El pròxim dijous 26 d’abril, el Gran Teatre del Liceu organitza dues visites gratuïtes a l’exposició Verisme Plàstic: Nous Realismes a Catalunya. Les visites són a les 11.00h. i a les 18.00h. i l’accés és gratuit però cal inscripció prèvia. Inscripcions aquí.
La mostra, que es va inaugurar el passat 12 de març coincidint amb la programació de l’òpera Andrea Chénier d’Umberto Giordano, representant del moviment del verisme, última escola operística del segle XIX que posa el punt final al gran període del romanticisme italià, es prorroga fins al pròxim 28 de maig a causa de l’elevada demanda de visites.
Verisme Plàstic: Nous Realismes a Catalunya, situada al balcó del Foyer del Liceu, compta amb obres de deu pintors i dos escultors contemporanisrepresentants del nou realisme català.
L’exposició pretén crear sinèrgies entre el realisme en les arts visuals i el verisme en l’òpera. Tots dos moviments pretenen exposar la realitat tal com és, descrivint amb precisió realista moments de la vida diària i emocions primàries dels seus protagonistes.
L’exposició Verisme Plàstic: Nous Realismes a Catalunya compta amb obres dels següents artistes:
- Josep Cisquella (Barcelona, 1955-2010)
- Daniel Cuervo (Astúries, 1972)
- Carlos Díaz (Barcelona, 1968)
- Gonzalo Goytisolo (Barcelona, 1966)
- Sok Kan Lai (Hong Kong, 1959)
- Pablo Maeso (Barcelona, 1964)
- Neus Martín Royo (Barcelona, 1968)
- Gerard Mas (Sant Feliu de Guíxols, 1976)
- Efraïm Rodríguez (València, 1971)
- Josep Santilari (Badalona, 1959)
- Pere Santilari (Badalona, 1959)
- Josep Segú (Salomó, 1958)
Verisme Plàstic: Nous Realismes a Catalunya, comissariada per Rosa Ferrer, és una versió reduïda de l’exposició que es va realitzar el 1999 a l’Arts Santa Mònica titulada Realisme a Catalunya, un gran recorregut per la pintura realista contemporània catalana que va reunir, per primera vegada, 130 obres de 50 artistes realitzades durant els anys noranta.
Cicle d’exposicions al Balcó del Foyer
La mostra forma part del cicle d’exposicions al Balcó del Foyer organitzat pel Liceu durant tota la temporada operística. L’objectiu del cicle és el d’ampliar l’oferta cultural i l’experiència estètica i artística del públic del Liceu, que enguany celebra el vintè aniversari de la seva reobertura.
Amb aquesta proposta estable de col·laboracions que van començar la temporada 2016/2017, l’entitat pretén generar lligams entre l’òpera i les arts plàstiques. La pròxima exposició del cicle, organitzada en col·laboració amb el Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona (MEAM), girarà al voltant del desig, tema central de l’òpera Manon Lescaut. |