Fira Àpat del 19 al 21 d’0ctubre

Fira Àpat torna aquest any a Barcelona amb una nova edició que promet ser l’esdeveniment gastronòmic de referència a Catalunya. Del 19 al 21 d’octubre, el Recinte Firal La Farga es convertirà en el punt de trobada dels millors productors locals, xefs de renom, professionals del sector i amants de la gastronomia.

Fira Àpat Barcelona 2024 és una fira dedicada exclusivament a promoure els productes de proximitat i la cuina catalana, una oportunitat única per donar suport als productors locals i fomentar el consum de productes km 0. Amb un ampli ventall d’expositors, activitats, tallers, showcookings i molt més, aquest esdeveniment s’ha consolidat com un referent per a professionals i famílies que volen descobrir la qualitat i riquesa de la gastronomia del territori.
 
Algunes de les coses que ofereix Fira Àpat 2024

– Exposició de productes locals: Més de 60 productors catalans presentaran els seus millors productes, des de formatges artesans fins a vins ecològics, passant per olis d’oliva de qualitat, embotits, hortalisses i molt més.

– Showcookings en directe: Xefs de prestigi oferiran demostracions en viu per mostrar com transformar aquests productes de proximitat en plats creatius i plens de sabor. Els visitants podran aprendre tècniques culinàries innovadores i veure de primera mà com treballen els mestres de la cuina catalana de manera gratuïta i sense prèvia inscripció.

– Tallers interactius: Activitats dirigides tant a professionals del sector com a famílies, amb espais dedicats a l’alimentació saludable, la cuina sostenible i el consum conscient. Una oportunitat per apropar-se al món de la gastronomia de manera educativa i lúdica. Els tallers tenen un cost addicional i van amb prèvia inscripció a través de la compra d’entrada amb taller.
 
Activitats i tallers a destacar

– Xerrada de plantes aromàtiques com a font de Salut (Aromik)

– Explicació del procés de produir licor i destil·lació (Cirera de Vilalba i la destil·leria dels Ports)

– Velocitat en estat pur per a no fer esperar als teus clients amb el xef Jaume Subires (Tecnifrio Garrido)

– Pans artesans de massa mare i coques de forner dolces i salades (Gremi de Flequers de província de Barcelona)

– Taller d’AOVE d’Olimpia a Micenes

– Tallers d’aromes: xocolata, cafè, herbes i espècies, fruites i vegetals…

– Taller demostratiu de la famosa crepe brasilera 100% sense gluten

– Concurs del millor pa de pagès sense gluten (ACC)

– Taller de tàrtars originals: Tàrtar de vedella amb tòfona i parmesà, tàrtar de remolatxa amb formatge de cabra i nous, pop amb patata violeta i oli de pimentó…

– Taller per elaborar fitoextractes: demostració de com elaborar diferents preparats amb plantes medicinals (Aromik)
– Taller per fer pastís de pastanaga sense gluten i sense lactosa (Manioca Gluten Free)
 
Novetats
Aquest any, Fira ÀPAT Barcelona arriba carregada de novetats emocionants! Durant els dies de la fira, podreu descobrir totes les sorpreses que hem preparat, des de nous espais i activitats fins a col·laboracions inesperades que faran d’aquesta edició una experiència única.
Tot i així, per mantenir el suspens, no revelarem res més fins que ens acompanyeu. L’única novetat que podem avançar és que aquest any comptarem amb una madrina d’excepció: l’Ada Parellada, una de les figures més destacades de la gastronomia catalana.
 
Una fira compromesa amb el consum de proximitat i la sostenibilitat
L’objectiu de Fira Àpat és fomentar el consum de productes de proximitat, promovent la sostenibilitat, la tradició culinària i el valor dels productors locals. En un moment en què la conscienciació pel medi ambient i el suport a l’economia local són més rellevants que mai, Fira Àpat vol ser una plataforma per donar visibilitat a tots aquells que treballen amb passió per oferir productes de la millor qualitat.
 
Sobre Fira Àpat
Fira Àpat és l’única fira professional de productes alimentaris catalans destinada tant a professionals com a consumidors finals. Des de la seva creació, s’ha consolidat com l’esdeveniment de referència per promoure el producte català de proximitat i la gastronomia local. Cada any, Fira Àpat reuneix centenars d’expositors i milers de visitants que comparteixen la passió per la cuina catalana i el consum responsable.