Ohlalà!, el primer festival de Barcelona dedicat al cinema francòfon, tindrà lloc de l’1 al 8 de març a l’Institut français i els Cinemes Texas, amb una doble proposta de deu pel·lícules inèdites en la seva secció oficial i una retrospectiva de cinc títols del director Cédric Klapisch, padrí de la primera edició.
El certamen, que pren el seu nom de la característica locució francesa per expressar sorpresa, nostàlgia o alegria, al·ludeix a la màgia del cinema i la varietat d’emocions que la gran pantalla és capaç d’evocar en l’espectador. D’aquesta manera, Ohlalà! ret homenatge al cinema francòfon i la diversitat de mirades sobre el món que aporta. Així, es recullen els millors títols recents, estrenats i/o premiats en alguns dels principals festivals internacionals com Cannes, Berlín o Sant Sebastià per oferir-los en exclusiva al públic de Barcelona, subtitulats en català o castellà.
La programació inclou una secció oficial amb deu pel·lícules inèdites de França, Bèlgica, Suïssa, Tunísia o Senegal, que es projectaran de l’1 al 5 de març a l’Institut français (carrer Moià, 8). En la seva primera edició, el festival proposa una sèrie d’històries que tracten temes tan universals com la família, l’art o els drets humans. Entre les pel·lícules s’inclouen peces de diferents gèneres com el thriller rural Petit Paysan, del director francès Hubert Charuel, nominada recentment a vuit premis César de l’Acadèmia del cinema francès, el drama tunisenc, La belle et la meute, de la directora Kaouther Ben Hania, que aborda els drets de la dona al país abanderat de la primavera àrab; o el documental L’Opéra, del director suís Jean-Stéphane Bron, que retrata una temporada entre els bastidors de l’òpera de París, una de les més prestigioses institucions líriques del món. També es presentarà la pel·lícula Zombilléniumper a públic familiar, també nominada al César al millor llargmetratge d’animació.
A més a més, els Cinemes Texas (carrer Bailén, 205) acolliran durant els dies 6, 7 i 8 de març una secció retrospectiva amb cinc de les pel·lícules més emblemàtiques de Cédric Klapisch, el director francès que apadrina la primera edició del Festival Ohlalà! La selecció comença per Una casa de locos, el llargmetratge ambientat a la ciutat de Barcelona que es va erigir com a símbol de la coneguda “generació Erasmus” i clausura el festival amb la seva última pel·lícula, Nuestra vida en la Borgoña, estrenada a l’octubre de 2017 i reestrenada ara als Cinemes Texas amb motiu de la primera edició del Festival Ohlalà!
El festival s’inaugurarà dijous 1 de març a l’Institut français amb la preestrena d’una pel·lícula que s’anunciarà pròximament en roda de premsa. Durant les projeccions, Ohlalà! convidarà a alguns dels directors i actors de les cintes presentades i a altres professionals del cinema per contribuir al debat i la reflexió sobre els temes que tracten les pel·lícules. El certamen proposa dos guardons per a la secció oficial: un premi del públic i un premi d’un jurat jove format per alumnes de secundària.
|