L’Adversari, el relat del crim que va impactar Emmanuele Carrère, només durant tres setmanes, al Teatre Romea
El Teatre Romea acull L’Adversari, l’adaptació de la novel·la d’Emmanuele Carrère, dirigida per Julio Manrique. L’espectacle està protagonitzat per Pere Arquillué i Carles Martínez i és una producció de Temporada Alta.
«El matí del dissabte 9 de gener de 1993 mentre Jean-Claude Romand matava la seva dona i els seus fills, jo assistia amb la meva família a una reunió pedagògica a l’escola de Gabriel, el nostre fill gran. Tenia cinc anys, l’edat d’Antoine Romand».
Emmanuele Carrère L’obra, un èxit durant la seva representació al Festival Temporada Alta 2022, puja ara a l’escenari del Teatre Romea de l’1 al 19 de març, només tres setmanes, per omplir l’espai d’intriga i pur true-crime amb la història d’aquest terrible crim real que Carrère va investigar i narrar en primera persona a la seva novel·la.
Carrère, que explica la història al més pur estil Capote, sorprès i bocabadat amb els esgarrifosos esdeveniments, es va implicar fins al punt de conèixer i establir connexió amb l’autor dels fets. Aquest periple porta ara l’espectador a un punt de vista més proper a la ment de Jean-Claude Romand, una persona capaç d’inventar-se tota una vida i d’assassinar a sang freda per salvar-la.
La crítica ha dit…
«El material literari de Carrère agafa un vol estremidor» Magí Camps, La Vanguardia
«Un magnífic relat de true crime amb una intel·ligent dosificació de la informació per fer avançar la intriga» Santi Fondevila, ARA
L’Adversari es representarà a partir del dimecres 01 de març de 2023 al Teatre Romea.
Sinopsi El mes de Gener de l’any 1993 Jean-Claude Romand va matar la seva dona, els seus fills, els seus pares, el seu gos i va intentar suïcidar-se, sense aconseguir-ho. Durant els dies següents es va saber que no era metge, com tothom creia, ni tampoc investigador a l’Organització Mundial de la Salut, i que tot el que se sabia sobre la seva vida era mentida. No era metge ni cap altra cosa: ni espia, ni traficant d’armes o d’òrgans, com al principi es va pensar, de tan difícil que és admetre que algú pugui no ser res. Es passava els dies al cotxe, a les àrees de servei de les autopistes, i quan va comprendre que estava a punt de ser descobert, va preferir matar els seus abans que enfrontar-se amb les seves mirades. L’escriptor francès Emmnuel Carrère va llegir els primers articles sobre el cas al diari “Liberation” i, de seguida, va decidir escriure’n un llibre, el seu primer llibre de no-ficció. La història d’un criminal narrada en primera persona: la del mateix Emmanuel Carrère. | |