LES MÚSIQUES DEL MODERNISME ( diumenge 24 de gener)

CONCER~1LES MÚSIQUES DEL MODERNISME

Diumenge 24 de gener, a les 12 h

Concert vermut. Lluís Grané, piano, i Jorge de Persia, comentaris.

Emulant els concert de saló que es realitzaven en les cases de les famílies rellevants a principis de segle a Barcelona, volem recordar l’experiència musical d’aquella època de la mà del pianista Lluís Grané i dels comentaris del musicòleg Jorge de Persia. A través de compositors com Satie, Debussy, Albéniz, Falla i Granados, entrarem en el context artístic europeu coetani del període modernista. També escoltarem la música més íntima que s’interpretava en els àmbits familiars i socials, per entendre la importància de la música en el si de les famílies més acomodades. Finalment ens endinsarem a l’estètica d’aquell període a través dels diàlegs artístics i d’amistat entre personalitats como Picasso, Casas, Rusiñol, Regoyos , Albéniz, Miralles, Granados i Apel·les Mestres.

Amb la col·laboració de Vermuts Miró.

Preu: 8 € (inclou un accés gratuït a l’exposició temporal en dies posteriors a l’activitat).

Lluís Grané

Avalat per la crítica com “un pianista en camí exemplar”, Lluís Grané és un dels pianistes més reconeguts de la seva generació. Ha actuat als auditoris internacionals més importants, com el Carnegie Hall de Nova York. Ha rebut nombrosos premis i reconeixements, com la X Medalla Albéniz per la seva interpretació de Ibèria integral. Ha rebut consell dels mestres internacionals més importants i actualment combina la seva tasca pianística amb la pedagogia i la musicoteràpia.

Jorge de Persia

Professor convidat a diverses universitats europees i americanes, comparteix la recerca i la docència amb la crítica musical a La Vanguardia. Després dels estudis a les Universitats de Buenos Aires i de Brussel·les, i al Conservatori Reial, va ser col·laborador científic del Museu d’Instruments Musicals del Reial Conservatori i director del Collegium Musicum. A Madrid i a Barcelona ha treballat al CSIC i a la Fundació Albéniz , i a partir del 1990, ha estat director-fundador de l’Arxiu Manuel de Falla (Gra­nada). Dedica especial atenció als estu­dis sobre el patri­mo­ni musi­cal espanyol i ame­ricà i és coordinador del programa: Músiques per a la Trobada de Dos Mons de la Fundació Xavier de Salas, i dels seus Quaderns de Treball. Ha publicat entre altres llibres: Los últimos años de Manuel de Falla, 1993; Joaquín Turina, notas para un compositor, 1999; Voilà la véritable Manola, Granada 2003; Julián Bautista. Tiempos y Espacios 2005, Xavier Benguerel, 2007, i més recentment Ecos de músicas lejanas, 2012.