DIÀLEGS EL PÚBLIC I LA DIRECCIÓ ESCÈNICA
Cal canviar-ho tot perquè no canviï res.
Lampedusa
El teatre pot ser un camí per canviar coses? Quines? La vida? La societat? Les persones? La nostra manera de veure el món? Les nostres actituds? La nostra manera de ser espectadors? De quina manera? Es diu que el bon teatre ens ajuda a fer-nos preguntes i a cercar respostes al voltant d’allò que està passant al nostre entorn. El teatre és un sistema on l’autoria, la direcció, els intèrprets, els tècnics i el públic són un tot en plena interacció amb la societat de la qual formen part. Els espectadors som persones que en un moment donat prenem aquest rol de mirar, d’escoltar, de sentir, de viure la història que s’esdevé a l’escenari de manera semblant a com vivim la vida o amb un cert paral·lelisme. Des del teatre podem entendre una mica millor la complexitat de l’ésser humà i de la societat. Podem evolucionar com a espectadors i com a persones. Des d’#AsSocPerla us proposem els diàlegs «El públic i la direcció escènica” per mirar de conèixer millor com es viu el públic des de la perspectiva de la direcció; tot esperant un reflex que ens permeti aprofundir en qui som i què s’espera de nosaltres com a espectadors. Tal vegada això ens pot ajudar a canviar alguna cosa de nosaltres mateixos, de la societat, o potser no. En tot cas, us convidem a descobrir-ho per vosaltres mateixos, participant en quatre diàlegs amb vuit directors de l’escena actual catalana.
Dilluns 15 de desembre
Carlota Subirós Pau Roca
Dilluns 19 de gener
Mario Gas Oriol Broggi
Dilluns 16 de febrer
Joan Ollé Xavier Albertí
Dilluns 9 de març
Magda Puyo Julio Manrique
Carlota Subirós (Barcelona, 1974)
Una de les directores escèniques més importants del teatre català actual. Va començar els estudis d’Arquitectura que va compaginar amb els de Direcció Escènica i Dramatúrgia. També és llicenciada en Filologia Italiana. Per la Carlota Subirós, el teatre és una experiència viva que desapareix com la vida mateixa.
Pau Roca (Barcelona, 1982)
Compta amb una extensa experiència televisiva, cinematogràfica i teatral. Al desembre de 2012 va crear la productora teatral Sixto Paz amb tres companys més.
Mario Gas (Montevideo, 1947)
A finals de la dècada del 1960 va inciar la seva activitat com a director teatral, i desenvolupa aquesta tasca amb les d’actor de cinema, teatre i televisió, gestor cultural i artístic; fins i tot ha arribat a firmar l’escenografia o el vestuari d’alguna de les seves obres, a fer classes d’interpretació i crítica teatral.
Oriol Broggi (Barcelona, 1971)
Llicenciat en Dramatúrgia i Direcció Escènica per l’Institut del Teatre (1997). Des del 2002 és director de la companyia i productora La Perla 29. Al 2012 rep el Premi Ciutat de Barcelona per Natale in Casa Cupiello i per Luces de Bohemia i per la gestió de la Nau de Llevant de la Biblioteca de Catalunya.
Joan Ollé (Barcelona, 1955)
Actor i director de teatre. És professor del l’Institut del Teatre. Va ser director del Sitges Teatre Internacional, i també ha estat membre de l’equip de direcció artística del Teatre Lliure . A la televisió, presentà amb Joan Barril el programa L’illa del tresor. Les seves posades en escena cerquen la poesia que s’amaga en els textos teatrals, però des d’un estil de direcció sobri i concís.
Xavier Albertí (Lloret de Mar, 1962)
Director d’escena, actor, gestor teatral, compositor i actual director artístic del Teatre Nacional de Catalunya. Ha dirigit el Festival d’Estiu de Barcelona Grec, i l’àrea de creació de l’Institut Ramon Llull. Va ser director de serveis culturals de l’Institut del Teatre de Barcelona, on també ha estat docent i coordinador pedagògic del Conservatori Superior de Dansa.
Magda Puyo
Magda Puyo és llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona. Directora d’escena, dramaturga, i professora de l’Institut del Teatre del que ha estat cap de l’especialitat de Direcció i Dramatúrgia i de la que actualment és la coordinadora acadèmica. Ha estat membre del Consell Assessor del Teatre Nacional de Catalunya i directora del Festival Sitges Teatre Internacional-Creació Contemporània (2001-2004).
Julio Manrique (Barcelona, 1973)
Llicenciat en Dret per la UPF, va cursar els seus estudis d’Interpretació a l’Institut del Teatre. Ha alternat, dins la seva trajectòria, les tasques d’actor i director d’escena i, puntualment, la de dramaturg. Va assumir la direcció artística del Teatre Romea de 2011 a 2014, configurant una programació marcadament contemporània. Actualment forma part de la companyia La Brutal.
Tots els diàlegs tindran lloc a la Biblioteca de Catalunya a les 19h
Cal reservar plaça a assocperla29@gmail.com o 93 217 17 70. Més info: www.assocperla.cat