Activitat en el marc del cicle “El joc permanent”
La professora d’estudis fílmics AUBREY ANABLE presenta:
“JUGAR AMB LES EMOCIONS”
Dilluns 17 de febrer a les 18.30 h – 3€
En aquesta sessió, presentada pel comissari, escriptor i investigador José Luis de Vicente, Aubrey Anable parlarà de com els videojocs han estat íntimament lligats al nostre panorama emocional des que van sorgir els primers ordinadors digitals.
Dimarts 11 de febrer de 2020.- El joc obre un espai per descobrir noves sensacions i relacions afectives que incorporem a la quotidianitat. Si, com diu la teoria dels afectes, el que és emocional es produeix pel frec amb el món, quines emocions es produeixen entre el que és virtual i el que és palpable, entre el que hi ha a dintre i el que hi ha fora de la pantalla?
Aubrey Anable és especialista en estudis fílmics i professora de Comunicació a la Carleton University del Canadà. La seva investigació se centra en els canvis en la cultura visual arran de la irrupció de les noves tecnologies. També ha publicat diversos articles que encreuen la teoria feminista amb la història dels mitjans digitals, l’estètica i la cultura dels videojocs. Pertany al col·lectiu «Fembot Collective» i al comitè editorial de la prestigiosa revista Camera Obscura. Recentment ha publicat Playing with Feelings: Video Games and Affect (UMP, 2018), un llibre que vincula l’esfera dels afectes i les emocions amb els videojocs.
En el cicle “El joc permanent. Oci digital i societat hiperconnectada”, escriptors, guionistes de videojocs, acadèmics i científics reflexionen sobre el paper de l’oci digital en una realitat complexa regida per les lògiques del joc, la simulació i la connexió permanent.
L’oci digital és realment un espai de llibertat? Som conscients els adults de com la realitat virtual i l’orientació cap a allò lúdic impregnen a les generacions joves? El món educatiu coneix com opera aquesta altra realitat? Fins al 16 de març, explorem les claus del joc permanent amb Cassandra Khaw, Peter Vorderer, Aubrey Anable, Diego Redolar Ripoll, Pilar Lacasa, Gregorio Luri, Alessandro Baricco i Jorge Carrión.