L’Obra Social «la Caixa» presenta la nova temporada de DNIT, el programa amb les últimes tendències artístiques i musicals
• L’Obra Social ”la Caixa” consolida una nova línia de programació dirigida al públic jove amb innovadores propostes en el camp de la música experimental, instal•lacions interactives, concerts, espectacles de dansa i tallers entorn les exposicions.
• La primera vetllada la protagonitzaran el divendres 25 d’octubre la llegendària banda Dopplereffekt, que farà una de les poques aparicions als escenaris, i el músic experimental francès Kangding Ray.
• Un dels estudis referents en motion-graphics i efectes visuals de Barcelona, Physalia, protagonitzaran el primer cicle Divendres amb artistes de la temporada
Barcelona, octubre de 2012.- Després de l’èxit de públic aconseguit en la seva primera edició, l’Obra Social ”la Caixa” engega una nova temporada del programa DNIT, un cicle multidisciplinari destinat a potenciar la difusió de les últimes tendències artístiques i musicals del moment. El darrer divendres de cada mes, CaixaForum Barcelona prolongarà els seus horaris fins les 23h per a rebre algunes de les propostes més innovadores en camps com la música electrònica, l’experimentació sonora, les instal•lacions interactives o la dansa entre molts d’altres.
L’Obra Social «la Caixa» consolida així una nova línia de programació dirigida al públic jove i concebuda per a fomentar la participació dels espectadors en iniciatives creatives i originals que treballin diferents formats i disciplines des de la contemporaneïtat i les noves tecnologies.
DIVENDRES 25 D’OCTUBRE
Concert d’electrònica: Kangding Ray & Dopplereffekt
CaixaForum Barcelona convida dues de les primers figures internacionals de la música experimental actual, Kangding Ray i Dopplereffekt:
Kangding Ray és David Letellier, músic experimental francès que actualment viu i treballa a Berlín. Llicenciat en arquitectura, va començar la carrera musical en bandes de jazz i noise-rock. El seu treball com a compositor abasta diferents disciplines com la música, les instal•lacions i les performances. L’any 2006 va editar el seu primer àlbum per al segell Raster-Noton, amb el qual ha publicat tres LP i un EP fins ara. La seva música combina instruments orgànics amb sons digitals, amb una tècnica magistral pròpia del segell al qual pertany. El directe de Kangding Ray es considera un dels millors directes d’electrònica actual. Un viatge des de l’experimentació absoluta fins a la música de club, combinant i mesclant samples de veus amb instruments analògics, mini pads i laptops en directe. A CaixaForum estarà presentant el seu imminent nou treball per a Raster-Noton.
La llegendària banda Dopplereffekt farà una de les seves poques aparicions en directe als escenaris de CaixaForum el 25 d’octubre. El mític projecte de Gerald Donald acaba de publicar aquest mateix mes la seva primera referència des de l’any 2007. Aquesta vegada per al segell Leisure System. El so de Dopplereffekt, fred i clínic ha canviat al llarg dels anys. Quan la banda es va formar, als anys 90, el seu so se centrava en l’electro amb influències de la música industrial i la new wave. Els seus darrers treballs se centren més en l’experimentació electrònica sense deixar de banda l’obscuritat i l’altíssima qualitat de les seves produccions. Gerald Donald és conegut pels seus projectes paral•lels com el desaparegut Drexciya associat amb segells com ara Underground Resistance, Warp o Tresor. Altres coneguts àlies de Donald són els també mítics Arpanet o Japanese Telecom. Com a Dopplereffekt, el seu treball més conegut és l’impecable Gesamkunstwerk, editat per Deejay Gigolos l’any 1999. On Donald es recrea en elegància musical, seriosa i juganera al mateix temps.
Divendres 25 d’octubre, a les 22.00 h, al Vestíbul. Preu: 6 € (50% de descompte clients ”la Caixa”)
Divendres amb artistes: Alex Trochut
Marcos Coral, Mauro Gimferrer i Pablo Barquín, els creadors de l’estudi de motion-graphics i efectes visuals de Barcelona, Physalia, visitaran el Vestíbul de CaixaForum Barcelona per a explicar-nos la seva meteòrica trajectòria. Els seus treballs són una exploració de camps diferents com ara la fotografia, l’animació en 2D i 3D, l’stop-motion, l’electrònica, etc. Presentaran els seus treballs: el procés creatiu, com inventen instruments per poder fer realitat les seves idees… I sabrem per què s’estan convertint en un referent en el seu àmbit.
Divendres 25 d’octubre, a les 20.00 h, al Vestíbul. Preu: 4 € (50% de descompte clients ”la Caixa”)