CUQUI JEREZ
THE DREAM PROJECT – ENCUENTROS EN LA SEXTA FASE
Un projecte nascut a l’empara de la SECCIO IRREGULAR’
Del 18 al 20 de març a les 20:30 h. Sala MAC Preu 12€ per espectacle (24€ el pack dels 3 espectacles)
EL PROJECTE
The Dream Project és un projecte que Cuqui Jerez està desenvolupant entre 2013 i 2016. És un experiment al voltant de com treballar i com produir. Durant aquest període de treball Cuqui ha creat una col·lecció de quinze petites peces de diferents formats i temes no necessàriament relacionats uns amb altres. The Dream Project és un projecte molt llarg però amb molt poca projecció ja que els processos de creació d’aquestes peces són molt curts i faciliten una manera de treballar molt immediata i molt connectada al present, és una recerca del desig en el present. A The Dream Project Cuqui intenta negociar amb allò desconegut per poder descobrir noves identitats en el seu treball.
El projecte està dividit en diverses fases, al final de les quals es genera un esdeveniment obert al públic. En aquestes trobades Cuqui es converteix en comissària del seu treball i decideix en l’últim moment quines peces/treballs de la col·lecció que s’està generant es mostren en aquest moment i de quina manera.
Encuentros en la sexta fase tindrà lloc al Mercat de les Flors els dies 18, 19 i 20 de març amb un programa diferent cada dia. Cuqui presentarà dues peces noves: El fenómeno de las fuerzas ficticias i Espacios para visitar con lupa, així com la peça Unos Pasodobles. En aquesta ocasió convida Maria Jerez a presentar la seva peça BLOB. Maria i Cuqui han realitzat un creuament dels seus projectes WHAT IS THIRD i The Dream Project. WHAT IS THIRD és un projecte de Maria Jerez on el procés artístic s’obre a “altres” a través de la posada en comú de referències properes, de converses iniciades, de trobades fortuites, de tallers anhelats, de visionats exòtics i de processos paral·lels. Maria i Cuqui s’han acompanyat en els processos de creació d’El fenómeno de las fuerzas ficticias i BLOB.
Direcció tècnica, llums i espai Carlos Carpintero i Jorge Salcedo
Assistent Aimar Pérez Galí
Gràcies a Quim Pujol, Bea Fernández, Mónica Muntaner, Roger Adam, Maria José Montijano, Olga Mesa, Oscar Bueno i els alumnes del Màster en Investigació en Pràctiques Artístiques i Visuals de la UCLM
The Dream Project
Col·laboradors: Carlos Carpintero, Gilles Gentner, Juan Domínguez, María Jerez, Amalia Fernández, Marisol López Rubio, Lola Lizzi, María José Montijano, María Villalonga, Sofia Abreu, Jorge Salcedo, Aimar Pérez Galí, Beatriz Quintana i Miguel Jerez
Coproducció Mercat de les Flors (Barcelona), Theaterfestival SPIELART (Munich), Kaserne (Basel),
Buda Kunstencentrum (Kortrijk), Stromereien 2014 (Zurich), Movimiento Sur (Xile), Festival of Regions (Àustria)
Amb el suport Teatro Pradillo (Madrid), CA2M (Madrid), Casa de la Cultura de la UAEMÉX en Tlalpan, (Mexico D.F.), Teatro Línea de Sombra (Mexico D.F.), Graner fàbrica de creació (Barcelona)
CUQUI JEREZ
Cuqui Jerez és coreògrafa i performer. Després de treballar com a intèrpret amb diversos coreògrafs a Europa als anys noranta, comença a desenvolupar el seu treball coreogràfic el 2001. Des de llavors ha creat peces escèniques i vídeos que s’han presentat a nombrosos festivals d’Europa i Amèrica Llatina. La seva principal activitat és la creació però també participa en diversos projectes d’investigació, curatorials, de docència i publicacions. Els seus treballs són Hiding Inches (1999), A space odyssey (2002) (2001), The Real Fiction (2005), The Rehearsal (2008) (peça creada dins del projecte The Nevestarting Story, un projecte en col·laboració amb María Jerez, Amaia Urra i Cristina Blanco), The Croquis Reloaded (2009), The Nowness Mystery (2011) i Crocodiles and Alligators (2012). Des de 2013 desenvolupa The Dream Project, una col·lecció que fins ara es compon de 12 peces (performances, vídeos, textos, imatges i instal·lacions).
PROGRAMA
18 DE MARÇ 20:30h
Unos pasodobles Performance. Sala Pina Bausch
Una sèrie d’accions escrites per pasodobles on observem el comportament de les coses. Paisatges en moviment que proposen a l’espectador un estat de contemplació on es posen en joc la híper-atenció, l’expectació, el suspens i l’emoció
Espacios para visitar con lupa Instalación. Sala Sebastià Gasch Quadern de textos coreogràfics sobre l’espai del paper
19 DE MARÇ 20:30h
El fenómeno de las fuerzas ficticias. Performance. Sala MAC
M’estava explicant el de la seva obsessió amb la gravetat, llavors obrir el llibre i va llegir una cosa així com: El secret de volar és aquest: ho has de fer immediatament, abans que el teu cos es de compte que està desafiant les lleis. El va tancar, el va llançar per la finestra i va seguir parlant. Va caure tan ràpid que no em va donar temps a veure que llibre es tractava. En aquell moment em va venir al cap una frase de Rayuela: No tinc son. Tot el temps veig coses en l’aire mentre vostè parla.
Espacios para visitar con lupa Instal·lació. Sala Sebastià Gasch
20 DE MARÇ 18:30h
BLOB de Maria Jerez. Performance. Sala Pina Bausch
BLOB apunta a un enigma: l’enigma de com a partir de la trobada de 2, una tercera cosa, una tercera dimensió, quelcom que no estava allí abans, sorgeix, d’una manera no intencionada. I en sorgir, transforma tant a 1 com a 2; produint-se així un desplaçament, un procés de des-identificació, un xoc amb allò indefinit, proposant un estat de transformació constant i una mirada atenta que observa des de la diferència, des de la incapacitat de nombrar el que mira.
BLOB ha estat desenvolupat dins del projecte WHAT IS THIRD de María Jerez. Aquest projecte ha compartit temps i espai amb Arantxa Martínez, Alejandra Pombo, Marten Spangberg, Edurne Rubio, Peio Aguirre, Vedrana Klepica, Anto Rodriguez, Mala Kline i Cuqui Jerez.
Coproduït per La Casa Encendida (Madrid), Buda Kunstencentrum (Kortrijk), University of ZagrebStudent Centre Zagreb-Culture of Change &TD Theatre dentro de Apap – Performing Europe project Amb el suport de TanzFabrik (Berlin) i la Unió Europea “Culture 2007-2013”. Agraïments a Silvia Zayas, Ismeni Espejel, Maral Kekejian, Luis Úrculo, Nacho de Antonio, Uriel Fogué i Juan Domínguez.
Espacios para visitar con lupa Instal·lació. Sala Sebastià Gasch