DocsBarcelona compleix 20 anys el 2017 i per celebrar les seves dues dècades d’història doblarà la seva durada, incrementarà la seva secció oficial i ampliarà el palmarès. Del 18 al 28 de maig, el Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona oferirà 94 pel·lícules de 30 països i un mercat de finançament de projectes de referència, que per a molts cineastes és la primera passa del seu documental. Les activitats adreçades a la indústria convocaran més de 500 professionals del sector a la capital catalana. DocsBarcelona compta amb el suport delDepartament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, MEDIA. Europa Creativa, l’Ajuntament de Barcelona, laDiputació de Barcelona, Acción Cultural Española (AC/E) i el CCCB, entre d’altres.
La Secció oficial inclourà el 2017 38 títols a competició, distribuïts en tres seccions: Panorama, una selecció dels documentals més recents i rellevants de l’escena internacional, Latitud, reservada a produccions d’Espanya, Portugal i Amèrica Llatina, i What the Doc?, una nova finestra a títols més experimentals. Competiran pel Premi DocsBarcelona – TV3 a la Millor Pel·lícula, el Premi Nou Talent a la millor pel·lícula dels directors debutants, el Premi Latitud DocsBarcelona patrocinat per Antaviana Films, el Premi What the Doc?, el Premi Amnistia Internacional i el Premi del públic. Dels 46 títols que conformen la programació de Secció oficial i les Sessions especials, sis són de factura catalana: La Chana, Grab & Run, Desde que bailas, Sasha, Les 7 vides d’Eduard Toda i Clase valiente. També la producció hispano-mexicana Al otro lado del muro té director català, Pau Ortiz.
Clare Weiskopf (Amazona), Alfred Peabody (All Governments Lie), Juan Pancorbo i Clara López Rubio (Hacking Justice (El juez y el rebelde)), Karin Steinberger i Marcus Vetter (The Promise), Mila Aung-Thwin i Van Royko (Let There Be Light), Neasa Ní Chianáin i David Rane (In Loco Parentis), Lucija Stojevic (La Chana), Bobbi Jo Hart (Rebels on pointe) o Pawel Lozinski (You have no idea how much I love you) són alguns dels directors que visitaran enguany el festival. Al seu costat, el públic podrà conèixer els singulars protagonistes d’algunes d’aquestes històries, com la bailaora Antonia Santiago Amador, coneguda com “La Chana”, o Carlos Renedo i Chase, ballarins de Les Ballets Trockadero de Montecarlo, la famosa companyia de dansa de Nova York que ha esdevingut un símbol del transvestisme parodiant els grans clàssics del ballet.
|