La nova novel·la de Santi Baró, un thriller de suspens esotèric i teories de la conspiració que ens porta a Montserrat a la recerca del Sant Grial

5811e39c-cd27-4c47-bd84-91995335d904La nova novel·la de Santi Baró, un thriller de suspens esotèric i teories de la conspiració que ens porta a Montserrat a la recerca del Sant Grial

• Una història reveladora que fa saltar per l’aire dos mil anys de cristianisme

• Un thriller sorprenent que ens desvetlla el gran secret que amaguen els monjos al cor de la muntanya de Montserrat.

• L’Informe Ahnenerbe novel·la molt ben construïda, amb grans dosis de suspens i continus girs inesperats que rememora episodis històrics dels segles I i IX, i recrea de manera impecable la societat

 

Ahnenerbe fou una organització integrada en les SS els dirigents de les quals pretenien crear un cos d’elit o de monjos guerrers, una autèntica Ordre Negra, centrada en l’antic paganisme germà i els dogmes de fe del nazisme, que havia de tenir per objectiu la destrucció del cristianisme.

Deu anys després de la publicació de l’informe Ahnenerbe, de Marcos Clos, un nen sense identitat, que viu amagat al costat dels seus pares durant nou anys en un pis de Barcelona, desapareix en estranyes circumstàncies, tan estranyes com la seva pròpia vida. Nagore, la seva professora privada serà l’encarregada de descobrir la veritat tant de la seva desaparició com de la dels seus pares. Totes les pistes la condueixen precisament cap a Marcos. Amb ell d’aliat reviurà les mateixes escenes que l’autor deu anys enrere, en una cerca que, sense ells pretendre-ho, els farà descobrir el veritable tresor que Hitler buscava a Montserrat.

L’AUTOR

Santi Baró va néixer a Olesa de Montserrat en 1965. Als setze anys va començar a treballar com a joier en el taller dels seus pares. A pesar que, inspirat pel seu participació des de molt petit en La Passió d’Olesa, volia ser dramaturg, va acabar sent escriptor. En 1995 va publicar la seva primera obra i a partir de llavors va decidir viure de les seves novel·les, la qual cosa va ser possible gràcies a la gran quantitat de premis que va aconseguir, entre ells els de literatura juvenil més importants, com el Barcanova en 2006 i 2010 , el Gran Angular en 2011 i 2014 i el Joaquim Ruyra en 2015, entre uns altres, amb títols com a Lluna de Gel. Però Baró no és sol autor de literatura juvenil, ja que la seva obra inclou diverses novel·les per a adults com El rei d’Uruk, que en 2008 va quedar finalista del Premi Ramon Llull, i Tres en ratlla, que relata premonitoriament les manifestacions de l’11 de setembre de 2012 a Barcelona. Actualment combina el seu treball d’escriptor amb un taller de novel·la online que dirigeix personalment per Skype.

EXTRACTE DE LA NOVEL·LA

«Una tremolor estranya s’apodera de la noia sobtadament, un mareig que l’asfíxia i que li exigeix calma. Necessita ajuda, això és l’únic que té clar.
Puja els esglaons; per sort sempre porta les claus al damunt i pot tornar a entrar. L’escenari que es troba dins és dantesc, com si una banda de lladregots acabessin d’actuar. Calaixos oberts i escampats, roba per terra, armaris buits, alguna cosa de vidre que s’ha trencat amb l’enrenou i que omple de petits cristalls blaus el menjador, papers escampats, bosses de plàstic… La Nagore intenta asserenar-se i recapacitar. Entra a la seva habitació, tot és al seu lloc. El seu mòbil, sobre la tauleta recarregant la bateria, emet reflexos de llum advertint que ja ha arribat al límit de la seva càrrega. Sospira per calmar-se i després marca el 012.
Les sirenes irrompent al carrer Maquinista no triguen ni cinc minuts a aparèixer. Durant aquest temps, la Nagore, sense pensar que, en fer-ho, potser obstruïa la investigació, aprofita per endreçar una mica, només una mica. No té temps per a més. —Aquí! Aquí! —crida des del replà en advertir les corregudes dels agents pujant esglaons.
Un agent amb la barba dura i blavosa, esbufegant per l’esforç, es planta al replà, davant seu. El seu company el segueix de ben a prop. Gairebé arriben al mateix temps.
—Què passa?
La Nagore s’aparta per facilitar-los l’entrada al mateix temps que exclama:
—Ha desaparegut un nen!»