Del 3 de febrer al 16 de març de 2020
CASSANDRA KHAW / PETER VORDERER / AUBREY ANABLE / DIEGO REDOLAR RIPOLL /
PILAR LACASA / GREGORIO LURI / ALESSANDRO BARICCO / JORGE CARRIÓN
En aquest cicle, escriptors, guionistes de videojocs, acadèmics, mestres i científics reflexionen sobre el paper de l’oci digital en una realitat complexa regida per les lògiques del joc, la simulació i la connexió permanent.
Vivim en un món híbrid on els espais virtuals s’incorporen a la quotidianitat mitjançant interaccions constants amb pantalles. La tecnologia digital i la indústria de l’entreteniment audiovisual han multiplicat les possibilitats d’interacció lúdiques amb nous mons i realitats en què tot sembla possible, però on les regles sempre acaben imposant uns límits. Més que finestres a mons desconeguts, les interfícies virtuals són miralls que reflecteixen les múltiples problemàtiques i encreuaments de la societat contemporània, i ofereixen alhora la possibilitat d’assajar les experiències humanes del futur. En aquest context, els videojocs s’han convertit en una expressió cultural, industrial i artística de primer ordre, com també en un territori essencial per entendre les noves relacions socials i afectives de la societat hiperconnectada.
L’oci digital és realment un espai de llibertat? Som conscients els adults de com la realitat virtual i l’orientació cap a allò lúdic impregnen a les generacions joves? El món educatiu coneix com opera aquesta altra realitat? Explorem les claus del joc permanent.