‘I CAPULETI E I MONTECCHI’, LA PRODUCCIÓ MÉS INTENSA DE ROMEU I JULIETA ARRIBA AL LICEU (a partir del 17 de maig)
I CAPULETI E I MONTECCHI’, LA PRODUCCIÓ MÉS INTENSA DE ROMEU I JULIETA ARRIBA AL LICEU
Joyce DiDonato, guardonada amb el Grammy 2016 a la millor cantant de clàssica, protagonitza aquesta òpera amb Patrizia Ciofi, Silvia Tro Santafé i Ekaterina Siurina
Un vestuari elegant i únic amb el disseny de Christian Lacroix que revela l’interior ocult dels personatges
I Capuleti e i Montecchi, de Vincenzo Bellini, és una tragèdia en dos actes amb el llibret de Felice Romani –també autor de Giulietta e Romeo per a Vaccai- que sorgeix de l’obra de Zingarelli Giulietta e Romeo, referència a la Itàlia de principis del segle XIX. Aquesta òpera, que es podrà veure al Liceu el dia 17 de maig després de 31 anys, és una de les versions més apassionades i concentrades del drama dels amants de Verona que en aquesta producció llueix un espectacular vestuari dissenyat per Christian Lacroix. La direcció musical de Riccardo Frizza, que debuta al Gran Teatre, es barreja amb una direcció d’escena amb “cap «espectre» elisabetí, pocs incisos, un gest agosarat, apassionat i inspirat, dramàtic i enèrgic com aquesta fi contundent i seca com una bufetada”, assenyala Vincent Boussard.
En veu baixa
d’OWEN McCAFFERTY
direcció FERRAN MADICO
Quietly, de l’escriptor nord-irlandès Owen McCafferty, tracta els camins de la convivència entre terroristes i víctimes després de deixar les armes. Una peça del 2012, avalada pel Writers’Guild Award al millor text teatral, el Fringe First Award i l’Stage Award al Festival d’Edimburg 2013. La dirigeix Ferran Madico.
28 de març del 2009. Un pub de Belfast. Irlanda del Nord i Polònia s’estan jugant la classificació per a la copa del món de futbol a la TV. Aquesta nit, dos homes de Belfast, de mitjana edat, es trobaran per primera vegada. Tenen un passat en comú. Han de parlar. En veu baixa és una poderosa història sobre la violència. Dues persones radicalment enfrontades, en un mateix espai, unides pel mateix dolor.
intèrprets Francesc Garrido / Òscar Rabadán / Xisco Segura
Més informació http://www.catacultural.com/en-veu-baixa-espai-lliure-del-18-de-maig-al-12-de-juny/
PAULINA (del 18 de maig al 5 de juny del 2016) La Seca-Espai Brossa
Repartiment Clémence Caillouel
Fotografia Ulises Fontana
SINOPSI
Paulina Elizabeth Lujan Morales tenia 16 anys. Al 2008 va ser raptada, violada i assassinada a l’Estat de Chihuahua, a Mèxic, just a la frontera amb els Estats Units.
Més informació http://www.catacultural.com/paulina-del-18-de-maig-al-5-de-juny-del-2016-la-seca-espai-brossa/
PER UN SÍ O PER UN NO (del 18 de maig al 18 de juny 2016) Sala Muntaner
Aquesta obra és una de les més representatives de Nathalie Sarraute (1900-1999), autora francesa d’origen rus. Nathalie Sarraute va ser proclamada per Jean Paul Sartre com una de les figueres més rellevants de l’Antinovel·la.
L’any 1982 va enlluernar al món amb una de les seves poques peces teatrals, Per un sí o per un no. És una obra teatral curta, però intensa, escrita en un sol acte. Dos personatges, un escenari i poc més és el que calen per representar aquesta obra que, alhora, està carregada de contingut.
Direcció: Ramón Simó
Direcció: Pep Tosar
A partir de L’hort dels cirerers d’Anton Txèkhov
Una companyia de teatre es veu obligada a abandonar la sala on ha treballat els últims quaranta anys. Els deutes acumulats fan impossible la continuïtat i per acomiadar-se la companyia assaja La Gavina, l’obra amb la qual tot havia començat quaranta anys enrere.
Fitxa artística
Direcció Pep Tosar
Amb: Evelyn Arévalo, Imma Colomer, Tilda Espluga, Pere Eugeni Font, Miquel Gelabert, Blai Llopis, Xavier Ripoll
Mireia Ros, Xavi Saez, Pep Tosar´Elisabet Raspall
Més informació http://www.catacultural.com/qui-bones-obres-fara-19052016-12062016-sala-petita-tnc/
Tortugues: La desacceleració de les partícules (estrena 19 de maig) Club Capitol
Tortugues: La desacceleració de les partícules
La teoria de la desacceleració de les partícules del físic polonès Johann Felmir Goleman diu que és possible alentir els processos vitals d’un organisme, fent-lo viure més a poc a poc i, en conseqüència, més anys. No es tracta d’allargar la esperança de vida, sinó de dilatar el temps: en un any, l’organisme alentit menjaria, dormiria, es mouria i respiraria menys vegades que la resta. I, conseqüentment, les seves cèl·lules també envellirien més lentament. Goleman dedicaria tota la seva vida a crear una fórmula que aconseguís aquest efecte en organismes vius. Però va morir sense aconseguir-ho. La teoria va caure en l’oblit, envoltada d’una aureola massa mística i fictícia per ser considerada seriosament pels científics de l’època.
Direcció: Clàudia Cedó
Actors: Dani Arrebola, Àlex Brull, Clara Cols/Roser Blanch i Alícia Puertas
Més informació http://www.catacultural.com/tortugues-la-desacceleracio-de-les-particules-estrena-19-de-maig-club-capitol/
L’obra dirigida per Xicu Masó i interpretada per Josep Julien torna al Teatre Romea després de l’èxit aconseguit durant la temporada anterior
Escrita per Conor Mcpherson el 1994, El Bon lladre és potser el primer monòleg en el que l’autor troba la veu que posteriorment el convertirà en referent de la dramatúrgia, no només britànica, sinó mundial.
En el transcórrer de l’hora i deu minuts que dura el muntatge, Mcpherson ens posa en clau de road movie, monòleg interior o bé thriller per a teixir un relat sobre els tot sovint ambigus conceptes del bé i el mal. A través d’una història aparentment senzilla veiem al nostre protagonista provant d’escapar del seu destí i fracassant una i altra vegada enredat en la teranyina en què s’ha convertir la seva existència. Irlanda, la veu pessimista i atàvica del país de James Joyce és, juntament amb el nostre perdedor, l’altre protagonista del relat. Amb gran audàcia l’autor converteix un pinxo de baixa estofa, que acaba de sortir viu de miracle d’un tiroteig, en un cavaller medieval a la recerca d’un greal impossible i enamorat d’una damisel·la que, evidentment, acabarà significant la seva perdició.
Més informació http://www.catacultural.com/torna-el-bon-lladre-a-loff-romea-del-20-de-maig-al-12-de-juny/
La nostra voluntat és, a banda de seguir fent espectacles familiars com hem fet els darrers anys, començar a treballar amb escoles per fer un acompanyament, una col·laboració en l’espai de teatre. Sempre amb Rosa Gàmiz i Oriol Broggi es farà un seguiment del que ja es treballa amb els centres educatius per tal de sumar la visió professional.
Aquesta experiència ja l’hem començat amb l’escola Joan Pelegrí del barri d’Hostafrancs. De cara al curs vinent, la col·laboració començarà amb l’escola Súnion. L’acompanyament s’adapta al projecte de cada centre, i es treballa a partir de diferents formats: assistència a sessions de treball de l’escola, tallers específics per als nens/es del centre i visites al teatre Biblioteca de Catalunya i assajos de companyies professionals.
Per tal de poder reflexionar entorn al tema de l’educació i l’art, el vincle entre eduació i cultura i com l’art entra dins els plans educatius iniciem amb la Maria Dolors Bonal, pedagoga, unes trobades per pensar junts i en veu alta.
Dijous 19 de maig a les 18.30h
Teatre Biblioteca de Catalunya
Aforament limitat, cal confirmar assistència a info@laperla29.cat.
Més informació http://www.catacultural.com/la-perla-29-inicia-una-nova-linia-dins-el-seu-projecte-la-perla-petita-dijous-19-de-maig/
Nits dels Museus – Blau21 maig – 2016La Nau Ivanow porta Blau al Centre d’Art Contemporani de la Fabra i Coats en el marc de la Nit dels Museus que se celebrarà el 21 de maig i que enguany vincula les Fàbriques de Creació i els museus. |
De la miss a la mitad21 maig / 22 maig – 2016De la miss a la mitad és un espectacle que fusiona teatre i cabaret per explicar-nos l’apassionant història de l’Adolfo, un Billy Elliot veneçolà i homosexual que somia poder ballar, aconseguir la fama i viatjar per tot el món. Més informació http://www.catacultural.com/programacio-nau-ivanow-a-partir-del-21-de-maig/ |
La programació de NITS AL BARTS CLUB continua al llarg del mes de maig i incorpora “Tinc 50 anys i sóc dona” amb dues funcions programades pels dimecres 22 i 29 de juny a les 21h. En aquest monòleg signat pel periodista i escriptor Julià Peiró, Sílvia Alabart interpreta l’Helena Vidal, directora d’un Centre d’Atenció Primària que acaba de celebrar els 50 anys amb les seves amigues. Quan les acomiada des del balcó i es queda sola, davant de la taula plena d’ ampolles buides i la resta del pastís amb les espelmes, comença a reflexionar sobre què significa per a una dona arribar als 50 anys, una edat en la que els homes encara se senten conquistadors. Però, i elles? I si també han decidit que la vida encara els somriu plenament i els ofereix moltes possibilitats d’enamorar i enamorar-se? L’adolescència, el matrimoni, la carrera professional, la família, la separació, una nova relació amb un home més jove, un amor que l’omple i neguiteja alhora, el rebuig a una societat que diu i pensa que les dones ja tenen tots els drets, però encara les maltracta… Molts interrogants i moltes reflexions, que no li faran perdre la confiança en un futur ple d’esperances.