Torna, al Tetre Goya, Jauría a partir del 18 de setembre

Torna, al Teatre Goya, Jauría
El punyent espectacle basat en el cas de “La Manada”

Més de 20.000 espectadors ja han vist aquesta adaptació basada en les transcripcions reals del judici que va commocionar el país



A partir del 18 de setembre, torna, aquest cop al Teatre Goya, l’espectacle Jauría de Jordi Casanovas. Dirigida per Miguel del Arco i amb un repartiment conformat per Ángela Cervantes, Artur BusquetsFrancesc Cuéllar, Quim Àvila, David Menéndez i Carlos Cuevas/Adrián de Núñez, el muntatge, èxit absolut de crítica i públic, exposa, de manera quirúrgicament escruixidora, els terribles fets ocorreguts el 7 de juliol de 2026 durant les festes de San Fermín i que van culminar amb el polèmic cas de “La Manada”.

Jordi Casanovas utilitza les esgarrifoses transcripcions reals del judici per composar una dramatúrgia a mig camí entre el gènere del true crime i la denúncia social; un text que serveix de clam per totes les víctimes de violència sexual alhora que apunta, acusadorament, a la recalcitrant connivència amb aquests comportaments criminals encara present entre els òrgans judicials.

Després d’una extraordinària temporada al Teatre Romea que va reunir més de 20.000 espectadorsentre l’exhibició al teatre i les funcions en gira, l’obra torna, per aclamació popular, només fins al 20 d’octubre.

“La peça arriba com un tsunami i tothom l’aplaudeix, dret, acabada la funció.”
Jordi BordesRecomana

 “Una obra que s’ha de veure.”
Andreu Gomila, Time Out

“Una fogonada que s’enlaira ben amunt i que, quan esclata, impacta de ple en els espectadors.”
Andreu SotorraRecomana
  
“Una dramatúrgia impecable. Colpidora de principi a fi.”
José Antonio Fuentes, El Diario.es

“Una explosiva catarsi política i humana que fa aixecar el públic de la seva butaca.”
Manuel Pérez i MuñozEl Periódico

Jauría es representarà a partir de dimecres 18 de setembre de 2024 alTeatre Goya

Sinopsi 3 a.m. del 7 de juliol de 2016. Festes de San Fermín. Ells són cinc amics que es fan dir «La Manada». El més jove, i membre recent, ha de passar per un ritual d’iniciació. Després de creuar-se amb una noia al centre de Pamplona, s’ofereixen per acompanyar-la al seu cotxe, aparcat als afores de la ciutat. Durant el camí un d’ells aconsegueix accedir al portal d’un edifici i crida a la resta. Agafen a la noia i la fiquen dins.

Aquesta obra va ser creada a partir de les transcripcions del mediàtic judici que es va fer entre 2017 i 2019, amb fragments de les declaracions dels acusats i la denunciant publicades a diferents mitjans de comunicació. Una ficció documental que ens permet viatjar per la ment de la víctima i els seus agressors. Un judici on la denunciant és revictimitzada, obligada a donar més detalls de la seva intimitat que els propis denunciats. Un cas que va sacsejar el concepte de masculinitat, de consentiment i d’agressió sexual a la nostra societat. Un judici que va marcar un abans i un després.