Del 3 al 8 d’octubre
Entrada lliure i gratuïta
Seus: Centre Cívic Pati Llimona/Casal del Barri del Pou de la Figuera/Cinemes Girona
Seus a l’aire lliure: Plaça Felip Neri / Plaça del Pou de la Figuera
Seus especials: Institut Français/CCCB/UB/Filmoteca de Catalunya/Goethe Institut
- La 4°Edició de la Muestra Internacional de CineMigrante, cine por la diversidad cultural, migración y derechos humanos, del 3 al 8 d’octubre, enguany tindrà lloc a espais com el CCCB, el Centre Cívic Pati Llimona o l’Institut Français
- Durant una setmana en diferents espais i horaris hi haurà projeccions, conferències i taules rodones, així com exposicions i tallers amb l’objectiu de reflexionar sobre el fet migratori i les seves conseqüències socials i polítiques
- En aquesta edició destaca la presència de Rama Thiaw, directora de ‘The revolution won’t be televised’, que obrirà la projecció inaugural amb aquest film que mostra la revolta contrària al president Wade al Senegal i que es va estrenar a la Berlinale 2016 amb una gran acollida
- El Festival s’estructura en quatre línies d’acció: “Vulneración del derecho a la salud y exclusión Sanitaria. El acceso a la salud en la población migrante en España”, “El engaño de la “prevención”. Educación Vs Control Social”, “Racismo y mecanismos de resistencia frente a la violencia institucional”, “Control migratorio – Descontrol turístico: Diferencias institucionales en el accionar con respecto al turismo y a la migración”
- Destacades entitats en lluita que treballen pels drets socials, col·lectius i individuals donen suport a un Festival que poc a poc es consolida com un referent en la denuncia i visibilització de la defensa dels drets humans
- El Festival CineMigrante, cine por la diversidad cultural, migración y derechos humanos va néixer a Buenos Aires l’any 2010 per tal de conscienciar sobre el perquè de les migracions i el respecte als drets humans de les persones migrades.
Del 3 fins a 8 d’octubre Barcelona acollirà per quarta vegada el Festival CineMigrante, procedent de Buenos Aires. Un espai a la ciutat de Barcelona que aspira a convertir-se en un emblema de difusió de la cinematografia internacional d’alta qualitat. Un lloc d’intercanvi i reflexió i debat sobre la mobilitat humana i els drets humans de les persones migrants.
Les projeccions se succeiran al llarg de 6 dies en seus i espais públics comptant amb una programació de més de 40 pel·lícules i curtmetratges dels 5 continents.
En el seu Acte d’Obertura es presentarà una programació especial que reuneix una sèrie de pel·lícules destacades entorn del concepte de Resistències Creatives amb un concert sorpresa, un brindis i la projecció inaugural de la pel·lícula ‘The revolution won’t be televised’, de Rama Thiaw, al Centre Cívic Pati Llimona, amb la presència de la mateixa autora.
Aquest serà el tret de sortida d’una proposta eclèctica que enguany es divideix en quatre línies d’acció: “Vulneración del derecho a la salud y exclusión Sanitaria. El acceso a la salud en la población migrante en España”, “El engaño de la “prevención”. Educación Vs Control Social”, “Racismo y mecanismos de resistencia frente a la violencia institucional”, amb la presència d’Amal Bentounsi (militant de Urgence notre Police Assasine!) i Mohamed Gerehou (president SOS Racisme Madrid i periodista de eldiario.es), “Control migratorio – Descontrol turístico: Diferencias institucionales en el accionar con respecto al turismo y a la migración”.
Cada una d’aquestes seccions vindrà acompanyada de taules rodones, projeccions i tallers per grans i petits. CineMigrante complementa la seva proposta cinematogràfica amb espais de reflexió, debat, i visibilització de la vulneració de drets de les persones migrants.
Per això es realitzaran 4 taules, abastant temes tan diversos com la vulneració del dret a la salut i l’exclusió sanitària i tallers com ‘The ABC of racism’ de la mà de Daniela Ortiz. A més, l’exposició fotogràfica de Rubén H. Bermúdez ‘Y tú, ¿por qué eres negro?’ que anirà acompanyada de visites guiades per donar suport en la conceptualització temàtica, a més d’un taller impartit pel mateix autor.
Com a figures clau, enguany el Festival comptarà amb la presència de Rama Thiaw i Clarisse Hahn. Les seves películ·les es podran veure a l’Institut Français, a la Plaça del Pou de la Figuera i al Centre Cívic Pati Llimona durant els diversos dies del festival.
En el marc de les activitats destacades, CineMigrante realitzarà aquest any al costat del Centre Cívic Pati Llimona i del Casal Pou de la Figuera tallers al voltant del racisme i de com comunicar l’exclusió.
A més, i com a avançament de la propera edició, es presentarà en primícia la pel·lícula ‘Spell Reell’, amb intervencions a càrrec de l’artista transmèdia Diana McCarty, un referent actiu dels nous feminismes, la política i l’audiovisual.
El festival està organitzat en col·laboració amb la Fundació Guné i l’Observatori DESC, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, Centre Cívic Pati Llimona, Casal del Barri del Pou de la Figuera, Centre Cívic Drassanes, Goethe Institut, Institut Français, Festival OVNI, Zumzeig Cinema i Moritz.
Més informació sobre el festival i programació completa:
www.cinemigrante.org/bcn2017 |