– Per tal d’estudiar la cultura del vi a l’antic Egipte, el Museu Egipci de Barcelona ha preparat un curs especial els propers dies 3, 4 i 5 de juliol en horari de 18h a 21h els primers dos dies, i de 18h a 22h el darrer.
Es tracta d’un seguit de conferències impartides per la Dra. Maria Rosa Guasch, egiptòloga i investigadora de la Universitat Paris-Sorbonne. A més, la Dra. Guasch ens ha permès endinsar-nos al món vitivinícola dels antics egipcis, ja que ha estat la principal investigadora dels vins de la tomba de Tutankhamon.
El 3 de juliol es durà a terme la primera conferència, que girarà entorn aspectes introductoris a la cultura del vi pròpia de la civilització faraònica, especialment la relació simbòlica que tenien amb el Més Enllà i el ressorgiment en una nova vida eterna. També s’explorarà el color dels vins. A la resta de sessions es parlarà de les àmfores de vi i les seves inscripcions, fent especial èmfasi en el complex simbolisme que assolí a la tomba del faraó Tutankhamon, i s’exposaran diversos projectes de recerca que s’han desenvolupat sobre el tema.
La darrera sessió, el 5 de juliol, tindrà un component d’especial atractiu: un recorregut històric per l’evolució del vi a càrrec del Sr. Xavi Nolla, sumiller de vins de la Família Raventós-Codorniu, qui oferirà un tast de vins a la terrassa del Museu on, a partir de la preuada garnatxa de Masdeu d’Scala Dei del Priorat, es faran diferents vinificacions a través del temps, àmfores, foudre i acer inoxidable.
Tot i ser un curs que val la pena realitzar-lo sencer, existeix l’opció de matricular les sessions de forma individual. Les entrades es poden adquirir a la web del Museu.