Avançament de la programació GREC 2015

Avançament de la programació GREC 2015

logo

 

 

 

 

 

 

La 39a edició del Grec Festival de Barcelona tindrà lloc de l’1 al 31 de juliol de 2015 amb una programació de teatre, dansa, música i circ. També inclourà un extens programa d’activitats paral·leles adreçades tant a professionals com a públic general.

Un festival amb vocació de ciutat, arrelat a Barcelona, amb quasi quatre dècades present a les nits d’estiu barcelonines, amb una forta vocació internacional que ens brinda les millors creacions escèniques que es fan arreu del món i alhora és una plataforma per a les produccions de casa. Un festival que esdevé de referència artística necessària, amb un programa farcit de propostes singulars i de creació. I per damunt de tot, el Grec és un programa participatiu i adreçat a tots els públics.

El 30 de juny una festa popular a la plaça de Margarida Xirgu donarà el tret de sortida del Grec. La muntanya de Montjuïc tornarà a concentrar la majoria de les propostes artístiques d’aquest any.

L’espectacle inaugural del Teatre Grec serà el dia 1 de juliol amb l’espectacle de dansa Vorònia de la companyia La Veronal. Una coproducció del Grec que es podrà veure durant dos dies a l’amfiteatre.
Per tercer any el MiniGrec continuarà sent el programa infantil. Començant amb la festa d’obertura als Jardins del Teatre Grec, els espectacles del MiniGrec es programaran al Teatre Tantarantana, a La Vilella, a la Fundació Joan Miró, a la nova sala Hiroshima i al Mercat de les Flors. Seguint amb la línia engegada la passada edició la programació musical busca una oferta més variada de formats i estils. Amb els escenaris del Teatre Grec, el BARTS , el Jamboree, la sala Luz de Gas i el Mercat de les Flors.

A partir del 15 d’abril es posen a la venda les entrades d’una part dels espectacles.
Més informació al web www.barcelona.cat/grec.
Seguiu el Grec a @grecfestivalbcn i #Grec2015

Espectacles a la venda a partir del 15 d’abril

Teatre Grec

Vorònia / La Veronal – (dansa) – 1-2/07
Joan Manuel Serrat / Antología desordenada (música) – 4-8/07
Ismael Serrano / La llamada (música)- 9/07
Diego el Cigala / Piano i veu (música) – 10/07
Kyle Eastwood (música) – 11/07
Amor i Shakespeare / Guillem-Jordi Graells /J.M. Mestres (teatre) – 16-19/07
Nit de Musicals (música) – 21/07
Jordi Savall / Hespèrion XXI / Bal·kan. Mel i sang (música) – 22/07
Ninet’InfernO / Roland Auzet (teatre) -25-07
Yann Tiersen / Infinity (música) – 26/07
Il n’est pas encore minuit… / Compagnie XY (circ) – 27-28/07
Nit de tango: Piazzolla invita a Buika / Escalandrum / Daniel Pipi Piazzolla / Buika (música) – 29/07
Els Amics de les Arts / 10 anys (música) – 30/07

 

Mercat de les Flors

Agustí Fernández Celebration Ensemble (música) – 20/07 Sala BARTS
José James / Yesterday I Had the Blues: The Music of Billie Holiday (música) – 11/07 Christopher Cross (música) 21/07 Albert Pla/ Fermin Muguruza/ Raül Fernández “Refree”/ Guerra (música)- 13-14/07 Lisandro Aristimuño (música) – 15/07 In Crescendo & Cantabile (música) – 16/07 Lambchop (música) – 17/07 Elektropical Fever Fest (música) – 18/07 Lee Fields (música) – 22/07 Royal Southern Brotherhood+ The Excitements (música) – 23/07
Lila Downs (música) – 24/07 Ane Brun (música) – 25/07

 

Luz de Gas

Clara Peya /Mímulus (música) – 18/07

Jamboree

Motis-Chamorro Sextet & Young Jazz Band / La masía del jazz (música) – 30/06-3/07 Lluc Casares Quintet featuring Miguel Rodríguez (música) 4/07
Jove Big Band. El jazz. La història / La masía del jazz (música) -5 /07 Susana Sheiman & Open Gate Quintet / Veus amb ànima (música) – 7-9/07 Juan Perro / Veus amb ànima (música) – 10-12/07 Anton Jarl & Original Jazz Orquestra Taller de Músics. Buddy Rich Tribute/ Big & Black Jamboree (música) – 14/07 Barcelona Big Blues Band + Myriam Swanson / Big & Black Jamboree (música) – 15/07 Carla Cook Quartet / Big & Black Jamboree (música) – 16/07 Janine Johnson presenta… A Night of Bond/ Big & Black Jamboree (música) – 17/07 The Big Jamboree featuring Big Dani Pérez / Big & Black Jamboree (música) – 19/07 Paquito D’Rivera & Trio Corriente 
/ Song for Maura (música) – 21-25/07

MiniGrec

Festa inaugural / Teatre Grec 27/06 Faboo / Teatre Tantarantana / 4-5/07 El intrépido viaje de un hombre y un pez / La Vilella – 18-19/07 Electric Babyland /Fundació Joan Miró – 11-12/07 La butxaca del pantaló és un telèfon / Hiroshima – 25-26/07 Petjades / La Vilella – 8-9/07 Viatge al centre de la Terra (s.XXI) / Mercat de les Flors – Sala Ovidi Montllor – 28-20/07 Concerts als Jardins del Teatre Grec Concerts de petit format (música) – 2-31/07 Més Grec

TEATRE GREC

Vorònia La Veronal

La cova més profunda del món dóna nom a un espectacle de dansa contemporània que explora el concepte del mal utilitzant una combinació explosiva de moviment, text i imatge.
La foscor i les tenebres regnen al fons de la cova Vorònia, una cavitat de més de 2.000 metres de profunditat situada a Geòrgia, al Caucas occidental. És, segurament, l’escenari ideal per a una exploració del mal com la que es disposa a emprendre aquesta companyia de dansa, formada l’any 2005 per un conjunt d’artistes procedents dels mons de la dansa, el cinema, la fotografia i la literatura que buscaven nous llenguatges d’expressió. En aquesta peça opten per una contraposició d’imatges constant i per una desconstrucció del moviment que confereix a la coreografia un caràcter abstracte i, de vegades, fins i tot violent. L’espectacle explora conceptes com la moral humana i la religió. I Vorònia constitueix, en aquest context, l’al·legoria d’un infern, a la manera de l’hades clàssic o els cercles de La Divina Comèdia, que La Veronal representa mitjançant les figures i imatges simbòliques que omplen l’escenari.
Una coproducció del Grec 2015 Festival de Barcelona, el Mercat de les Flors, La Veronal, el Théâtre National de Chaillot (París), el Hessisches Staatsballett Darmstadt Wiesbaden i Tanz im August Berlín. Amb la col·laboració del Graner – Centre de Creació.
Direcció: Marcos Morau Coreografia: Marcos Morau en col·laboració amb els intèrprets Dramatúrgia: Pablo Gisbert – El Conde de Torrefiel Interpretació: Joaquín Collado, Jony López, Joachim Maudet, Lorena Nogal, Shay Partush, Manuel Rodríguez, Marina Rodríguez i Giacomo Todeschi Assistència a la direcció i assessorament artístic: Roberto Fratini Escenografia: La Veronal i Enric Planas Disseny d’il·luminació: Albert Faura Disseny de so / concepció sonora: Marcelo Lastra Direcció tècnica: Bernat Jansà Producció: Juan Manuel Gil
Gènere: Dansa Espai: Teatre Grec Dates: 1 i 2 de juliol Horaris: 22 h Durada aproximada: 60 min Preu: 16-28 €

Antologia desordenada Joan Manuel Serrat

El febrer passat va fer cinquanta anys de la primera actuació pública de Joan Manuel Serrat, una veu mítica que ha passat pel Grec en moltes ocasions i que enguany hi torna per repassar mig segle de cançons.
El periodista Salvador Escamilla va ser l’encarregat, un matí del 1965, de presentar aquell jove cantautor al públic català des del seu programa Radioescope. I ja devia intuir el paper imprescindible que tindria en la música del nostre país i de mig planeta, perquè el va recomanar també a una discogràfica, Edigsa, on ben aviat va enregistrar el primer disc. El noi del Poble-sec ja no és cap noi, sinó una veu venerable que, tot i els anys que han passat, no ha perdut la capacitat de commoure amb versos propis o aliens que ens mostren la bellesa, l’alegria i la tristesa que s’amaga en les coses més quotidianes. Ha celebrat el seu aniversari amb un disc on reinterpreta amb la veu d’avui i en companyia d’artistes diversos cinquanta anys de cançons que van de Mediterráneo a Barcelona i jo; de Cançó de matinada a un Romance de Curro El Palmo que l’any passat inspirava un espectacle del Grec; i de Para la libertad a Paraules d’amor.
Autoria: Joan Manuel Serrat Direcció musical: Ricard Miralles Interpretació musical: Ricard Miralles (piano), José Mas Kitflus (teclats i programacions), Vicente Climent (bateria i percussions), David Palau (guitarres) i Ray Ferrer (contrabaix i baix elèctric) Escenografia: Max Glaenzel Disseny d’il·luminació i operador: Óscar Gallardo So de sala: Virgilio Fernández So d’escena: Manuel Cervera Backliners: Alejandro Parra Assistent d’escena: Queco Serrat Logistic Control Serrat: Xavi Ramírez Regidoria: Andrés Seco Producció executiva: The Project Producció: Berry Produccions S.L. / Taller 83 S.A.
Gènere: Música Artista/director/autor: Joan Manuel Serrat Espai: Teatre Grec Dates: Del 4 al 8 de juliol Horaris: 22 h Preu: 28-58 €

Més Serrat a l’Arts Santa Mònica

Els incondicionals de Serrat tenen també una cita a l’Arts Santa Mònica, on del 19 de maig al 26 de juliol organitzen l’exposició Serrat, 50 anys!, comissariada per Miquel Jurado, Lluís Marrasé i Fermí Puig. A més de recordar-nos que el músic va ser batejat en aquest mateix espai quan encara era un temple, en aquesta mostra s’exhibeixen dibuixos, fotografies, instruments musicals i documents que fan referència als moments més especials d’una carrera musical de mig segle. Paral·lelament a l’exposició, l’Arts Santa Mònica organitza un cicle de concerts d’artistes de les noves generacions que reten homenatge al mestre amb concerts individuals i amb una marató de cançons de Serrat.
Més informació: http://www.artssantamonica.cat

La llamada Ismael Serrano

El cantautor omple el seu últim treball de ritmes procedents del folklore sud- americà que van de la bachata al ball de patacada (candombe) o el son per acompanyar unes cançons amarades de romanticisme i compromís.
La llamada que dóna títol al nou treball de Serrano fa referència als ritmes de percussió amb els quals se celebra el Carnaval uruguaià, però també és una crida de l’artista a mirar endavant, a seguir lluitant i celebrar la vida. Serrano es va criar al barri de Vallecas, a Madrid, i potser per això ha incorporat a la seva música unes preocupacions socials que el col·loquen en la línia de músics com Joan Manuel Serrat o Silvio Rodríguez. El compromís torna a estar present en aquest nou treball, on no falten al·lusions als desnonaments, als equilibris de fi de mes o a les festes familiars sense regals, temes molt presents en l’himne que dóna títol al disc. Entre els tretze temes de La llamada trobarem sons tradicionals sud-americans però també pop i una certa èpica del rock més combatiu. I no falta un romanticisme que és tant part de l’ADN de Serrano com la reivindicació i que, aquí, es deixa veure en temes com Mi problema o Quisiera. Aparegut l’any passat, La llamada es va convertir ràpidament en un gran èxit de vendes, tot un premi a la coherència i l’honestedat que són marca de fàbrica d’aquest cantautor madrileny.
Interpretació musical: Ismael Serrano (veu i guitarra), Jacob Sureda (teclats), Juan Carlos Melián El Pana (percussió), Valentín Iturat (bateria) i Josemi Garzón (baix) Producción ejecutiva: The Project
Gènere: Música Artista/director/autor: Ismael Serrano Espai: Teatre Grec Dates: 9 de juliol Horaris: 22 h Preu: 20-35 €

Diego el Cigala Piano i veu

El cantaor flamenc protagonitza una nit íntima i propera en la qual repassarà grans èxits de la seva carrera acompanyat al piano per Jaime Calabuch Yumitus, un gitano català nascut al barri de Gràcia.
No és casualitat que El Cigala es faci acompanyar únicament d’un piano en aquesta vetllada al Teatre Grec, perquè aquest instrument ha marcat un abans i un després en la seva carrera. El va descobrir l’any 2000 de la mà del gran Bebo Valdés, amb el qual va enregistrar un dels treballs essencials de la seva trajectòria: Lágrimas negras. Conèixer el mític pianista cubà va ser tot un regal, especialment perquè Valdés li va descobrir les grans possibilitats d’un instrument musical del qual mai més no s’ha pogut separar. Després de Bebo, Diego va tenir al piano el seu fill, Chucho Valdés, i posteriorment Caramelo de Cuba. Des de l’any 2005, però, és Jaime Calabuch Yumitus, un gitano barceloní, qui l’acompanya. Ell l’ajudarà en aquest concert a repassar els seus grans èxits, des de la zambra al tango passant pel bolero. Una proposta propera i personal que promet tota l’emoció que un piano i una veu puguin transmetre.
Interpretació musical: Diego el Cigala (veu) i Jaime Calabuch Yumitus, (piano) Producció executiva: The Project
Gènere: Música Espai: Teatre Grec Dates: 10 de juliol Horaris: 22 h Preu: 20-45 €

Kyle Eastwood Time Pieces

Després d’haver compost les bandes sonores d’alguns dels films més coneguts del seu pare, Clint Eastwood, el músic ret tribut amb el seu nou disc al jazz dels anys cinquanta i seixanta. Mystic River, Million Dollar Baby, Gran Torino… són alguns dels films als quals aquest músic, compositor i actor ha posat música, tot i que les bandes sonores no són la seva única creació. Eastwood va créixer escoltant grans del jazz com ara Duke Ellington, Count Basie o Miles Davis i, per tant, no és estrany que aquesta música ressoni en les seves composicions. El 1998 va llançar el primer disc, From there to here, però un dels que ha tingut més èxit és Paris Blue (2004), on fusionava jazz i groovy amb tocs de pop i electrònica. Ara acaba de publicar Time Pieces, un treball en el qual ret tribut al jazz del final dels anys cinquanta i principi dels seixanta, una música que —explica— no ha deixat de fascinar-lo des que la va descobrir quan era adolescent. Ho fa acompanyat d’un quintet de músics amb els quals busca aquell so col•lectiu i ràpidament identificable de les bandes d’aquell temps però, alhora, mira de trobar un equilibri entre la mirada als sons del passat i una manera contemporània d’interpretar la tradició. Interpretació musical: Kyle Eastwood (baix), Ernesto Simpson (bateria), Andrew McCormack (piano), Brandon Allen (saxo) i Quentin Collins (trompeta) Producció executiva: Montuno
Gènere: Música Espai: Teatre Grec Dates: 11 de juliol Horaris: 22 h Preu: 16-35 €

Amor & Shakespeare William Shakespeare / Guillem-Jordi Graells

Un viatge per les diverses maneres de viure la passió amorosa, vistes a través dels personatges que habiten les comèdies del dramaturg anglès i interpretades pel bo i millor de l’escena catalana actual.
Proteu i Júlia, Valentí i Sílvia d’Els dos cavallers de Verona; Benedicte i Beatriu, Claudi i Hero de Molt soroll per no res, i el quartet de cavallers i el quartet de dames de Treballs d’amor perduts… Parelles d’amants com aquestes omplen les obres teatrals de Shakespeare, del naixement del qual es va celebrar el 450 aniversari el passat 2014. Totes aquestes parelles representen algunes de les moltes maneres en què esclata i es manifesta l’amor i que poden anar dels idil·lis encisadors als amors galants i superficials, de les astúcies gens netes a les hostilitats aparents que amaguen les febleses. Aquestes històries, interpretades ara per un planter excel·lent d’actors i actrius, es van escriure fa quatre-cents anys però els sentiments amorosos i les seves manifestacions amb prou feines han canviat. Els conflictes sentimentals retratats per Shakespeare desfilaran davant dels nostres ulls amb les intervencions del personatge d’un observador burleta, el clàssic fool shakespearià i amanits amb la presència de la música i les cançons. Les mil cares de l’amor, segons el dramaturg més gran de tots els temps.
Una coproducció del Grec 2015 Festival de Barcelona i Anexa. Autoria: William Shakespeare Traducció: Joan Sellent Dramatúrgia: Guillem-Jordi Graells Direcció: Josep M. Mestres Interpretació: Laura Aubert, Silvia Bel, Jordi Boixaderas, Roger Casamajor, Alex Casanovas, Ariadna Gil, Joel Joan, Mercè Pons i Rosa Renom Música: Dani Espasa Espai escènic: Pep Duran Vestuari: Maria Araujo Caracterització: Toni Santos Moviment: Montse Colomé Il·luminació: Ignasi Camprodon
Gènere: Teatre Artista/director/autor: William Shakespeare / Guillem-Jordi Graells Espai: Teatre Grec Dates: Del 16 al 19 de juliol Horaris: 22 h Durada aproximada: 90 min Idioma: Espectacle en català Preu: 16-28 €

Nit de musicals Banda Municipal de Barcelona/ Elisenda Roca/ Andreu Gallén

La segona edició d’aquesta cita estiuenca amb el teatre musical ens proposa una nit a Broadway amb la presència sobre l’escenari de grans veus del teatre musical i la Banda Municipal de Barcelona.
Després de l’èxit de la primera edició de la Nit de musicals, que el 2014 va estar dedicada al pianista i compositor Albert Guinovart, la Nit de musicals torna al Teatre Grec de Montjuïc, escenari a l’aire lliure, per tal d’oferir un repertori de nivell i popular alhora. Enguany s’escoltaran grans temes que ens arriben des dels escenaris on van ser creats i exhibits en forma de musicals: els dels teatres de Broadway. Seran en format de gran concert, amb la música de la Banda Municipal de Barcelona dirigida pel mestre Salvador Brotons. En la segona edició, la Nit de musicals ens convida a fer unes maletes imaginàries per viatjar a través de temes de musicals mítics que van des del clàssic Strike up the Band, de Gershwin, fins al més recent The Producers, de Mel Brooks, passant per The Phantom of the Opera, My Fair Lady o West Side Story, entre molts altres. Un repertori interpretat per cantants de primer ordre, amb ballarins i amb la col·laboració de les principals escoles de teatre musical de Barcelona, que presentaran noves promeses del gènere.
Una coproducció del Grec 2015 Festival de Barcelona i Teatralnet Produccions. Amb el suport de Teatralnet, l’Auditori, Aules, Coco Comín, Eòlia, Memory i Casa Luthier.
Interpretació musical: Àngels Gonyalons, Anna Moliner, Daniel Anglès, Diana Roig, Elena Gadel, Ivan Labanda, Joan Pera i Roger Pera, Mercè Arànega, Mercè Martínez, Miquel Fernández, Mone Teruel, Muntsa Rius, Sergi Albert i Xavi Duch Col·laboració al piano: Albert Guinovart Col·laboració: Annabel Totusaus, Benjamí Conesa, Dídac Flores, Gracia Fernández, Jan Forrellat, Jordi Llordella, Júlia Jové, Lluís Parera, Marc Flynn, Marc Pociello, Marc Pujol, Marc Vilavella, Marta Capel, Miquel Cobos, Nacho Melús, Neus Pàmies, Rubén Yuste, Víctor Arbelo, Víctor Gómez, Xavi Navarro i Víctor Gómez Casademunt Direcció de la Banda Municipal de Barcelona: Salvador Brotons Direcció escènica: Elisenda Roca Direcció musical: Andreu Gallén Arranjaments addicionals: Jordi Cornudella Caracterització: Toni Santos Disseny de so: Toni Vila Enregistrament d’àudio: Guillermo Prats Disseny de la il·luminació: Dani Santamaría Projeccions i enregistrament de vídeo: Teatralnet Multimèdia Operador de vídeo: Pol Turrents Cartells originals: Íñigo Santamaría

Disseny del web i cartell:

Alejandro Gómez Xarxes socials: Ángeles Castuera, Albert Martí i Cristina Roda (Teatralnet) Regidoria: Olalla Calvo i Maria Laporta Cap de producció: Albert Miret Producció executiva: Teatralnet Produccions
Gènere: Música Artista/director/autor: Banda Municipal de Barcelona / Diversos artistes Espai: Teatre Grec Dates: 21 de juliol Horaris: 22 h
Durada aproximada: 90 min (no hi ha entreacte) Preu: 12-22 €

Bal·kan. Mel i sang Jordi Savall / Hespèrion XXI

Més enllà de les diferències que els separen, els pobles balcànics comparteixen sentiments, celebracions i, de vegades, llàgrimes. Ho fan amb el mosaic de músiques que formen la nova proposta d’un mestre dels sons antics.
D’origen turc, la paraula Balcans prové de dos mots que signifiquen ‘mel’ i ‘sang’. El nom va aparèixer durant la dominació otomana, quan els nouvinguts van trobar en aquelles terres grans riqueses però, també, una ferotge voluntat de resistència. Aquest moment històric, la dominació de l’imperi Otomà, és només un dels molts fragments d’història que comparteixen els pobles balcànics, entre els quals hi ha un mateix substrat indoeuropeu, la influència de la civilització hel·lenística, la romanització, l’arribada del cristianisme i l’assentament de la població eslava. Jordi Savall i Hespèrion XXI, acompanyats per músics grecs, búlgars, turcs, hongaresos, armenis i romanesos, entre d’altres, exploren en la nova proposta que presenten al Grec els punts comuns dels pobles balcànics, les músiques amb les quals aquests pobles diversos celebren una mateixa festa i una mateixa vida, o amb les quals expressen la pena, el dolor i l’enyorança. Aquest concert és el mapa multicultural d’una zona d’Europa que comparteix les mateixes passions i les expressa amb el llenguatge comú de la música.
Una producció de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga.
Idea original: Montserrat Figueras i Jordi Savall Direcció musical: Jordi Savall Interpretació musical: Jordi Savall (viola i rabec) i Hespèrion XXI Músics convidats: Aikaterini Papadopoulou (veu; Grècia), Amira Medunjanin (veu; Bòsnia), Stoimenka-Todorova Outchikova-Nedialkova (veu; Bulgària), Gürsoy Dinçer (veu; Turquia); Nedyalko Nedyalkov (kaval; Bulgària), Hakan Güngör (qanun; Turquia); Yurdal Tokcan (ud; Turquia), Haïg Sarikouyoumdjian (duduk; Armènia), Dimitri Psonis (santur i guitarra moresca; Grècia), Pedro Estevan (percussió; Espanya), Gyula Csik (cimbalom; Hongria), János Dani (bracs i viola; Hongria), Tcha Limberger (violí; Romania), Borisav Dugic (frula; Sèrbia), Vilmos Csikós (contrabaix; Hongria), Slobodan Prodanovic (acordió; Sèrbia), Marko Lazovic (violí; Sèrbia), Slobodan Markovic (violí; Sèrbia) i Milan Pavkovic (contrabaix; Sèrbia).
Gènere: Música Artista/director/autor: Jordi Savall / Hespèrion XXI Espai: Teatre Grec Dates: 22 de juliol Horari: 22 h Durada aproximada: 120 m (inclou un entreacte) Preu: 16-35 €

Ninet’InfernO (a partir de Sonets, de William Shakespeare) Roland Auzet

Un actor, un acròbata i una orquestra simfònica són els protagonistes d’una peça de teatre musical que ens parla de la passió amorosa, la vellesa i la joventut, i que porta a la ciutat l’obra d’un artista mai vist a Barcelona.
A Ninet’InfernO, el compositor i director teatral Roland Auzet fa servir els textos de Shakespeare per recrear la història dels turments amorosos que viu un home gran enamorat d’un jove, una crònica amb música del mateix Auzet que està feta de dolor, desig i absència, de còlera i nostàlgia. Posa en escena aquest relat Pascal Greggory, un dels millors actors francesos del moment que ha treballat amb directors de teatre i cinema com Eric Rohmer i Patrice Chereau. Però també un jove artista de circ, Mathurin Bolze, que s’expressa amb el cos, i una Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) que fa les funcions d’un cor clàssic i representa la opinió pública que pren partit, expressa els seus prejudicis o condemna. Un cop d’ull als sentiments que desperta en la vellesa la visió de la vitalitat juvenil.
Una coproducció del Grec 2015 Festival de Barcelona, el Théâtre de l’Archipel, scène nationale de Perpignan, MC2 Grenoble, Grand Théâtre de Provence (Ais de Provença), Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i Act- Opus, Compagnie Roland Auzet.
Concepció, posada en escena i composició musical: Roland Auzet Text: Sonets, de William Shakespeare. Interpretació: Pascal Greggory i Mathurin Bolze Interpretació musical: Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) Direcció musical: Steven Schick Escenografia: Goury, Mathurin Bolze i Roland Auzet Disseny d’il·luminació: Bernard Revel Enginyeria de so: Martin Antiphon Assistència musical: Victor Auzet Regidoria general: Eric Grenot Regidoria d’escena: Jérôme Fèvre Assajos de piano: Stéphanie Fontanarosa Producció delegada: L’Archipel, scène nationale de Perpignan. Gènere: Teatre Espai: Teatre Grec Dates: 25 de juliol Horaris: 22 h Durada aproximada: 80 min Idioma: Espectacle en francès amb sobretitulació en català Preu: 16-30 €

Yann Tiersen Infinity

El músic bretó Yann Tiersen ens proposa una immersió sonora en els paisatges desolats de la Bretanya, Islàndia i les illes Fèroe i recupera els instruments de joguina que ja havia utilitzat en les seves primeres creacions. Tot i que els seus treballs per a films com Amélie (2001) o Goodbye Lenin! (2003) l’hagin donat a conéixer entre el gran públic, Yann Tiersen no es considera un creador de bandes sonores. Ell és un músic eclèctic amb influències que van de la música de carrer als sons d’avantguarda i del minimalisme al rock, els vals o la chanson francesa. En el seu nou treball, el vuitè d’estudi, tria una grafia que pot ser alhora el número 8 o el símbol de l’infinit com a títol. I l’omple dels paisatges deshabitats i la naturalesa mineral de la seva Bretanya natal, però també d’Islàndia i de les illes Fèroe. Amb temes en islandès, bretó i feroès, el disc té molt a veure amb els paisatges d’una cultura celta que Tiersen defensa fins al punt de somniar una Bretanya independent de França però integrada en una Europa federal. Qui encara recordi les seves primeres obres amb instruments de joguina veurà com l’artista recupera aquí aquells sons, tot i que els manipuli electrònicament i els barregi amb sons acústics en un viatge apassionant d’anada i tornada entre el món digital i l’analògic. Autoria: Yann Tiersen Interpretació musical: Robin Allender (baix, guitarra elèctrica, guitarra acústica, sintetitzador, malletkat, pandereta, veu), Ólavur Jakupsson (vocals, sintetitzador, glockenspiel, malletKat, baix, campanes, silly whistle), Lionel Laquerrière (guitalélé, memotron, MS20, piano, piano de joguina, malletkat, guitarra elèctrica, baix, pandereta), Yann Tiersen (malletkat, piano de joguina, piano elèctric, veu, guitarra, moog, campanes) i Neil Turpin (percussió, malletkat, veus) Producció executiva: The Project
Gènere: Música Espai: Teatre Grec Dates: 26 de juliol Horaris: 22 h Preu: 24-36 €

Il n’est pas encore minuit… Compagnie XY

La Compagnie XY, premi Ciutat de Barcelona per Le Grand C, torna a portar al Grec el seu univers de torres humanes, però aquest cop converteix les acrobàcies en un llenguatge capaç de suggerir per si mateix tot d’idees i emocions. La Compagnie XY va ser un dels grans descobriments del públic barceloní que, durant el Grec 2012, va quedar meravellat per la tècnica exquisida i la dimensió poètica de les seves torres humanes. Amb l’aplaudiment del públic i la crítica a la butxaca, aquests artistes francesos que semblen inspirar-se en l’univers dels castellers tornen a la ciutat amb un espectacle nou. I aquest cop ens presenten una aventura col·lectiva en què exploren la relació entre l’individu i el grup. Ho fan a partir d’un llenguatge físic específic, unes acrobàcies que «parlen» i basteixen per si mateixes un discurs narratiu capaç d’expressar idees i conceptes. Tot pren la forma d’un gran joc en el qual les formes es componen i es recomponen com en una pintura en moviment. És la creació col·lectiva d’un grup de 22 acròbates amb qui, en aquesta ocasió, col·labora el ballarí i coreògraf Loïc Touzé. A més de les acrobàcies, en l’espectacle la dansa, més concretament el lindy hop, té un paper especial lligant individus i generacions i convertint-se en un punt de trobada col·lectiva que, alhora, deixa espai a la improvisació individual.
Una coproducció d’EPPGHV-Parc de La Villette, L’Equinoxe – Scène Nationale de Châteauroux, MC2 Grenoble, L’Hippodrome, Scène Nationale de Douai / Tandem Douai-Arras, L’Onde – Théâtre de Vélizy-Villacoublay, La Verrerie d’Alès – Pôle National Cirque Languedoc-Roussillon, Le Phénix – Scène Nationale de Valenciennes, EPCC Le Quai – Angers i Pôle Cirque Méditerranée (CREAC Marseille, Théâtre Europe La Seyne), Scène Nationale d’Orléans i Théâtre Brétigny – Scène Conventionnée du Val d’Orge. Coproduccions i residències: Biennale de la Danse (Lió), Cirque Théâtre d’Elbeuf (Pôle National des Arts du Cirque Haute Normandie), Scène Nationale de Melun-Sénart i CIRCa (Pôle National des Arts du Cirque Midi Pyrénées) Residències: La Brèche (Pôle National des Arts du Cirque Basse Normandie), La Cité du Cirque (Le Mans), Le Prato (Pôle National des Arts du Cirque Lille), Maison de la Danse (Lió) i Pôle Cirque Méditerranée (Théâtre Europe La Seyne, CREAC Marseille)
Creació i interpretació: Abdeliazide Senhadji, Amaia Valle, Andrés Somoza, Airelle Caen, Alice Noel, Ann-Katrin Jornot, Antoine Thirion, Aurore Liotard, Charlie Vergnaud, David Badia Hernandez, David Coll Povedano, Denis Dulon, Emmanuel Dariès, Evertjan Mercier, Guillaume Sendron, Gwendal Beylier, Jérôme Hugo, Mohamed Bouseta, Romain Guimard, Thomas Samacoïts, Thibaut Berthias, Xavier Lavabre i

Zinzi Oegema

Col·laboracions artístiques: Loïc Touzé, Emmanuel Dariès, Valentin Mussou i David Gubitsch Col·laboració acrobàtica: Nordine Allal Ballarins de lindy hop: Aude Guiffes i Philippe Mencia Vestuari: Nadia Léon Disseny d’il·luminació: Vincent Millet Direcció de producció: Peggy Donck i Antoine Billaud
Gènere: Circ Espai: Teatre Grec Dates: 27 i 28 de juliol Horaris: 22 h Preu: 16-28 €

Nit de tango:

Piazzolla invita a Buika Escalandrum / Daniel Pipi Piazzolla / Buika
Una combinació fascinadora de jazz i tango a càrrec d’un dels grups més destacats de la música popular argentina. El nét d’Astor Piazzolla i la seva formació reinterpreten les obres del mestre amb la veu sensual de Buika com a convidada.
Tango, jazz, folklore i altres ritmes formen part del mestissatge musical que practica Escalandrum, un sextet nascut el 1999 a iniciativa de Daniel Pipi Piazzolla, baterista de la formació. Era només qüestió de temps que el grup, com finalment va passar el 2011, es decidís a abordar el repertori d’un mite del tango argentí, Astor Piazzolla. Ho va fer triant els seus temes clàssics però també d’altres que, tot i ser menys coneguts, són músiques de gran bellesa. El resultat va ser un disc, Piazzolla plays Piazzolla, que va estar nominat als Grammy llatins i que aquesta nit sonarà en directe amb un al·licient especial: la veu de Buika, una artista versàtil i amb una gran personalitat que interpretarà algunes de les cançons de Piazzolla. L’acompanya un grup que s’ha convertit en una de les formacions més aplaudides de l’escena del jazz argentina barrejant el seu so amb les músiques urbanes i d’arrel folklòrica. I la combinació no només ha fet fortuna a l’Argentina, sinó que s’ha escoltat per tot el món.
Amb la col·laboració del Ministerio de Cultura del Gobierno de la Ciudad de Buenos Aires, dins del programa Barcelona, Gardel, Buenos Aires.
Autoria: Astor Piazzolla Arranjaments: Nicolás Guerschberg Interpretació musical: Damián Fogiel (saxo tenor), Gustavo Musso (saxos alt i soprano), Martín Pantyrer (clarinet baix i saxo baríton), Daniel Pipi Piazzolla (bateria), Nicolás Guerschberg (piano) i Mariano Sívori (contrabaix). Artista convidada: Buika Producción general: Rafael Veljanovich – ZOOMIN Producció executiva: Montuno Gènere: Música Espai: Teatre Grec Dates: 29 de juliol Horaris: 22 h Preu: 16-35 €

Els Amics de les Arts 10 anys

Una banda imprescindible en el panorama del pop català actual fa deu anys i ho celebra en format big band, amb un concert on repassen el bo i millor de la seva trajectòria. Poques bandes han despertat tantes passions com la que formen Dani Alegret, Joan Enric Barceló, Eduard Costa i Ferran Piqué. Han passat deu anys des que van presentar una maqueta titulada Catalonautes al concurs Sona 9. No van guanyar, però van quedar finalistes i una pila de gent els va poder escoltar per primera vegada. Les cançons dels Amics de les Arts són de les que es recorden, d’aquí que ja tinguessin el públic a la butxaca quan van editar grans èxits com Espècies per catalogar (que va sonar al Teatre Grec el 2012) o Només d’entrar hi ha sempre el dinosaure. Són dos dels discos que els han convertit en una referència imprescindible de la música popular catalana d’avui. Ara celebren els primers deu anys de vida combinant les cançons del seu últim treball amb els grans èxits de sempre. Els acompanya, en un format musical ampliat, la Dream Big Band de Vicens Martín. Amb ells farem un viatge al passat recent del pop català que promet ser un dels grans esdeveniments musicals de l’estiu. Una producció de The Project. Interpretació musical: Dani Alegret (veus i piano), Ramon Aragall (bateria), Joan Enric Barceló (veus i guitarra), Eduard Costa (veus, moog, xilòfon i melòdica), Pol Cruells (baix) i Ferran Piqué (veus, guitarra i bases) Vicens Martín Dream Big Band: Gabriel Amargant (saxo alt, soprano i clarinet), Marcel•lí Bayer (saxo baríton i clarinet baix), Alejandro Di Costanzo (piano), Guim García-Balasch (saxo alt, clarinet i flauta), Tom Johnson (trombó), Vicent Macian (saxo tenor i flauta), Vicens Martín (direcció, arranjaments i guitarres), Ivó Ollé (trompeta), David Parras (trombó baix i tuba), Jaume Peña (trompeta), Ramón Ángel Rey (bateria i percussions), Santi de la Rubia (saxo tenor i clarinet), Leo Torres (trompeta) i Josep Tutusaus (trombó) Disseny d’il•luminació: Jorge Guinea Disseny de so /Concepció sonora: Albert Cortada Fotografia: Ibai Acevedo
Gènere: Música Espai: Teatre Grec Dates: 30 de juliol Horaris: 22 h Preu: 18-30 €

MERCAT DE LES FLORS

Agustí Fernández

Celebration Ensemble Un dels grans intèrprets catalans de la música improvisada, amb una trajectòria de prestigi internacional, celebra el seu 60è aniversari acompanyat d’una tria de músics de primera línia vinguts d’arreu del món. Dels Estats Units, de Suècia, de Noruega i de l’Argentina. De tots aquests països han vingut els músics excepcionals que acompanyen Fernández. Celebren, en formació d’octet, l’aniversari d’un músic amb més de quaranta anys de trajectòria que s’ha convertit en un dels grans noms de referència de la música improvisada. Serà una ocasió única per escoltar plegats alguns dels millors improvisadors contemporanis. La gran capacitat d’escolta i reacció immediata són característiques essencials per als integrants d’aquest Celebration Ensemble, que es disposa a sorprendre el públic barceloní interpretant sobre l’escenari una gran creació col•lectiva i irrepetible. I és que, en un temps en què les noves tecnologies han facilitat la difusió de la música enregistrada, els concerts en viu han recuperat protagonisme en tots els gèneres musicals, però especialment en una música improvisada, sàvia i trencadora, que fa de cada interpretació un esdeveniment únic. Una producció del Grec 2015 Festival de Barcelona Músics: Agustí Fernández (piano), Mats Gustafsson (saxo baríton), Pablo Ledesma (saxo alt), Nate Wooley (trompeta), Frances-Marie Uitti (violoncel), Joe Morris (guitarra), Ingar Zach (percussió) i Núria Andorrà (percussió) Fotografia: Carles Decors
Gènere: Música Espai: Mercat de les Flors-Sala Ovidi Montllor Dates: 20 de juliol Horaris: 21.30h Preu: 20 €

SALA BARTS

José James Yesterday I Had the Blues: The Music of Billie Holiday Un vocalista nord-americà que s’ha fet famós interpretant ritmes que van del jazz modern al hip-hop homenatja una de les veus femenines més grans de la història del jazz: la de Billie Holliday. L’any en què es compleix un segle del naixement de Billie Holiday, una veu de la nova generació li ret tribut i posa de manifest que Lady Day segueix sent avui una referència imprescindible en la història de la música nord-americana. José James explica que, de petit, a casa seva, sonava sempre aquella veu «magnífica, càlida, intima i del tot singular», curiosament, uns adjectius que es poden aplicar també a un baríton versàtil la veu del qual s’ha distingit sempre per la seva riquesa i expressivitat. James va descobrir la veu de Lady Day en un període de l’adolescència durant el qual escoltava també Nirvana, De La Soul o A Tribe Called Quest. No és estrany, doncs, que els ritmes més nous es barregin amb les empremtes musicals d’una artista que, com explica, li va obrir les portes del jazz i li va mostrar el camí que havia de seguir. Després d’una carrera en la qual ha fusionat sons que van del neo-soul, el jazz, el hip-hop i el funk al rock experimental, James interpreta ara amb el seu estil personal nou cançons que van ser escrites o popularitzades per Billie Holiday, entre els quals Body and Soul, Fine and Mellow, Lover Man o God Bless the Child. Una coproducció de SF Music i The Project
Interpretació musical: José James (veu i guitarra), Solomon Dorsey (baix), Leo Genovese (teclats) i Nate Smith (bateria) Producció executiva: The Project
Gènere: Música Espai: Sala BARTS Dates: 11 de juliol Horaris: 22 h Preu: 20-25 €

Christopher Cross

Pop rock elegant i de qualitat, servit per un músic que va fer destacades contribucions a la banda sonora dels anys 80 i que, avui, segueix creixent artísticament . Els espectadors que fa trenta anys escoltaven temes com Ride like the Wind, Sailing o Best that You can Do (tema estel·lar del film Arthur) no es voldran perdre una nova oportunitat de veure en directe un artista que va marcar una època amb la seva música i que, després, no ha deixat de créixer i evolucionar. L’any 2014 va llançar Secret Ladder, el seu disc d’estudi número catorze, on torna a oferir uns arranjaments musicals impecables, un domini de la guitarra excepcional i una veu inconfusible que les generacions més joves estan redescobrint. Rock, pop i sons que recorden la mítica Motown formen un treball ple de bones cançons, tretze temes escrits majoritàriament amb el seu antic col·laborador Rob Meurer. Cançons com ara Reverend Blowhard, Wonderland, I don’t See it Your Way o Simple, on reprén un romanticisme que ens fa pensar en els seus temes més clàssics, demostren que Christopher Cross ha estat capaç de madurar i renovar el seu discurs musical mantenint-se fidel a sí mateix. Una coproducció de SF Music i The Project
Gènere: Música Espai: Sala BARTS Dates: 21 de juliol

Guerra Albert Pla / Fermín Muguruza / Raül Fernández “Refree”

Una reflexió sobre la guerra i la manera com ens l’expliquen que utilitza la música, el teatre, les projeccions i els efectes multimèdia per tal de crear un musical interactiu en 3D, tan provocador com irònic. Un soldat, una ciutat i un discjòquei. Són els tres protagonistes d’aquest muntatge, on ens conviden a pensar si no ens estem mirant les atrocitats de la guerra com si fos només un espectacle que veiem des del sofà de casa i a preguntar-nos si és cert que, com ens volen fer creure, les guerres són inevitables, necessàries i fins i tot heroiques. Perquè, entre la realitat de la guerra i la imatge que en tenim hi ha una gran distància. Hi pensareu escoltant les cançons que s’intercanvien un soldat anomenat Albert Pla i una ciutat, mig real, mig d’animació, que és l’incombustible Fermín Muguruza. En un to delirant i fantàstic, tots dos s’intercanviaran retrets i utilitzaran les cançons per mostrar- nos les seves desavinences, mentre la música en directe del productor musical “Refree” i els efectes multimèdia (ells en diuen “multimerda”…) creen ambients i suggereixen atmosferes. La gran batalla està a punt de començar. Una producció del Grec 2015 Festival de Barcelona. Concepció: Albert Pla Interpretació: Albert Pla, Fermín Muguruza i Raül Fernández “Refree” Direcció: Pepe Miravete Dramatúrgia: Albert Pla i Pepe Miravete Composició i direcció musical: Raül Fernández “Refree” Escenografia i disseny d’il·luminació: Cube Disseny i programació d’interactius: Carles i Mariona Omedes Disseny i producció de vídeos i motion graphics: nueveojos Direcció tècnica: Gabi Cube Producció executiva: Pedro Páramo Fotografia: David Ruano
Gènere: Música Espai: Sala BARTS Dates: 13 i 14 de juliol Horaris: 21 h Preu: 18-24 €

Lisandro Aristimuño

Els sons folk d’arrel, però també el pop, el rock i l’electrònica són els ingredients principals de la recepta de Lisandro Aristimuño, un dels músics argentins més originals del moment que toca al Grec a petició dels espectadors del Festival. Porta la terra a la sang i segur que recorda perfectament la seva infància en una província del Nord de la Patagònia, d’aquí que la seva música enfonsi les arrels al folklore argentí. Tot i això, el seu so no és tradicional, sinó que constitueix una barreja de pop i rock en la qual no falta un toc electrònic que el connecta amb públics joves i moderns de tot el món. La prova és que els barcelonins han votat intensament la seva candidatura en el procés de selecció d’artistes que va obrir la promotora Cooncert. Així han aconseguit que aquest fill d’un director de teatre i músic i d’una actriu pugi a l’escenari del BARTS per interpretar les seves cançons. Ha enregistrat fins al moment cinc discos, l’últim dels quals es titula Mundo Anfibio. Nominat als Grammy Llatins del 2012, l’any següent el disc va guanyar el premi Gardel al millor àlbum de pop rock alternatiu, un premi que Aristimuño havia obtingut també amb un àlbum anterior, Las crónicas del viento. Ell mateix és un gran defensor i divulgador dels sons independents i alternatius, d’aquí que hagi creat el segell discogràfic Viento Azul, des d’on edita els seus discos i dóna veu a artistes emergents. Obriran el concert, com artistes convidats, la banda de rock alternatiu de Barcelona La Legendaria Familia Stinson. Una producció de Cooncert.com Lisandro Aristimuño Interpretació musical: Lisandro Aristimuño (guitarra i veu), Martín Casado (bateria), Leila Cherro (violoncel), Estanislao Díaz (violí), Lucas Argomedo (violoncel i baix), Rocío Aristimuño (percussió) i Carli Aristide (guitarra elèctrica)

La Legendaria Familia Stinton Interpretació musical:
Xavi Aparici (guitarra i veu), Enric Martínez (guitarra i veu), Pau Giró (bateria) i Víctor Manjarín (baix i veu)
Gènere: Música Espai: Sala BARTS Dates: 15 de juliol Horaris: 21 h (les portes obren a les 20.30h) Preu: 18-22 €

In Crescendo + Cantabile

Algunes de les intèrprets més joves i amb més talent de Catalunya protagonitzen una vetllada dedicada a la música vocal on podrem escoltar dues formacions que s’han donat a conèixer al programa Oh Happy Day de TV3. Diem «les» intèrprets perquè tant a In Crescendo com a Cantabile les veus femenines són majoritàries. Només a In Crescendo trobareu tres veus masculines que, com la resta d’integrants de la formació, tenen entre 16 i 24 anys. Nascut expressament per participar al concurs de TV3, del qual van resultar guanyadors, aquest grup vocal té un repertori modern i innovador, uns arranjaments acurats i unes posades en escena plenes d’energia i emoció. Les acompanyen sobre l’escenari les Cantabile, un cor de noies d’entre 16 i 30 anys que va néixer el 1999 al Cercle de Gràcia i que també van passar pel programa de TV3, on van quedar finalistes. El pop, les bandes sonores i els temes de coneguts musicals són la base del repertori de Cantabile, que a força de coreografies, petites escenes i projeccions, converteixen les seves actuacions en tot un espectacle. Una coproducció de Pistatxo Produccions i Dmusical.
In Crescendo Direcció: Lluís Pérez Interpretació musical: Paula Aparicio, Queralt Barbany, Miquel Fernández, Julen Gerrikabeitia, Elsa Hackett, Samantha López, Inés Martí de Veses, Laia Martínez, Elena Oliver, Arnau Oliver, Anna Pérez, Lluís Pérez i Maria Rosa Rodríguez Cantabile Direcció: Laia Jornet Interpretació musical: Clara Alfos, Mariona Badia, Cristal Barreyro, Eulàlia Bou, Meritxell Bou, Sara Calveras, Clara Castillo, Carla Cuenca, Laia Eimeric, Anna Escolà, Laura Fernández, Patricia Fernández, Elena Garcia, Laia Jornet, Núria Martínez, Alba Mas, Xènia Nogué, Eulàlia Rial, Anna Roca, Laia Rodríguez, Sígrid Romero, Marta Sala, Muntsa Tremosa i Berta Vicente
Gènere: Música Espai: Sala BARTS Dates: 16 de juliol Horaris: 21.00h Preu: 20-25 €

Lambchop Ni country alternatiu ni rhythm’n’blues ni rock, sinó una mica de tot això i tones de personalitat pròpia.

És el que trobareu en el concert d’un grup que no es pot encasellar en cap estil… perquè n’ha creat un de propi. El compositor i guitarrista Kurt Wagner és l’eix al voltant del qual gira la proposta musical de Lambchop, una referència imprescindible a l’hora de parlar de la música nord-americana d’avui. Des dels anys noranta, quan van néixer a prop de Nashville, han estat interpretant una música que potser s’acosta al country alternatiu, però que ha begut de mil i una influències, entre les quals el soul i el blues de Memphis, la ciutat de la qual procedia Wagner. Hi ha qui, vist el melting pot d’influències que constitueix la seva música, prefereix dir que, simplement, fan música americana, cosa que no els ha impedit guanyar-se seguidors de tot el món, fascinats pel seu so i per unes cançons tan divertides com profundes. El 2012 van llançar Mr. M, el seu onzè àlbum, on presentaven una col·lecció de reflexions sobre l’amor, la pèrdua i les petites misèries de la vida quotidiana. Algú va dir que Lambchop són una de les bandes menys convencionals i més originals de totes les aparegudes als EUA als anys noranta. Veniu a escoltar per què.
Interpretació musical: Kurt Wagner (veu), Tony Crow (piano), Matt Swanson (baix), Ryan Norris (teclat i guitarra), Scott Martin (bateria) i William Tyler (guitarra) Producció executiva: The Project Gènere: Música Espai: Sala BARTS Dates: 17 de juliol Horaris: 21.00 h Preu: 20-25 €

Elektropical Fever Fest II Bareto + Electro Rumbaiao + Territorio Comanche + El Timbe + Dj Tupinamba + Vj Heavley Tradició i modernitat, sons analògics i digitals, nous ritmes com l’electrocúmbia o el moombahton…

Tot ho trobareu en una nit dedicada als sons tropicals i alternatius de Llatinoamèrica, però també als de Barcelona . Nascuts l’any 2003, els Bareto s’han donat a conèixer al seu país, Perú, amb una barreja de ritmes que van de la cúmbia o el merengue al reggae, l’ska o el rock. Després de triomfar a Nord-Amèrica, Brasil o Japó, ara mostren a Barcelona els nous camins dels sons llatins. Amb la formació Electro Rumbaiao de Dj Panko (Ojos de Brujo, Lenacay…) i els seus músics veurem com es pot barrejar flamenc, electrònica i ritmes balcànics, cosa que han fet en el disc que ara presenten, Boom. Territorio Comanche, per la seva banda, és un duet electrònic a cavall entre Barcelona i Colòmbia que basa el seu so en ritmes que van del dub i el dubstep a l’electrocúmbia i el drum’n’bass. Completen el programa dos discjòqueis de pes: El Timbe i Dj Tupinamba. El primer és un català convertit en exponent dels sons tropicals més nous que ens presenta el seu El Timberismo Live Set. Prepareu-vos per a una sessió que combina els ritmes tropicals, la música electrònica i uns visuals espectaculars. Finalment, el programa de l’Elektropical Fever Fest farà pujar a la cabina Dj Tupinamba o, el que és el mateix, María Tupinamba, les sessions de la qual apleguen sons dels anys seixanta, música disco i músiques llatinoamericanes. Producció executiva: The House of Music
Bareto Interpretació musical: Rolo Gallardo, Miguel Ginocchio, Jorge Bambam Giraldo, Joaquín Mariátegui, Mauricio Mesones, Jorge Olazo i Sergio Sarria
Electro Rumbaiao Discjòquei i programació: Dj Panko Percussió: Alan Sousa Acordió: Anatol Eremciuc Visuals: André Cruz
Territorio Comanche Discjòquei i programació: Jairo Cataño i Rodolfo Venegas
El Timberismo Live Set Discjòquei i programació: El Timbe Visuals: Iván Arnau

Dj Tupinamba Discjòquei: María Tupinamba Vídeo i mapatge VJ Heavley
Gènere: Música Espai: Sala BARTS Dates: 18 de juliol Horaris: 21 h Preu: 12-16 €

Lee Fields & The Expressions

A què sona el soul de veritat? Aquest músic de Carolina de Nord que va créixer escoltant els grans del gènere ens ho explica en un concert. Ell i la seva banda porten al Paral·lel les essències de la música negra. James Brown, The Temptations, Eddie Floyd, Otis Redding, el soul clàssic del Memphis dels anys seixanta… Amb aquesta banda sonora va créixer Lee Fields. Des que va començar a cantar al final dels seixanta ha interpretat temes funk a l’estil de James Brown (li deien «Little J.B.» i no per casualitat), però també blues i soul contemporani. Als anys setanta es va convertir en un mite per als amants del funk, i als noranta va triomfar àmpliament entre els aficionats al soul-blues. Avui el reivindiquen escenes musicals tan diverses com la del hip hop i la dels rare grooves. Els seus nous discos, des de Problems (2002) fins al seu últim treball, titulat Emma Jean (2014), han estat enregistrats amb la seva banda, The Expressions, i són una font inesgotable de plaer per als molts aficionats que viuen amb delit el retorn dels sons més clàssics de la música negra nord-americana. Producció executiva: The Project Interpretació musical: Lee Fields (veu), Toby Pazner (teclats), Vincent John (guitarra), Evan Pazner (bateria), Benjamin Trokan (baix), Jason Colby (trompeta) i Michael Buckley (saxo)
Gènere: Música Espai: Sala BARTS Dates: 22 de juliol Horaris: 21.00h Preu: : 25-36 €

Royal Southern Brotherhood + The Excitements

Un all-stars del sud dels EUA i una formació que representa l’esperit del revival de la música negra a Catalunya pugen plegats a l’escenari en un doble concert que promet ser una gran celebració del soul, el blues i el rock’n’roll. La segona vida que viuen els ritmes negres des dels anys noranta ha produït una eclosió extraordinària de grups que, als països més diversos, es dediquen a donar nova vida o buscar noves possibilitats expressives als sons més clàssics. Ho comprovarem aquesta nit, quan coincideixen sobre l’escenari dues bandes que, tot i tenir característiques diverses, comparteixen l’amor a l’anomenada black music. Els Royal Southern Brotherhood són un supergrup de Nova Orleans (Louisiana) nascut el 2011 al voltant del vocalista i percussionista Cyril Neville, un grup amb vocació d’all- stars pel qual, amb el temps, han anat passant el bo i millor dels músics meridionals, i que ara acaba d’incorporar els guitarristes Bart Walker i Tyrone Vaughan. Tots ells han creat un so comú, a cavall entre el soul, el funk, l’old-blues i el rock, respectuós amb el passat però adreçat al futur. Mentrestant, a casa nostra neixen formacions que parteixen dels sons negres del segle passat. És el cas de The Excitements, una formació catalana encapçalada per la veu explosiva de la cantant Koko-Jean Davis que ha aconseguit captivar aficionats de tot Europa amb la seva barreja de soul i rhythm’n’blues de la vella escola. Royal Southern Brotherhood Interpretació musical: Cyril Neville (percussions i veu), Tyrone Vaughan (guitarra i veu), Bart Walker (guitarra i veu), Charlie Wooton (baix) i Yonrico Scott (bateria)
The Excitements Koko-Jean Davis (veu), Adrià Gual (guitarra), Albert Cariteu (guitarra), Marc Lloret (saxo alt), Marcial Nicolás Rodríguez (saxo baríton), Daniel Segura (baix) i Manuel García (bateria) Producció executiva: Black Music Productions
Gènere: Música Espai: Sala BARTS Dates: 23 de juliol Horaris: 21 h Preu: 24-30 €

Lila Downs Balas y chocolate

L’artista mexicana torna a barrejar les tradicions amb els corrents musicals més nous en un disc que ens parla de les crisis i mancances de les societats llatinoamericanes, però també dels seus somnis, esperances i alegries . Amb una mare cantant i un pare professor d’art i director de cinema, l’espectacle era el món natural d’una artista (i antropòloga) mexicana que no perd cap ocasió per reivindicar l’herència cultural del seu país. Ho fa un altre cop en un nou disc d’estudi (el que fa nou) en el qual ha tingut la col·laboració de grans artistes com ara Juanes. Les cançons que en formen part projecten una mirada profunda cap a una Amèrica que viu conflictes socials i està desencantada del poder però que, tot i això, manté vius els seus somnis i esperances. Són les «balas» i el «chocolate» als quals al·ludeix el títol del disc, que simbolitzen d’una banda la violència i de l’altra els excessos i el plaer, que són també un signe dels temps que vivim. Aquest treball està dedicat al Dia de Difunts, una celebració extremadament popular a Mèxic on es canta i es balla combinant malenconia i alegria. És el que ens proposa Balas y chocolate, on les alegries i la tristesa s’expressen utilitzant ritmes que van del bolero i la cúmbia al hip- hop i l’ska. Producció executiva: WAM Interpretació musical: Lila Downs (veu, guitarra i percussió) Músics: Paul Cohen (saxo, clarinet), Rafael Gomez (guitarres), Luis Guzman (baix), Paty Piñon (percussió), George Saenz (trombó i acordió), Edgardo Serka (bateria) i Leo Soqui (acordió, jarana, teclats)
Gènere: Música Espai: Sala BARTS Dates: 24 de juliol Horaris: 21.00 h Preu: 28-35 €

Ane Brun Songs & Rarities

Va néixer a Noruega, però va viure a Barcelona i coneix perfectament una ciutat que la va acollir durant més d’un any. Ara torna per portar-nos el seu so pop-folk independent en un concert organitzat a petició dels espectadors. Aquesta compositora, cantant i guitarrista es va donar a conèixer el 2003 amb el disc Spending Time with Morgan, i va començar així una carrera que li ha donat fama a tot Europa. El 2010 va ser artista de suport de Peter Gabriel (amb qui va enregistrar un duet) en la gira New Blood del rocker britànic. Molt popular a Noruega, on ha guanyat diversos premis Grammy, Brun és una creadora independent que té el seu propi segell discogràfic (Balloon Ranger Recordings), amb el qual acaba d’editar el seu disc de 2015, Directions. Al vídeo del seu primer single homònim i balla i canta, incansable i absolutament sola, en un hangar gegantí. No és estrany perquè, com explica ella mateixa, abans de descobrir la guitarra era tota una addicta a la gimnàstica rítmica que no perdia l’ocasió de ballar tota mena de sons. Al BARTS descobrireu que segueix en plena forma, feliç de tornar a Barcelona (diuen que aquí va compondre la seva primera cançó, Otra vez) i d’haver estat triada pels mateixos espectadors en el procés de selecció d’artistes per al Grec que va organitzar la promotora Cooncert juntament amb el festival. Una producció de Cooncert.com
Gènere: Música Espai: Sala BARTS Dates: 25 de juliol Horaris: 21 h (les portes s’obren a les 20.30 h) Preu: 18-22 €

SALA LUZ DE GAS

Clara Peya Mímulus

La pianista i compositora Clara Peya presenta un nou treball discogràfic, un recull de cançons que té nom de flor i que presenta amb la col·laboració, entre d’altres, de la cantant Judit Neddermann. Treu un disc gairebé cada any, perquè és una artista hiperactiva que s’ha lliurat a la música en cos i ànima. Va estudiar interpretació a l’Escola Superior de Música de Catalunya però no només és una destacada intèrpret de piano, sinó també una creadora amb una sensibilitat extrema capaç de compondre temes travessats pels ritmes i estils més diversos, però sempre plens d’emoció. Ara presenta al Grec Festival de Barcelona el seu nou treball, Mímulus, un disc amb nom vegetal que, com diu l’artista, ens ajudarà a fer front a la por a allò conegut i a transitar per la vida amb més confiança. I és que en aquest treball Clara Peya canta a les pors quotidianes, les conegudes i sempre presents, aquelles que ens frenen i que només es fan fonedisses quan es canten i es ploren. Acompanyen Clara Peya un planter d’artistes excel·lents, entre els quals les veus de Ferran Savall i d’una artista jove, Judit Nedderman, amb qui Peya ja havia enregistrat dos discos i havia pujat a l’escenari en ocasions anteriors. Autoria i composició musical: Clara Peya Interpretació musical: Judit Neddermann (veu), Ferran Savall (veu), Adrià Plana (guitarres), Vic Moliner (contrabaix), Dídak Fernández (bateria) i Clara Peya (piano) Producció: Vic Moliner Producció executiva: Bohèmia’s
Gènere: Música Espai: Sala Luz de Gas Dates: 18 de juliol Horaris: 21.30 h

CONCERTS A LA SALA JAMBOREE

Cicle ‘La masia del jazz’ Del 30 de juny al 5 de juliol Els nous valors de l’escena jazzística mostren el seu potencial en tres concerts durant els quals deixaran constància del gran futur del gènere a Catalunya. La pedrera del jazz local, al Jamboree.
Motis-Chamorro Sextet & Young Jazz Band El quintet de Joan Chamorro i Andrea Motis, transformat en sextet amb la incorporació del saxofonista Pablo Arias i acompanyat d’una Young Jazz Band amb alguns dels solistes més destacats de la Sant Andreu Jazz Band, interpreta un repertori nou farcit dels temes clàssics que han marcat la història del gènere. Interpretació musical: Pablo Arias (saxo alt i flauta), Joan Chamorro (contrabaix, saxo baríton i direcció musical), Andrea Motis (veu, trompeta i saxos), Esteve Pi (bateria), Ignasi Terraza (piano i orgue) i Josep Traver (guitarres) The Young Jazz Band: Joan Codina (trombó), Magalí Datzira (contrabaix), Joan Mar Sauqué (trompeta), Joan Martí (saxos), Rita Payés (trombó) i Marçal Perramon (saxos i clarinet) Arranjaments originals: Alfons Carrascosa, Joan Monné, Toni Vaquer i Sergi Vergés
Gènere: Música Espai: Jamboree Dates: Del 30 de juny al 3 de juliol Horaris: 20 i 22 h Preu: 15-18 €
Lluc Casares Quintet featuring Miguel Rodríguez Amb Red, un disc acabat d’editar, Lluc Casares s’ha convertit en un dels valors del jazz més nous a casa nostra. Ara presenta les peces del seu nou repertori acompanyat del pianista Miguel Rodríguez, que molts consideren un dels millors músics de la seva promoció. Interpretació musical: Bruno Calvo (trompeta), Lluc Casares (saxo tenor), Pau Lligadas (contrabaix), Miguel Rodríguez (piano) i Joan Terol (bateria)

Gènere: Música Espai: Jamboree Dates: 4 de juliol Horaris: 20 i 22 h Preu: 12-15 €
Jove Big Band El jazz. La història Un espectacle narratiu i musical que té com a fil conductor la història del jazz, a càrrec d’una formació nascuda l’any 2012 a Blanes i que constitueix tot un exemple de la regeneració jazzística del país. Nens, nenes, nois i noies d’edats diverses comparteixen una cultura musical que va arribar a Catalunya a principis del segle XX. Interpretació musical: Èric Agudo (saxo tenor), Albert Barlana (guitarra), Joan Barroso (saxo baríton), Maria Berrocal (saxo alt), Ton Checa (trompeta), Aiona Delgado (trombó), Iago García (trombó), Núria Hostenc (saxo tenor), Ferran Laínez (bateria), Sixto Lara (baix), Valentina Mariani (trompeta), Mario Membrives (trombó), Violeta Planells (saxo alt), Sergi Reyes (trombó), Jordi Sacristán (trompeta), Arnau Serra (trompeta) i Mireia Serra (piano) Direcció: Jordi Sacristán i Blázquez
Gènere: Música Espai: Jamboree Dates: 5 de juliol Horaris: 20 i 22 h Preu: 12-15 €

Cicle ‘Veus amb ànima’

Del 7 al 12 de juliol
Les veus de Susana Sheiman, amb l’Open Gate Quintet, i de Juan Perro, en formació de trio, es converteixen durant uns dies en l’ànima del local de la plaça Reial per presentar nous repertoris o bé oferir mostres d’una gran capacitat d’adaptació al medi jazzístic.

Susana Sheiman & Open Gate Quintet

La cantant Susana Sheiman s’ha guanyat a pols el dret a formar part de l’Olimp de les grans vocalistes. Ho sabrà qui l’hagi vist actuar amb la Barcelona Jazz Orquestra o qui hagi escoltat el seu primer disc, Swing Appeal. Al Jamboree es fa acompanyar de tres músics de llarga trajectòria: el pianista Xavier Algans (de la Big Band Jazz Terrassa),
el contrabaixista Artur Regada (membre fundador de La Vella Dixieland) i el bateria Caspar St. Charles (que ha col·laborat amb grans noms de la música que van de Jackson Browne a Charlie Wood, entre d’altres). A més, té el suport d’un gran saxo tenor, Toni Solà, un vent poderós de formació autodidacta que té com a referents els clàssics del bop. Interpretació musical: Xavier Algans (piano), Artur Regada (contrabaix), Susana Sheiman (veu), Toni Solà (saxo tenor) i Caspar St. Charles (bateria)
Gènere: Música Espai: Jamboree Dates: del 7 al 9 de juliol Horaris: 20 i 22 h Preu: 12-15 €

Juan Perro

Diuen que els gats tenen set vides, però Juan Perro ha demostrat que la raça canina i cantaire també te una gran capacitat per regenerar-se. En la seva immersió al Jamboree, l’alter ego de Santiago Auserón mostrarà una faceta original i inèdita de la seva reencarnació. Amb Joan Vinyals a la guitarra, Juan Perro ha preparat un espectacle i un repertori únics, en consonància amb el context d’una cava de jazz amb més de mig segle d’història. Al saxo i clarinet, el jazzman Gabriel Amargant s’encarregarà que la força del vent empenyi i bressoli les cordes i el cant de les seves històries canines. Interpretació musical: Gabriel Amargant (saxos i clarinet), Juan Perro (veu i guitarra) i Joan Vinyals (veu i guitarres)
Gènere: Música Espai: Jamboree Dates: del 10 al 12 de juliol Horaris: 20 i 22 h Preu: 18-22 €
Cicle ‘Big & Black Jamboree’ Del 14 al 19 de juliol El Jamboree aplega durant sis dies tres de les més grans formacions que defineixen l’ADN d’aquest club llegendari i les combina amb dues de les veus femenines negres més destacades de les seves respectives generacions i estils. Anton Jarl & Original Jazz Orquestra Taller de Músics.Buddy Rich Tribute

Anton Jarl, el bateria de Los Mambo Jambo, Koko Jean & The Tonics i Myriam Swanson, és un apassionat del jazz en lletres de motllo. Ara ret homenatge a Buddy Rich, un músic que va viure la transició del jazz clàssic al modern al costat de noms com Artie Shaw o Charlie Parker, entre d’altres. Ho fa amb la complicitat de l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics dirigida per David Pastor. Un viatge a l’època daurada del jazz. Interpretació musical: Pere Alcon (trombó), Llorenç Barceló (piano), Marco Boi (baix), Paula Carrillo (saxo baríton), Alejandro Di Costanzo (piano), Pablo Fernández (trompeta), Jordi Fontanillas (trompeta), Eva Garín (trombó), Yeray Hernández (guitarra), Anton Jarl (bateria), Joan Mar Sauqué (trompeta), Roger Martínez (saxo alt), Roser Monforte (saxo alt), Nil Mujal (saxo tenor), Pere Navarro (trompeta), Vladimir Peña (trombó), Eduard Prats (trombó) i Víctor Vergés (saxo tenor) Direcció i trompeta: David Pastor
Gènere: Música Espai: Jamboree Dates: 14 de juliol Horaris: 20 i 22 h Preu: 12-15 € Barcelona Big Blues Band + Myriam Swanson Impulsada per l’associació Capibola Blues, la Barcelona Big Blues Band (B4) beu de la tradició de les orquestres de ball dels anys quaranta i les formacions més petites de jump blues o rhythm & blues. És una banda de gran format enèrgica, directa i ballable, però orientada al blues i amb un ampli repertori de clàssics i arranjaments propis. En aquesta sessió, la formació té una convidada de luxe: la veu de la cantant Myriam Swanson. Interpretació musical: Martí Elias (bateria), Igor Kossenkov (trombó), Héctor Martín (guitarra), Pere Masafret (trombó), Federico Mazzanti (piano), Duska Miscevic (saxo alt), Ignasi Poch (saxo alt), Pol Prats (saxo tenor), Myriam Swanson (veu), Jaume Torné (trompeta), Víctor Verges (trompeta), Nuria Vitó (saxo baríton) i Artem Zhuliev (saxo tenor) Direcció i contrabaix: Ivan Kovacevic
Gènere: Música Espai: Jamboree Dates: 15 de juliol Horaris: 20 i 22 h Preu: 12-15 €

Carla Cook

Quartet Entre les veus poderoses i consolidades que passegen pel món la tradició de la música negra nord-americana, la de Carla Cook és una de les més respectades. Nominada als Grammy en més d’una ocasió, la cantant de Detroit es mou en registres que van del gospel al soul passant pel blues i el jazz més essencial i orgànic. Interpretació musical: Albert Bover (piano), Carla Cook (veu), Ignasi González (contrabaix) i Jo Krause (bateria)
Gènere: Música Espai: Jamboree Dates: 16 de juliol Horaris: 20 i 22 h Preu: 12-15 €

Janine Johnson presenta… A Night of Bond La cantant Janine Johnson porta al Jamboree un dels espectacles que ha triomfat més durant la darrera temporada als clubs més importants de Londres: un repertori, amb posada en escena inclosa, on les cançons més famoses de les pel·lícules de James Bond adquireixen un grau de sofisticació jazzística insòlit. Marco Boi (baix), Janine Johnson (veu), Marco Losada (bateria), Nil Mujal (saxo) iMaria Rodriguez Reina (violoncel) Direcció musical i piano: Emilio Merone
Gènere: Música Espai: Jamboree Dates: 17 de juliol Horaris: 20 i 22 h Preu: 12-15 €
Janine Johnson presenta… Soul in the City
En la seva segona nit al Jamboree, la cantant Janine Johnson se centrarà en un repertori marcat per l’empremta de les dives del soul. Un espectacle carregat de força, sensualitat, molt de feeling i tot el ritme i la calidesa del millor soul. Marco Boi (baix), Yeray Hernández (guitarra), Janine Johnson (veu) i Marco Losada (bateria) Direcció musical i piano: Emilio Merone

Gènere: Música Espai: Jamboree Dates: 18 de juliol Horaris: 20 i 22 h Preu: 12-15 €

The Big Jamboree featuring

Big Dani Pérez Ara fa més de vint anys, uns joves rockers van començar a aplicar a casa nostra el jump’n’jive, nascut a Nord-Amèrica a la dècada dels cinquanta, seguint l’estil de Bill Haley, un dels pioners del rock. Apropant-se cada cop més a estils negres com el rhythm & blues, es van convertir en un octet que, avui, combina els temes propis amb versions de músics com Louis Prima, Big Joe Turner, Louis Jordan, Roy Brown o Wynonie Harris. La festa grossa del ritme. Interpretació musical: Agustí Burriel (veu), Manuel Casado (piano), Marc Ferrer (piano), Cesc Miró (trompeta), Pere Miró (saxo baríton), Big Dani Pérez (saxo tenor), Emilio Torres (bateria) i Juan Ramon Vega (contrabaix)
Gènere: Música Espai: Jamboree Dates: 18 de juliol Horaris: 20 i 22 h Preu: 12-15 €

Paquito D’Rivera & Trio Corriente Song for Maura

Una llegenda viva del jazz llatí porta a Barcelona, per primera vegada, un dels seus discos més personals, un treball dedicat a la seva mare que va guanyar el Grammy al millor àlbum d’aquest estil de 2014. Amb aquest treball els sons cubans de D’Rivera protagonitzen una trobada feliç amb les sonoritats brasileres, defensades per una de les formacions més sòlides i valorades del país amazònic: el Trio Corriente. La confluència entre el cofundador dels llegendaris Irakere, il·lustre membre de la Fania All Stars i rescatador de Bebo Valdés, entre molts altres mèrits, i aquest trio providencial de São Paulo (un trio «meravellós» que és «un dels grups musicals que m’han impressionat més», confessa el mateix D’Rivera) ha generat una de les propostes més valorades en l’escena musical llatina dels darrers anys que ara, per primera vegada, es presenta a Barcelona. Interpretació musical: Paquito D’Rivera (saxos i clarinet), Paulo Paulelli (contrabaix), Edu Ribeiro (bateria) i Fabio Torres (piano) Gènere: Música Espai: Jamboree Dates: Del 21 al 25 de juliol Horaris: 20 i 22 h Preu: 35-40 €

MINIGREC

Festa d’Inauguració
El MiniGrec continuarà sent el programa infantil del Grec. I comença amb la gran Festa del MiniGrec el 27 de juny als jardins del Teatre Grec. En aquesta festa de presentació del MiniGrec es podran conèixer alguns dels protagonistes dels espectacles familiars del festival adreçats a nens i nenes d’entre 0 i 12 anys. L’entrada és lliure i l’horari de tarda és de les 17.30 a 20.30 h. Serà una festa amb activitats i tota la informació per poder triar els espectacles del programa del MiniGrec. Amb propostes d’ artistes com els que formen part de la companyia del País Basc Markeliñe. De la seva banda, la companyia ZooZoom, convidarà a utilitzar tot d’objectes i materials quotidians per tal de donar vida als animals més diversos. Serà una festa familiar plena d’imaginació, de sorpreses i de contes com els que explicarà Ireneu Tramis a la barraca de fira d’El venedor d’històries. Idea original i producció del MiniGrec: Teatre Obligatori i Viu el Teatre, en col·laboració amb el Grec 2015 Festival de Barcelona

El intrépido viaje de un hombre y un pez Onírica Mecánica
Teatre d’objetes, titelles, ombres i mecanismes de fil. Per a espectadors i espectadores a partir de 7 anys. Titelles, teatre d’ombres, narració oral… Jesús Nieto utilitza totes aquestes tècniques i algunes més per tal de crear un món de poesia fet d’històries amb sentiments i personatges encisadors. Un home i un peix… us expliquen un conte. Segurament quan veieu en escena la proposta d’Onírica Mecánica us sentireu més a prop que mai dels nens i nenes amb els quals heu vingut al teatre. És perquè la combinació de mons visuals i històries fabuloses que expliquen els protagonistes d’aquesta funció són capaços d’atrapar els petits des del primer instant. Però també de fer tornar als millors moments de la infantesa els espectadors adults. Qui són els protagonistes d’aquesta història? Doncs un home i un peix. Van plegats on els conviden i, a còpia de manipular els objectes més diversos, fer servir projeccions i fer aparèixer en escena els personatges més inversemblants, expliquen les seves aventures mentre creen un món de somni i poesia del qual no voldríeu haver de sortir mai. Autoria i interpretació: Jesús Nieto Manipulació d’objectes: Enrique Escudero Il·luminació: Paloma Parra So i música: Mauricio Corretjé Attrezzo: La Faena, David Herráez
Gènere: Teatre familiar / MiniGrec Espai: La Vilella Dates: 18 i 19 de juliol Horaris: Dissabte, a les 18 h; diumenge, a les 12 h Preu: 9 €

Electric Babyland Bruc Brothers Company / Christophe Sainsot Tintou

Els més petits de la casa també van al teatre. I segur que voldran venir a conèixer Mr. Sound, protagonista d’un espectacle multilingüe i interactiu on els pares i els nadons tenen molt a dir. Benvinguts al laboratori en què Mr. Sound s’escarrassa cada dia per garantir que la ciutat soni com cal. Voleu fer-li un cop de mà? Segur que us ho agrairà perquè amb tants instruments i tantes màquines, sempre va bé tenir un ajudant, per jove que sigui. Sereu espectadors i alhora protagonistes d’un conte interactiu en el qual experimentareu amb instruments electrònics i acústics fets a mida i amb unes tarimes vibratòries que proporcionaran als vostres nadons una experiència acústica i sensorial diferent. Un món de sons i sensacions convertit en un conte on els protagonistes són els nens i les nenes.
Autoria i composició musical: Christophe Sainsot Tintou Escenografia i direcció tècnica: Germán de Laforé i Nevermai Interpretació: Christophe Sainsot Tintou Il·lustracions: Elisabeth Justicia Conte-taller musical Per a espectadors i espectadores de 0 a 5 anys
Gènere: Teatre familiar / MiniGrec Espai: Fundació Joan Miró Dates: 11 i 12 de juliol Horaris: Dissabte, a les 17 i 18 h; diumenge, a les 11 i 12 h Preu: 9 € Idioma: Espectacle en català, castellà, anglès, francès i italià

Faboo Escena Creativa

Tret de la imaginació, no calen gaire coses més per crear un espectacle teatral encisador. Si no us ho creieu, veniu a veure tot el que es pot fer amb una garrafa buida. Simplicitat és la paraula clau en un espectacle creat per un especialista en teatre i en programes de televisió per als més petits. En té prou amb un bidó buit per donar cap i cara a un personatge ingenu i curiós, amb ànima de nen, que explora el seu entorn i interactua amb objectes diversos. Dues actrius donen vida a Faboo, un ésser singular, protagonista d’un muntatge de teatre d’objectes on la imaginació dels espectadors té un paper tan destacat com el que passa a l’escenari. Observeu com Faboo descobreix el món que l’envolta i veureu quantes coses es poden explicar amb alguns objectes i molta creativitat. Teatre d’objectes Per a espectadors i espectadores a partir de 5 anys
Autoria i direcció: Òscar Vidal Interpretació: Laura de Arcos García i Eva Pereira Blanco Escenografia: Òscar Vidal Vestuari: Escena Creativa Música: Jorge Redondo Il·luminació: Jorge Corral Producció: Irma Gruenholz
Gènere: Teatre familiar / MiniGrec Espai: Teatre Tantarantana Dates: 4 i 5 de juliol Horaris: Dissabte, a les 18 h; diumenge, a les 12 h Preu: 9 € Idioma: Espectacle sense paraules

Petjades Periferia Teatro

El gos deu ser una de les amistats més antigues de l’home, d’aquí que aquesta companyia teatral de Múrcia hagi volgut dedicar un espectacle de titelles a la relació, llarga i complexa, entre dues espècies amb molt en comú. Algun cop us heu parat a pensar d’on deu venir la relació entre homes i gossos? Com devien ser aquell primer gos i aquell primer home que es van fer amics? Totes dues espècies han evolucionat juntes des dels primers moments de la història de la humanitat i han anat creant una relació amb components pràctics però també sentimentals que, amb el temps, s’ha anat tornant més i més complexa. En aquest espectacle utilitzen uns titelles de fusta per repassar la història d’aquesta amistat i per imaginar on ens pot portar en el futur. L’espectacle més nou d’una companyia que funciona des del 1989 i que aposta per combinar la reflexió i la diversió en uns guions treballats amb cura. Teatre de titelles Per a espectadors i espectadores a partir de 4 anys. Una coproducció de Periferia Teatro, El Cobijo Cañada Hermosa i la Fundació Affinity. Direcció: Juan Manuel Quiñonero Interpretació / Titellaire: Marisol García Construcció de titelles i escenografia: Alfredo Guillamón, Pedro Guirao, Juan Manuel Quiñonero i Cristian Weidmann Tècnic: Juan Manuel Quiñonero Espai sonor: Pedro Guirao
Gènere: Teatre familiar / MiniGrec Espai: La Vilella Dates: 8 i 9 de juliol Horaris: 18 h Preu: 9 € Idioma: Espectacle en català

La butxaca del pantaló és un telèfon Damien Bazin i Anna Llopart Això és realment una conferència científica?

Ni el mateix protagonista, el professor Farenheim, ho té gaire clar. Ell només vol que li compreu un llibre. Sí, aquest professor estrafolari té tot l’aspecte de ser un estafador, però escolteu-lo bé, perquè com a mínim us mostrarà el poder evocador dels sons. Només amb l’oïda entrarem en un gimnàs, ens endinsarem en una multitud o viatjarem per l’espai sideral. El professor Isaac Farenheim sap que l’univers és ple d’extraterrestres que es moren de ganes de comunicar-se amb nosaltres. I ell sap molt bé com fer-ho! Segur que no voleu comprar-li un llibre? Acompanyat del Mestre Pianista i d’un Doctor en Tecnologia, el professor Farenheim us proposa un viatge sonor on aprendreu tecnologia i reciclatge. Mentrestant descobrireu que el món és ple de mentiders i que, per tant, cal escoltar tothom amb esperit crític.
Teatre, música i objectes Per a espectadors i espectadores a partir de 7 anys
Dramatúrgia i direcció: Anna Llopart Música: Damien Bazin (electrònica) i Ignasi Terraza (teclat) Interpretació: Damien Bazin, Oriol Guinart i Marc Martín Disseny de so: Damien Bazin Disseny de llums: Luis Martí Vestuari: Marta Rafa Assessorament de moviment: África Navarro Construcció de sintetitzadors i altres aparells sonors: Damien Bazin Attrezzo: Damien Bazin, Luis Martí i Anna Llopart Producció: Anna Llopart i Soles Velázquez
Gènere: Teatre familiar / MiniGrec Espai: Hiroshima Dates: 25 i 26 de juliol Horaris: Dissabte, a les 18 h; diumenge, a les 12 h Preu: 9 € Idioma: Espectacle en català

Viatge al centre de la Terra (S.XXI)

Roseland Musical / Franc Aleu
Una de les obres més conegudes del pare de la ciència ficció inspira un espectacle audiovisual innovador. Els protagonistes interpreten coreografies de totes les èpoques i emprenen un viatge que no és només físic. Dues germanes, Eva i Ava, decideixen seguir les passes d’un avantpassat i se’n van a Islàndia, on trobaran en Hans, el guia que les conduirà en un viatge cap al centre del planeta. Totes dues són ben diferents: una viu en un món científic i tecnològic i l’altra és romàntica i humanista. Però els seus coneixements diversos els seran força útils en un descens durant el qual trobaran éssers i paisatges sorprenents, però també els residus culturals que la humanitat ha anat deixant enrere. Els ballarins-protagonistes interpretaran coreografies clàssiques, break dance i dansa contemporània mentre travessen uns mons subterranis recreats en imatges digitals. Franc Aleu, un artista audiovisual que ha posat el seu talent al servei d’espectacles de teatre, dansa i òpera vistos als escenaris més prestigiosos del món, s’encarrega de fer aparèixer en escena tota mena d’imatges en moviment i personatges virtuals. Un Verne del segle XXI. Una coproducció del Grec 2015 Festival de Barcelona. Roseland Musical i el Sant Andreu Teatre SaT! Amb la col·laboració de l’Atrium de Viladecans i Block Audiovisuals

Dansa i multimèdia.

Per a espectadors i espectadores a partir de 6 anys Autoria: Jules Verne Direcció audiovisual: Franc Aleu Direcció coreogràfica: Anna Planas Dramatúrgia: Manuel Veiga Interpretació: Mariona Camelia, Marc Elvira i Cristina Miralles Realització de vídeos: Franc Aleu i Martina Ampuero Vestuari: Roseland Musical Disseny d’il·luminació: Gonzalo Colosía Disseny de so / Concepció sonora: Jordi Bonet / Oído Producció: Ester Rodríguez Difusió i comunicació: Sílvia Framis Tècnic de vídeo: Jordi Pont Tècnic d’il·luminació: Gonzalo Colosía
Gènere: Teatre familiar / MiniGrec Espai: Mercat de les Flors – Sala Ovidi Montllor Dates: Del 28 al 30 de juliol Horaris: 18 h Preu: 12 € Idioma: Espectacle en català, castellà i anglès

CONCERTS ALS JARDINS DEL TEATRE GREC

Gènere: Música Espai: Jardins del Teatre Grec Dates: Del 2 al 31 de juliol Horaris: 20 hb Entrada lliure. Aforament limitat

Algunes de les veus més noves del panorama musical català protagonitzen un seguit de concerts de petit format als Jardins del Teatre Grec que serviran de preludi a les diferents propostes de teatre, dansa o música que es podran veure al recinte de Montjuïc. Un tast de l’escena musical emergent.

Dijous 2 de juliol (Coincidint amb les representacions de Vorònia, de La Veronal) Joan Rovira Una de les sorpreses més agradables d’aquesta temporada és aquest artista nascut a les terres de l’Ebre que ha triomfat al YouTube amb la versió del clàssic de Sting Englishman in New York. La seva música beu de la quotidianitat d’unes històries viscudes en primera persona.

Dimecres 8 de juliol (Coincidint amb el concert de Joan Manuel Serrat) Halldór Mar Aquest cantautor folk va néixer a Reykjavík, ha participat en infinitat de projectes com el grup Wiggum i ha conegut la popularitat gràcies a les seves versions de clàssics de la nova cançó catalana. L’any 2014 va publicar Winds, deu cançons populars catalanes cantades en anglès que ara podrem escoltar en viu.

Dijous 9 de juliol (Coincidint amb el concert d’Ismael Serrano) Senior Els valencians Senior i el Cor Brutal imprimeixen als seus textos i les seves melodies d’un grau d’intel·ligència poc freqüent. El seu darrer treball, El poder del voler (Millor Disc de 2014 segons la crítica de la revista Enderrock) és ple d’aquelles cançons rodones que tant bé sap fer Senior. Aquesta nit l’escoltarem en solitari en un concert íntim i introspectiu.

Dijous 16 de juliol (Coincidint amb les representacions d’Amor i Shakespeare) Esther Condal Autora d’un disc, Home, que barreja el jazz i el pop britànic, Esther Condal té una de les veus més elegants de l’escena musical actual. La seva passió per Tom Waits, Jeff Buckley o The Smiths, combinada amb una tècnica elaborada en el jazz, la fan única, en gran format o cantant a cau d’orella.

Divendres 17 de juliol (Coincidint amb les representacions d’Amor i Shakespeare) Solà & Estella Albert Solà i Sergi Estella són dos joves compositors del Vallès amb un projecte de folk nord-americà que ja ha despertat l’interès de la crítica. Solà ha publicat recentment el segon disc en solitari i Sergi Estella canta amb el grup Empty Cage (guanyadors del Sona 9 del 2013). Plegats, interpreten un repertori de clàssics del folk americà amb una compenetració i una qualitat envejables.

Dissabte 18 de juliol (Coincidint amb les representacions d’Amor i Shakespeare) Clara Andrés Entrelínies és el disc que ha editat enguany l’artista valenciana Clara Andrés, un treball ple de cançons interpretades des de la fragilitat i una timidesa aparent que li donen un encant afegit. Per escoltar en distàncies curtes i no perdre’s cap dels detalls que amaga la seva poesia.

Diumenge 19 de juliol (Coincidint amb les representacions d’Amor i Shakespeare) Fred i Son El pop elegant i captivador de Fred i Son sempre mereix les millors critiques. Va tornar a passar amb el darrer EP, El carter, publicat el desembre passat, una lliçó de pop sense lligams comercials a càrrec d’un duet (Elisenda Daura i Xavi Rosés) convertit en quartet amb la incorporació de Xesc Cabot i Cristian Pallejà.

Dissabte 25 de juliol (Coincidint amb les representacions de Ninet’InfernO) Judit Nedermann Una de les veus més sol·licitades del panorama musical català, que hem pogut escoltar col·laborant amb artistes i formacions que van de Coetus, Clara Peya o La Gramophone Allstars al Quartet Brossa. En el seu concert als Jardins del Grec, però, sonaran les cançons d’estil pop-folk del seu primer disc publicat en solitari, Tot el que he vist.

Dilluns 27 de juliol (Coincidint amb les representacions d’Il n’est pas encore minuit, de la Compagnie XY) Xarim Aresté Vam descobrir la guitarra de Xarim Aresté al capdavant dels Very Pomelo, però també va ser el guitarrista de suport en el retorn dels Sopa de Cabra i company de viatge en la darrera gira de Gerard Quintana, amb qui va signar el disc Tothom ho sap. Ara porta el seu rock personalíssim als Jardins del Grec per interpretar els temes d’un nou treball en solitari que acaba d’editar.

Dimarts 28 de juliol (Coincidint amb les representacions d’Il n’est pas encore minuit, de la Compagnie XY) Coriolà Finalistes del concurs Sona 9 2012, aquests músics del Maresme van captivar d’entrada Miqui Puig, que els va produir el primer disc. Després han sabut seduir també el públic català amb el seu pop-rock entremaliat, des de grans escenaris… o en distancies tan curtes com les que es trobaran als Jardins del Teatre Grec.

Dimecres 29 de juliol (Coincidint amb les representacions de Nit de Tango) Yacine & The Oriental Groove Infatigable, Yacine Belahcene reinventa constantment les seves propostes artístiques, fruit de la seva passió per descobrir coses noves i acumular experiències. Després de Cheb Balowski, Nour o Detotarrel, a Yacine & The Oriental Groove continua tenint ben presents els sons del Magreb.

Divendres 31 de juliol Carla Aquesta jove vigatana és la germana de Joana Serrat, però ella proposa un pop més basat en els sintetitzadors, en unes veus d’arrel soul i també en un dream pop a voltes intimista i a voltes sorollós. Una de les grans descobertes d’enguany.

ALTRES PROPOSTES DEL GREC

MÉS PROPOSTES

Veus paral·leles 5 de juliol al Born Centre Cultural
Trobada entre poetes i dramaturgs.

IT Emergents Dies 14 i 15 de juliol (La col·lecció) i 17 i 18 de juliol (Sapucay). Institut de Teatre Preu: Entrada lliure. Aforament limitat

El Grec Festival de Barcelona continua apostant pels valors emergents sorgits de les aules de l’Institut del Teatre, i col·labora en la posada en escena de dos muntatges de nous creadors de la ciutat. La creació local més nova arriba al Grec gràcies a un projecte en xarxa del festival que, juntament amb Temporada Alta i FiraTàrrega, porta a Barcelona, Tàrrega i Girona els valors joves de l’escena emergent.

Els muntatges es veuran sota el nom genèric d’«IT Emergents», un cicle iniciat el passat 2014 que és successor de «Juliol a la Cuina» i «Juliol a l’Institut del Teatre», que havien estat habituals els últims anys en la programació del Grec Festival de Barcelona. Coordinació general i programació: Eduard Molner La col·lecció Harold Pinter / Ruta 40 El premi Nobel de Literatura Harold Pinter signa una obra sobre la relació que s’estableix entre dues parelles dedicades al disseny de moda: Harry i Bill i James i Stella. La trobada entre Stella i Bill en un hotel la setmana anterior és el detonant perquè James intenti saber què va passar realment entre ells. Escrita originalment per a la televisió el 1961, va ser representada per primera vegada a l’Aldwych Theatre per la Royal Shakespeare Company l’any 1962. Direcció: Albert Prat Traducció: Víctor Muñoz i Calafell Interpretació: Alberto Diaz, Òscar Intente, Laura Pujolàs i Sergi Torrecilla Espai escènic: Xesca Salvà / Il·luminació: Sergi Torrecilla Espai sonor: Joan Solé Vestuari: Nídia Tusal Caracterització: Toni Santos Ajudant de direcció: Ignasi Guasch Producció executiva: Maria G. Rovelló Fotografia: Roser Blanch Amb el suport de la Nau Ivanow.

Sapucay Juan Pablo Miranda / Chroma Teatre

No hi ha anhel possible si no connectem amb les restes d’allò que hem estat. Però què passa quan la memòria ja no alimenta, sinó que entristeix? Sapucay és el crit valent de tres germanes que sobreviuen en una estampa rural, gairebé de caràcter mitològic. Una barreja surrealista entre el musical americà i el drama realista. Una mena de Dallas aborigen a la vora del riu Paraná. Una peça plena de contrastos entre els microgestos i l’esclat animal d’una teatralitat que colpeja per la intensitat de les seves interpretacions. Creació i direcció: Juan Pablo Miranda Ajudantia de direcció: Melina Pereyra i Neus Suñé Creació i interpretació: Constanza Aguirre, María García Vera i Melina Pereyra Disseny d’escenografia, d’il·luminació i de vestuari: Adrià Pinar Marco, Víctor Peralta i Mireia Cardús

DRAMATÚRGIES CONTEMPORÀNIES

Obrador d’Estiu de la Sala Beckett (del 4 a l’11 de juliol) El Grec acull un any més una nova edició de l’Obrador d’Estiu de la Sala Beckett, un punt de trobada internacional per a la dramatúrgia contemporània, amb tallers, seminaris, debats i lectures dramatitzades.

ESPECTADORS
No t’ho perdis (27 de maig i 2 i 11 de juny) El director del Grec, Ramon Simó, explica la programació del Festival

– Dimecres 27 de maig, a les 19 h – Biblioteca Horta – Can Mariner – Dimarts 2 de juny, a les 19 h – Biblioteca Sant Antoni – Joan Oliver – Dimecres, 11 de juny, a les, 19 h – Biblioteca Jaume Fuster

Converses a les biblioteques

Els protagonistes d’alguns dels espectacles del festival parlen amb el públic sobre els seus muntatges, en un cicle de xerrades a les Biblioteques de Barcelona. Taller de l’espectador Al Taller, els participants podran descobrir el món de les arts escèniques des de dins i dialogar amb els creadors. Es tracta d’una experiència única i singular que permet viure el festival en primera persona.

ACTIVITATS PROFESSIONALS
Tallers internacionals

International Performing Arts Meeting (IPAM) Del 7 al 10 de juliol

Artistes, productors i programadors internacionals es troben a Barcelona en una gran cita anual de les arts escèniques destinada a generar nous projectes d’exhibició i producció. És la tercera edició d’una trobada que s’organitza coincidint amb el Grec Festival de Barcelona. L’IPAM ofereix als professionals de les arts escèniques de tot el món un fòrum on establir contactes i conèixer nous projectes d’espectacles en fase de preproducció. Els assistents, a més, tindran l’oportunitat de veure alguns dels millors espectacles programats al festival, però també d’assistir a sessions especials d’una tria de propostes escèniques que han passat per la cartellera barcelonina durant la darrera temporada i que són bones candidates a exhibir-se en escenaris de tot el món. Xerrades de grans professionals de les arts escèniques i trobades informals en les quals poden néixer projectes i es poden establir contactes i aliances inesperats són algunes de les propostes d’aquesta cita per a professionals de l’escena. L’IPAM té el suport de les principals institucions del país, però també de representants dels sectors del teatre, la dansa, el circ i la música. Amb la col·laboració del Mercat de les Flors, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Ramon Llull i Acción Cultural Española- Programa PICE d’ajuda a visitants.

TAMBÉ A MONTJUÏC

Sala Montjuïc Del 3 al 7 de juliol

Bon cinema, música en viu i nits temàtiques a les sessions de cinema estival més populars de la ciutat. Al fossat de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc.

INFORMACIÓ I VENDA D’ENTRADES

Avançament de programació Aquests són només alguns dels espectacles que formen part de la programació del Grec 2015 Festival de Barcelona. La programació completa de l’edició d’enguany, amb molts més espectacles, es farà pública a mitjans de maig.

Tiquet Rambles Palau de la Virreina Rambla, 99
De dilluns a diumenge, 
de 10 a 20.30 h Informació: 93 316 10 00, de dilluns a diumenge, de 10 a 20.30 h 010

Barcelona Informació: de dilluns a diumenge, 24 hores (0,47 €, establiment de trucada; 0,06 €/minut, tarifat per segons) Al 807 117 700, des de fora de l’àrea metropolitana de Barcelona (0,11 €, establiment de trucada; 0,41 €/minut, tarifat per segons)

Web del Grec 2015 Festival de Barcelona www.barcelona.cat/grec www.barcelona.cat/barcelonacultura www.barcelona.cat/tiquetrambles També ens podeu seguir a través del Facebook i Twitter.