiar amb Emilio Lledó i José Maria Valverde. El 1984 va obtenir el títol de Master Of Arts a la Univertsitat de Columbia, Nova York. El 1988 es va doctorar en Musicologia i Filosofia a la Universitat Lliure de Berlin amb una tesi sobre el Don Giovanni de Mozart, dirigida per Tibor Kneif. L’any 1990 va obrtenir la qualificació més alta al programa d’especialització en direcció d’orquestra de la Hochschule für Musik de Viena.
 
Del 1990 al 1991 va treballar a l’Òpera Estatal de Viena com a assistent de Claudio Abbado, i segon director a les produccions de Don Giovanni, Le Nozze di Figaro i Wozzeck; posteriorment al Festival de Pasqua de Salzburg a les d’Otelo i Electra. El 1990 va ser Director Assistent de la Filarmònica de Viena i entre el 1991 i el 1996 de la Filarmònica de Berlin amb Claudio Abbado. El gener de 1998 va dirigir l’estrena de la coreografia de Nacho Duato per a la Companyia Nacional de Dansa (CND) del Romeo i Julieta de Prokófiev. Des de llavors i fins el 2010 ha treballat com a director d’orquestra amb la CND.
 
Des de 2004 ha composat, juntament amb Sergio Caballero, la música de sis ballets per a Nacho Duato i la CND: Herrumbre (2004), Diecisiete (2005), Alas (2006), Hevel (2007), Cobalto (2009) i Jardín Infinito (2010), aquest últim, una producció del Chekhov International Festival de Moscow.
 
Pedro Alcalde ha dirigit nombroses orquestres destacant les deMadrid, Barcelona, Berlin, Frankfurt, Roma, Bolonia, Ferrara, Osaka o Sant Petersburg, en una llarga llista de sales de concerts i teatres d’òpera arreu del món, “deixant sempre una empremta a les obres que interpreta”. 
 
A més, Pedro Alcalde escriu articles sobre temes relacionats amb la filosofia o la música, i imparteix conferències i classes a diverses universitats europees.
 
 
 
 
 
 
:
  Comparteix
  Retuita