Dilluns 10 de desembre a les 20:30h Av. del Paral·lel, 62, Barcelona Sala Barts
Pot Teatre estrena Tot esperant Godot, el musical a la Sala Barts
• El 10 de desembre, Pot Teatre estrena l’adaptació musical Tot esperant Godot, el musical
• El 3 de desembre, en motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, se celebrarà un assaig general de l’obra amb públic a Cornellà
• Escrita per Samuel Beckett, es tracta d’una obra de teatre de l’absurd on l’existencialisme n’és la gran qüestió central
La companyia Pot Teatre estrena, el proper dilluns 10 de desembre, el seu nou espectacle: Tot esperant Godot, el musical un clàssic del teatre del segle XX. La cita serà a la Sala Barts a les 20:30h. Just una setmana abans, el dilluns 3 de desembre, l’Auditori de Sant Ildefons de Cornellà acollirà l’assaig general amb públic a les 20h en motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.
L’espectacle és una obra de teatre de l’absurd, escrita per Samuel Beckett als anys 40, que va suposar una renovació de l’escriptura dramàtica pel fet d’establir noves relacions entre personatges, temps, espai i llenguatges escènics. El gran tema de l’obra és la incomunicació, una trama que pot simbolitzar el tedi i la manca de significat de la vida humana, essent-ne l’existencialisme un gran element
Tot esperant Godot, el musical suposa un gran repte per a la nostra companyia, ja que afronta una nova visió i plantejament escènic d’aquest clàssic teatral. Pot Teatre reversiona ara aquest clàssic en format musical i planteja una posada en escena on temps i espai son indeterminats i ahistòrics, tot i que l’espectador anirà percebent símbols que el transportaran a ambients diversos com ara un cabaret, un western antic o bé una sala contemporània.
Aquesta obra fou estrenada a París l’any 1953 i cinc anys més tard es va representar la seva primera versió en català. Tot esperant Godot, el musical és una obra capdavantera del teatre contemporani que va tenir la seva última representació a la ciutat de Barcelona l’any 2011 al Teatre Lliure, sota la direcció de Joan Ollé.
Pot Teatre, seguint amb el seu ambiciós projecte de professionalització, torna a comptar amb la direcció d’Albert Gràcia, cançons composades especialment per a l’espectacle pel músic Keco Pujol i un text adaptat pel dramaturg català, Marc Angelet. Els actors gaudiran de la presència d’un pianista a l’escenari que, a més d’executar les cançons, acompanyarà el seu diàleg.
Sinopsi de Tot esperant Godot, el musical Vladimir,
Estra i Go esperen que arribi Godot, mentre mantenen un diàleg en el que no es dona cap fet rellevant, però sempre gira al voltant de l‘espera en sí mateixa. Per completar la trama, apareixeran Pozzo i Lucky en els papers d’amo i esclau.Tancarà el missatger, donant resposta a l’espera dels dos protagonistes.
La companyia Pot Teatre Pot Teatre
és una companyia formada íntegrament per actors i actrius amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever, que compta amb 20 anys de trajectòria. Va néixer com una eina terapèutica de Teatre Social i avui dia el projecte de Femarec ha aconseguit fer del teatre la professió amb la que es guanya la vida aquest col·lectiu, assolint una gran fita per a la seva plena inclusió al món cultural. Durant els darrers anys la companyia ha sumat èxits amb Els músics de Bremen in concert i Aquí no paga ni Déu!, espectacles que segueixen en cartera.
Els bons resultats es deuen també al seu director, Albert Gràcia, actor i director de teatre amb una extensa experiència professional en el món dels musicals: ha participat, entre d’altres, a La Bella y la Bestia, El Rey León o Fang i setge.
L’entitat
Femarec SCCL és una entitat d’acció social que treballa, des de fa més de 25 anys, per la inserció social, laboral i cultural de col·lectius en risc d’exclusió, atenent a més de 9.000 persones anualment a través dels àmbits d’orientació laboral, millora de l’ocupabilitat, atenció psicològica i assistencial, formació ocupacional, formació continuada a professionals, Centre de Dia de Salut Mental, Centre Especial de Treball (CET), serveis a les empreses, activitats culturals i de lleure, prelaboral i projectes socials i d’intercanvi d’experiències.