El Fòrum de les Arts Escèniques Aplicades reuneix professionals de l’escena, la salut i la comunitat a l’Institut del Teatre
· Una trentena d’especialistes provinents dels camps de les arts escèniques, la salut i la comunitat presenten a l’Institut del Teatre ponències sobre les arts escèniques aplicades
· El fòrum compta amb tres-cents trenta inscrits que assistiran a dos dies de ponències, presentacions d’experiències i actuacions
Barcelona 17 de novembre. Els principals professionals de l’escena, la salut i la comunitat es reuneixen a l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona per la celebració del II Fòrum d’Arts Escèniques Aplicades que té lloc els dies 20 i 21 de novembre.
Organitzat per l’Institut del Teatre a través de l’Observatori de les Arts Escèniques Aplicades, aquest fòrum té per objectiu donar a conèixer i debatre sobre diferents mostres de treball de les arts escèniques amb criteris ètics i socials, mitjançant ponències, diàlegs i presentacions d’experiències.
Amb el lema La creació com a generadora de salut i vincle social el fòrum és un espai per a la reflexió i el diàleg amb artistes i professionals de diferents sectors que viuen dia a dia experiències de millora de la vida i del benestar a través de l’art.
El programa reuneix a creadors de llarg recorregut en les arts escèniques i la salut o la comunitat, com la coreògrafa escocesa Janice Parker, els directors Juan Carlos Corazza, Didier Ruiz, Glòria Rognoni o la fundadora de Pallapupas, Angie Rosales; mentre que coreògrafs i ballarins com ara Àngels Margarit, Cesc Gelabert, Jordi Cortés o Álvaro de la Peña explicaran les seves experiències des del món de la dansa.
El fòrum convida també a investigadors com l’antropòleg Manuel Delgado que conversarà amb la presidenta de la Fundació Congrés Català de la Salut, Àngels Vives, i altres professionals com l’art-terapeuta Miquel Izuel, la músico-terapeuta Catherine Clancy, el padagog Tomàs Motos o el psiquiatre Raül Vaimberg.
Programació d’espectacles
Durant les dues jornades del fòrum es comptarà amb les actuacions del Laboratori de Dansa integrada que ha ajuntat la companyia de dansa de Jordi Cortés amb el postgrau IT Dansa dirigit per Catherine Allard; l’obra de teatre sobre assetjament escolar Per què a mi? dirigida per Jordi Forcadas, o la posada en escena de 2015 Com a possibilitat, l’espectacle protagonitzat per joves adolescents d’instituts de Barcelona que Didier Ruiz va presentar en el passat Festival Grec.
Web del fòrum: http://forum.institutdelteatre.cat