Amb motiu de la celebració de l’Any Nou xinès i en col·laboració amb Alipay, el sistema líder mundial en pagaments mòbils, la Casa Batlló il·luminarà la seva façana de manera especial. A més, el 20 de gener inaugurarà una exposició sobre Patrimoni Immaterial de la UNESCO de Xina amb el suport del Ministeri de Cultura i Turisme del país asiàtic.
També es reforça l’acord a llarg termini entre la Casa Batlló i Alipay, la plataforma de pagaments de l’ecosistema de l’Alibaba Group, amb el consegüent augment d’oportunitats en l’entorn del comerç online i la millora de l’estratègia omnicanal. Això facilitarà el procés de compra als visitants xinesos que vulguin gaudir d’aquest Patrimoni Mundial, un lloc que el 2019 va rebre gairebé 130.000 visitants xinesos i que durant l’exercici 2020 espera augmentar la xifra fins a un 14 %.
Barcelona, 14 de gener de 2020. La Casa Batlló es prepara per celebrar l’Any Nou xinès enfortint la seva aliança amb Alipay, la plataforma de pagaments mòbils de l’ecosistema de l’Alibaba Group, amb un programa que inclou la il·luminació especial sobre la seva façana i una exposició de Patrimoni Immaterial de la UNESCO de Xina. Amb aquesta iniciativa, la Casa Batlló contribueix a promoure el diàleg intercultural, alhora que facilita la venda online de les seves entrades als visitants xinesos, per als quals la barrera idiomàtica és molt important.
Xina ocupa la tercera posició entre els països que més visiten aquest Patrimoni Mundial i ha registrat un increment anual del 14 % des del 2017. Alipay afavoreix notablement la transacció de la venda d’entrades, ja que des del seu llançament és la plataforma més emprada a Xina per la seva facilitat d’ús i la seguretat que ofereix als usuaris. Cal afegir que és molt important des del vessant de l’estratègia digital perquè Alipay, més enllà de ser una plataforma de pagaments, serveix també com a eina de màrqueting i contacte amb els turistes xinesos, fent possible la col·laboració entre entorns offline i online. És per això que ambdues entitats han dissenyat una campanya creativa amb promoció i descomptes que facilitaran l’arribada i la benvinguda als milers de xinesos que es citaran a Barcelona, i que els ajuda a descobrir la Casa Batlló a través de l’app fins i tot abans d’arribar a Barcelona.
Aquesta nova col·laboració entre Alipay i la Casa Batlló forma part d’una campanya de celebració de l’Any Nou xinès internacional on destaca una il·luminació especial sobre la façana de la Casa Batlló per transmetre un missatge festiu als milers de xinesos residents a Barcelona i a la ciutadania en general. Atès que es tracta d’una estratègia internacional, altres monuments i edificis emblemàtics d’arreu del món també s’il·luminaran en les mateixes dates: el Burj Khalifa (Dubai), la Melbourne Star Observation Wheel (Melbourne), la Base d’investigació polar (Antàrtida), la Torre de la Perla Oriental (Xangai) o La Gran Muralla (Pequín).
La iniciativa s’emmarca dins l’aliança a llarg termini que reforçarà el posicionament i la visibilitat d’ambdues marques, i que situa la Casa Batlló com l’únic monument espanyol en dur a terme aquesta col·laboració.A Xina, per l’Any Nou és tradició intercanviar diners embolicats en paper vermell acompanyats de missatges desitjant la bona sort, com ara la paraula FU. En l’era digital, Alipay segueix aquesta tradició amb una col·lecció de cinc cartes de la sort (WUFU) que permet als usuaris de la seva aplicació utilitzar els telèfons mòbils per escanejar la paraula
FU a botigues, restaurants i llocs d’interès cultural. Això els dona dret a participar en un sorteig la vigília de l’Any Nou xinès (el 24 de gener). El 2019, 450 milions de persones van participar en aquesta campanya. Enguany, més de 300.000 establiments d’arreu del món hi concorreran amb el mateix objectiu: atreure els turistes xinesos que desitgin trobar les cinc targetes de la fortuna d’Alipay. Casa Batlló, per descomptat, participa en aquesta iniciativa.
En paraules de Gary Gautier, Director General de Casa Batlló: “Treballar amb Alipay és una gran oportunitat per millorar el servei a aquest important emissor de visitants a Barcelona. Sobretot, d’oferir-los facilitats per millorar l’experiència del seu viatge i fer que se sentin com a casa. Aquesta és també l’ocasió de compartir amb els nostres visitants una mostra del llegat xinès protegit per la Convenció del Patrimoni Immaterial de la UNESCO”.
Per la seva banda, Alba Ruiz, responsable de desenvolupament de negoci d’Alipay i Alibaba Group per a Espanya i Portugal, assenyala: “Espanya és el país que més està creixent a Europa en nombre de transaccions realitzades per turistes xinesos a través d’Alipay. No solament establiments comercials, sinó també llocs emblemàtics com la Casa Batlló estan obtenint resultats excepcionals, per la qual cosa estem molt satisfets d’aquest acord, ja que simplifica encara més les compres al turista xinès i li permet tenir alhora una experiència molt més variada i senzilla”. A més, afegeix: “L’objectiu d’Alipay és ajudar els comerços a digitalitzar-se a través dels pagaments, a connectar-se millor amb els turistes xinesos mitjançant els canals i els serveis integrats a l’aplicació, i contribuir així a augmentar les seves vendes. La Casa Batlló és un magnífic exemple de com Alipay no solament es pot utilitzar com a mètode de pagament, sinó també com una eina per connectar els turistes xinesos abans i durant el seu viatge a Espanya”.
La connexió amb nous públics de manera inclusiva, especialment amb el creixent turisme xinès, ha esdevingut un dels eixos de l’estratègia d’internacionalització de la Casa Batlló. És per això que durant la setmana de l’Any Nou xinès l’entitat inaugurarà una exposició de Patrimoni Immaterial amb el suport del Ministeri de Cultura i Turisme xinès amb la finalitat de generar un diàleg intercultural entre països. Aquesta exposició tindrà lloc del 20 al 31 de gener en un dels salons exclusius de la Casa Batlló.
Apropament al mercat xinès
L’atracció creixent del públic xinès per Gaudí ha fet que la Casa Batlló tingui ja perfils a les seves xarxes socials, com Weibo, la versió xinesa de la seva pàgina web, i la videoguia de realitat augmentada i virtual en idioma xinès. En paral·lel, la Casa Batlló ha anat configurant un pla de continguts amb l’objectiu de connectar amb aquest públic, com ara la participació en el festival Lychee Film Festival que va tenir lloc a Barcelona en suport de la comunitat cinematogràfica de Xina, celebrant l’Any Nou o oferint experiències durant la Golden Week, el Dia Nacional de Xina.
A més, l’enorme interès pel mercat xinès ha suscitat que l’entitat viatgi per portar la Casa Batlló i el món gaudinià a les principals ciutats de Xina. El projecte “China Malls” consisteix en exposicions en centres comercials molt reconeguts on es recrea a gran escala l’obra de Gaudí gràcies a la reinterpretació de la Casa Batlló i altres elements singulars de la seva arquitectura. Aquestes exposicions, que ja han tingut lloc a Hong Kong, Xangai, Nanquín, Suzhou, Pequín i Chongqing, suposen una autèntica descentralització del concepte clàssic de les exposicions itinerants i representen una proposta cultural inclusiva per a tots els públics. És a dir, amb aquest tipus de sinergies la Casa Batlló cerca que el museu viatgi fora de la nostra ciutat més enllà del món digital i pugui estar a l’abast de tothom. Això permet apropar l’obra des d’un punt de vista diferent, sorprenent els visitants des del seu
propi país. Alhora, aquest tipus de col·laboracions creen una gran oportunitat des de la perspectiva del negoci, ja que permeten millorar el posicionament de marca al mercat asiàtic.
Sobre Alipay
Alipay és la plataforma de pagament i estil de vida líder al món que realitza operacions a través de l’Ant Financial Services Group. Alipay es va crear el 2004 i atén més de 1.200 milions d’usuaris amb els seus socis locals de moneders electrònics des de juny de 2019. Al llarg dels anys, Alipay ha evolucionat i ha passat de ser una bitlletera digital a un activador d’estil de vida. Els usuaris poden agafar un taxi, reservar un hotel, comprar entrades de cinema, pagar factures de serveis públics o programar visites mèdiques directament des de l’aplicació. A més dels pagaments online, Alipay està ampliant la seva oferta als pagaments offline dins i fora de Xina. El servei de pagament a la botiga d’Alipay cobreix més de 50 mercats d’arreu del món i el reemborsament d’impostos a través d’Alipay és admès a 35 mercats. Alipay treballa amb més de 250 institucions financeres a l’estranger i proveïdors de solucions de pagament per permetre els pagaments transfronterers als clients xinesos que viatgen a l’estranger i als clients estrangers que compren productes en llocs de comerç electrònic xinesos. Actualment, Alipay admet 27 monedes.
Sobre la Casa Batlló
La Casa Batlló és un monument de Gaudí que acull i promou experiències culturals, artístiques i sensorials amb la finalitat de sorprendre, emocionar i inspirar tothom a través de l’obra de Gaudí.
Aquest 2018, la Casa Batlló s’ha posicionat al número 6 dels premis Travellers’ Choice, entre “els 10 millors llocs d’Interès turístic: Espanya”, que atorga Tripadvisor. La Casa Batlló s’ha convertit en un mite de l’art, l’arquitectura i el disseny universal de tots els temps i rep prop d’un milió de visites anuals. La visita general de la Casa Batlló inclou la SmartGuide, que permet viure una autèntica aventura del S. XX amb l’experiència immersiva de realitat augmentada.
A més, la Joia de Gaudí ha estat guardonada com a Monument Històric Nacional, 1969; Bé d’Interès Cultural per la Generalitat de Catalunya, 1987; Premi Europa Nostra per la conservació del Patrimoni, 2000; Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO, 2005; Premi IBOCC i Bureau Internacional de Capitals Culturals, 2008.