Mas-Colell i Ramon Folch debaten sobre economia i ecologia, són compatibles? 29 de gener

lideratge-femeniCur

Mas-Colell i Ramon Folch debaten sobre economia i ecologia, són compatibles?

La Fundació Catalunya La Pedrera reuneix a dos gran noms propis de l’economia, Andreu Mas-Colell, i de l’ecologia, Ramon Folch, per debatre sobre ‘Ecologia i economia sostenible’ al cicle Acció&Reflexió. El compromís social de l’ecologisme va més enllà d’evitar la degradació ecològica i està vinculat al progrés i la transformació social. Mas-Colell i Folch parlaran sobre quines solucions a curt termini són més sostenibles i eficients.

 

Els perfils

Andreu Mas- Colell (Barcelona, 1944)

Economista expert en microeconomia.

Fundador de la Barcelona Graduate School of Economics (Barcelona GSE) i professor del Departament de Economia de la Universitat Pompeu Fabra. Va ser responsable  d’Universitats i Recerca del Govern de Catalunya de l’any 2011 al 2013 i d’Economia de l’any 2011 al 2015.  Actualment és President del Patronat del BIST (Barcelona Institute of Science and Technology). És membre delecte de l’Acadèmia Europea i de la National Academy of Sciences dels EU.

Estudià Ciències Econòmiques a la Universitat de Barcelona i es doctorà a la Universitat de Minnesota l’any 1972. Professor a la Universitat de Berkeley del 1972 al 1982, i a la Universitat de Harvard fins el 1996. L’any 1993 fou president de la Econometric Society. És coautor de «Microeconomic Theory» (1995), obra de referència sobre microeconomia. Els seus treballs científics han estat al voltant de  la teoria del equilibri econòmic general i de la teoria de jocs d’estratègia.

Ramon Folch i Guillen (Barcelona, 1946)

Biòleg, socioecòleg, professor i gestor empresarial.

Fundador i president de la consultoria ERF-Estudi Ramon Folch i Associats. Membre del Consell d’Administració d’Aigües de Barcelona. Professor de la Universitat de Barcelona (1968-75). Director dels Serveis Ambientals de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya (1975-82). Cofundador (1975) de la Liga para la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA). Consultor ambiental de la UNESCO i professor de la Càtedra UNESCO/ FLACAM per al Desenvolupament Sostenible (1989-2006) i membre de l’Institut d’Estudis Catalans.

Dedicat a la gestió territorial i urbanística des d’una aproximació sostenibilista, ha incidit en la comunicació socioambiental a través del comissariat d’exposicions com «Habitar el món» per la qual rebé el Premi Ciutat de Barcelona 2004; a través de publicacions com la Revista Sostenible.cat, de la qual és director tècnic des de 2002 i com a columnista en la premsa escrita, en la ràdio i en la televisió. És autor d’una quarantena de llibres, traduïts a diverses llengües. Ha estat president del Consell Social de la UPC (2004-2009) i vicepresident del Consell Consultiu de l’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona (2011-2015).

Entre els seus reconeixements destaquen el Premi d’Honor Lluís Carulla, la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic (1991), Premi Trajectòria Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya (1995) i finalista del Premis Descartes de la Unió Europea (2007).

 

Modera

José Luis Gallego (Barcelona, 1964)

Naturalista, divulgador ambiental i assessor en comunicació i responsabilitat ambiental corporativa.

Col·laborador habitual de premsa, ràdio i televisió en temes de natura i medi ambient, ha publicat centenars d’articles, reportatges i columnes d’opinió a diversos diaris i revistes, com ara La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, El País, National Geographic o Muy Interesante, entre d’altres.  Actualment escriu cada setmana a Eldiario.es i al suplement «Natural» de La Vanguardia i col·labora com a blogger per a diferents mitjans electrònics.

Amb més de 25 anys de trajectòria a la ràdio, col·labora al programa «Julia en la Onda» que dirigeix i presenta Júlia Otero a les tardes d’Onda Cero i amb l’espai “Meteo Ambient” a Catalunya Ràdio.

Director, guionista i presentador de documentals i sèries de televisió com Terra Verda i Naturalmente, ambdues per a TVE o Riu Avall per a TV3, ha format part de diversos programes d’èxit a Televisió de Catalunya.

Ponent en cursos universitaris i seminaris d’educació ambiental i expert conferenciant sobre ecologia participativa i ciutadania responsable, ha rebut nombrosos premis pel seu treball i és Enginyer de Forests d’Honor per la Universitat Politècnica de Madrid.