Estrenes de teatre del 3 al 9 d´octubre
1672, França. Molière i la Companyia del Rei estrenen una comèdia de costums amb un embolic familiar on s’hi recull l’afany de saber de les dones i posa en evidència un poeta mediocre i cregut de l’època.
2016, Catalunya. Molière i només dos actors estrenen la mateixa comèdia de costums amb un embolic familiar on, amb un joc interpretatiu que trenca les convencions, s’hi recull la burla dels pedants d’avui dia.
Un espectacle de Ricard Farré i Enric Cambray
Més informació http://www.catacultural.com/les-dones-savies-de-moliere-a-partir-del-3-doctubre-el-malda/
MontjuïcEspai Lliure – del 5 al 16 d’octubre
LA NOTE D’À CÔTÉ
RETRAT MUSICAL DEL BARÓ DE MALDÀ
autoria i direcció musical ALFONSO DE VILALLONGA
direcció escènica ERNESTO COLLADO
Aterra a l’Espai Lliure després del GREC 2016 una comèdia musical amb el rigor i l’humor d’Alfonso de Vilallonga.
En la vida –i en l’amor– cada encert ve d’un error?
Més informació http://www.catacultural.com/la-note-da-cote-retrat-musical-del-baro-de-malda-del-5-al-16-doctubre-teatre-lliure-montjuic/?lang=es
del 5 al 30 d’octubre
La Sala Fregoli acollirà a l’octubre un dels textos claus de la dramatúrgia del segle XX, Les criades de Jean Genet
La Seca-Espai Brossa
L’obra més emblemàtica de Jean Genet mostra la cara oculta de l’ésser humà
La Sala Fregoli acollirà a l’octubre (del 5 al 30 d’octubre) un dels textos claus de la dramatúrgia del segle XX, Les criades de Jean Genet que es centra en l’admiració i odi de dues criades per la seva senyora. És un joc de miralls, que va més enllà d’una simple reflexió sobre les classes socials. Parla del poder i la submissió, de l’amor i l’odi, de la realitat i la ficció, del cel i l’infern, de fetitxisme i addiccions…
06/10/2016 > 30/10/2016
“EL CORATGE DE MATAR” SALA PETITA TNC .
Amb una forta empremta autobiogràfica, els textos del suec Lars Norén, una de les veus més importants del teatre europeu contemporani, s’endinsen pels terrenys més recòndits de les relacions humanes en la nostra societat. En aquesta ocasió, la relació d’un pare amb el seu fill i la presència de la parella del jove els abocarà a la violència més implacable.
FITXA ARTÍSTICA
Direcció
Magda Puyo
Amb:
Nao Albet
Manel Barceló
María Rodríguez
Més informació http://www.catacultural.com/el-coratge-de-matar-sala-petita-tnc-06102016-30102016/
REPOSICIÓ DEL 6 AL 30 D’OCTUBRE (2016)
QUAN L’AMOR ÉS UN JOC
Versus Teatre
L’obra, escrita i dirigida per Miquel Murga, està inspirada en la pel·lícula “Blame it on Rio”, un clàssic d’Stanley Donen
Amb: Pere Anglas, Edu Gibert i Claudia Longarte.
Producció: Versus Teatre Fotografies d’escena: Martí Fradera
Sinopsi
“Quan l’amor és un joc” explica les vivències de dos amics, Oscar, divorciat des de fa tres anys, i Albert, que viu una greu crisi matrimonial. Tots dos decideixen passar uns dies de vacances a Rio de Janeiro acompanyats de l’Avril, la filla de l’Òscar, que acaba de fer 18 anys i viu una apassionada història d’amor amb el millor amic del seu pare, a qui ella anomena Tiet Albert. Les peripècies d’un pare gelós i indignat, per aconseguir saber qui és qui s’ha embolicat amb la seva filla, el porten a unes situacions realment grotesques i ridícules i més quan no sap que es tracta del seu millor amic. El veí brasiler dels nostres protagonistes, l’Edivaldo, acabarà d’embolicar la troca en una història de capricis i aventures que ens fa arribar a pensar que l’amor és, moltes vegades, només un joc.
Més informació http://www.catacultural.com/quan-lamor-es-un-joc-del-6-al-30-doctubre-versus-teatre/?lang=es
Del 06 al 30 d’Octubre 2016
Bruto. El Poder o La Virtud
Inspirada en Julio César de William Shakespeare
Dijous, Divendres, Dissabtes i Diumenges, 21 hores.
SINOPSI
Un monólogo teatral inspirado en el drama histórico Julio César de William Shakespeare. Esta obra lleva a escena la conjura y asesinato del dictador romano por parte de Bruto y algunos senadores. En esta versión, de corte poético-existencialista, Marcela Terra resalta el dilema emocional de Bruto, que es llamado a elegir entre el amor filial hacia César y su deber político y moral hacia el pueblo, reivindicando la figura de Bruto como hombre cívico, consecuente y democrático, en contraposición a la figura de traidor que le ha impuesto erróneamente la historia.
Es una obra tristemente actual, poéticamente acusadora y reivindicativa de las libertades sociales. En su discurso, Bruto pone el dedo en la llaga apuntando a la injusticia, la indiferencia popular ante la tiranía y la corrupción reinante en la sociedad para despertar al pueblo con sus palabras e intentar devolverle su dignidad.
Més informació http://www.catacultural.com/bruto-el-poder-o-la-virtud-del-06-al-30-doctubre-2016-sala-fenix/?lang=es
Del 7 de setembre al 9 d’octubre de 2016
Amb Toni González, Blanca Solé, Joan Sureda, Júlia Bonjoch, Xavi Casan i Núria Valls
Un dia, el nostre home decideix reclamar a una teleoperadora la devolució d’uns cèntims per estar en desacord amb el criteri aplicat en les tarifes. Davant el desinterès de l’empresa per respondre a la seva reclamació, decideix arribar fins al final. Les queixes, denúncies, reclamacions, recursos i apel·lacions li roben temps i diners. La seva dona entén el gest, però no una causa tan insignificant. Tan sols troba consol en una companya de treball que veu en ell un quixot contemporani, pacient i determinat. Ella el presenta a diverses persones com un exemple a seguir i sense voler-ho, es veu obligat a assumir la responsabilitat de liderar les accions reivindicatives d’aquest grup format espontàniament . A partir d’aquí, la seva vida llisca per un pendent de final impredictible.
Més informació http://www.catacultural.com/la-rebel%C2%B7lia-possible-javier-yague-i-luis-garcia-araus-del-7-al-9-doctubre-la-seca-espai-brossa/
9 d´octubre
A mí no me escribió Tennessee Williams
9 d’octubre, 17.30 i 19.30 h
Barri de La Sagrera
Després d’estrenar-se (sota un pont!) a la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega, A mí no me escribió Tennessee Williams arriba a Barcelona de la mà dels Terrats en Cultura. Un espectacle multidisiciplinari, que barreja cabaret, teatre i dansa, pensat perquè un sol intèrpret, Roberto G. Alonso, captivi els espectadors amb dansa, teatre de gest, teatre clàssic, cançó en directe, playback i performance. Marc Rosich, ha confegit una dramatúrgia excepcional, tendra i irònica, que barreja Shakespeare amb la movida madrileña, passant per Memorias de África.
I tot, en una estructura dramàtica feta de fragments, on l’espectador haurà de lligar caps i construir el retrat d’aquesta ànima partida, atrapada en fetitxes del passat, cega davant un present desolador i desactivada davant de qualsevol resposta de futur. Un espectacle pensat per a la distància curta, que tindrem el privilegi de veure, en un terrat del Poble Sec, per primer cop a Barcelona. Tot un luxe per anar cloent la temporada!