Arriba el Sónar més complet de la historia
El festival vol ser un esdeveniment de 360 graus, que connecti música, creativitat i tecnologia. És per això que el congrés internacional Sónar+D experimenta un creixement important, i que en els espectacles sobresurt especialment un marcat accent audiovisual i tecnològic.
L’edició número 22 del Sónar vol ser molt més que un festival de música. Enguany, s’ha proposat ser un esdeveniment complet, de 360 graus, que connecti música, creativitat i tecnologia. D’aquesta manera, segons els organitzadors, a Fira de Barcelona estaran presents totes les fases dels processos creatius. El gran motor per aconseguir-ho és el congrés internacional Sónar +D, que experimenta un creixement important, amb un edifici propi de 5 plantes, un horari especial que comença a les 10 del matí i més de 150 activitats.
L’objectiu és promoure el talent, l’intercanvi de coneixement i les oportunitats de negoci. Tal com assegura un dels seus codirectors, Ricard Robles: “Aquest any ja no véns a Sónar només per l’aspecte cultural o lúdic, sinó que pots venir per formar-te, per aprendre, per fer contactes, per buscar un partner tecnològic, estratègic o artístic per desenvolupar el teu projecte. Pots venir fins i tot a buscar feina o a buscar finançament als teus projectes.”
Espectacles audiovisuals i instal·lacions new media
En la programació musical, destaca l’estrena mundial del nou espectacle de The Chemical Brothers i el retorn, després de 10 anys, de Duran Duran a l’Estat. Els 3 dies de concerts, amb una gran varietat musical, presenten molt de talent jove, com FKA Twiggs o Skrillex, però hi destaca especialment un marcat accent audiovisual i tecnològic amb tàndems artístics que busquen crear experiències. És el cas de Joanie Lemercier i James Ginzburg, que estrenen en l’àmbit mundial Blueprint, o els artistes suïssos Cod.Art, que presenten Nyloïd, una aranya metàl·lica enorme.
Entre totes les novetats, el festival crea un espai nou on s’estrenaran peces audiovisuals en realitat virtual, anomenat Realities+D. A més, es posarà en funcionament un experiment col·lectiu a càrrec del Barcelona Supercomputing Center per analitzar a través de sensors els moviments dels espectadors del Sónar de Dia i hi establiran un sistema de pagament sense efectiu ni targetes de crèdit, que funciona amb un polsera que es podrà anar recarregant.