La Treva – Activitats complementàries (15 de desembre)

La Treva  – Activitats complementàries

Amb motiu de l’estrena de La Treva a La Villarroel, durant el mes de desembre del 2016 la sala oferirà dues activitats complementàries a les funcions habituals de l’espectacle que tenen per objectiu oferir al públic la possibilitat de conèixer el món del periodisme en zona de conflicte de la mà dels seus protagonistes.
 

Dijous 15 de desembre· 22.30 h 

Anem al teatre, reflexionem sobre el periodisme de guerra

Amb Anna Surinyach, Samuel Aranda, Majo Siscar i Marc Vidal

 

06fda2b2-7a49-4e77-bc22-45b4258d08bc

 

 

 

 

 

Entrada gratuïta

 

 

Poques vegades el periodisme puja a escena i, aquest cop, és el periodisme de guerra el que ho fa. On acaba la vida i comença la professió en aquests casos? Quines ‘ferides de guerra’ s’emporten els companys que cobreixen conflictes armats?
El pròxim dijous 15 de desembre el Col·legi de Periodistes de Catalunya, la revista 5WLa Brutal i La Villarroel us conviden a reflexionar sobre el periodisme de guerra, en quina situació està i quines perspectives té en un col·loqui post-funció, que tindrà lloc després de la funció de La Treva. Al debat hi participaran, entre altres: Anna Surinyach, editora gràfica de 5W, el fotoperiodista Samuel Aranda, la periodista Majo Siscar i el vice-degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Marc Vidal.

El col·loqui es farà a l’escenari de La Villarroel, després de la funció; i l’entrada serà gratuïta.

 

Fins al 15 de gener
Bye bye Kabul, de Guillermo Cervera 

Exposició fotogràfica · Entrada gratuïta

 
Mireu la fotografia que teniu a dalt. És una piscina pública de Kabul, capital de l’Afganistan. Mai no guanyarà el World Press Photo. Perquè no és el dolor evident, el budell, el pas de Setmana Santa. Aquesta fotografia, però, amaga una profunda violència: des del trampolí d’aquesta piscina, buida d’aigua, els talibans llençaven a les dones acusades d’adulteri. I, si tornen al poder, la tornaran a buidar i ho tornaran a fer. Tenen una altra piscina per llençar gais.
És el que hem après amb el Guillermo a l’Afganistan, a Líbia, a l’Iraq. La guerra és també allò que omple el buit que deixa. Mireu la resta de fotografies afganeses. Pràcticament tots els que surten en les fotografies no han conegut una altra cosa que la guerra: porten quaranta anys amb explosius. La guerra és, també, les ungles pintades d’un home, la mirada d’un ionqui, el gelat al costat d’un Kalashnikov, un macarra amb corbata rosa, un home arrossegant el burca de la seva dona.
La guerra és en els detalls.
Plàcid Garcia-Planas