PedreraArtlab: Concerts únics que uneixen música i arts visuals a La Pedrera
En aquest projecte d’interrelacions artístiques els concerts a La Pedrera són el resultat final, fruit d’un procés d’investigació, innovació i creació previs.
L’objectiu és impulsar a joves creadors, que enguany treballen amb grups destacats de l’escena alternativa com Maria Rodés, Olivemoon, Marina Herlop, Sense Sal i Intana.
La sessió familiar tindrà lloc el diumenge 8 d’abril. Set curts a càrrec de MODIband i banda sonora de Josep Maria Baldomà.
La Fundació Catalunya La Pedrera posa en escena aquest mes d’abril la tercera edició del PedreraArtlab. Un projecte laboratori de noves experiències artístiques que posa en relació els nous grups musicals de l’escena independent amb joves creadors, instituts i escoles de disciplines artístiques de referència. El resultat final d’aquestes trobades és un cicle de concerts exclusius que es presentaran cada setmana a La Pedrera.
Cada sessió d’enguany és el resultat de la interconnexió entre la música, la fotografia i diferents disciplines artístiques, fruit d’aquest procés d’investigació, innovació i creació previs.
Amb aquest cicle, la Fundació Catalunya La Pedrera té per objectiu continuar impulsant els joves creadors per tal de potenciar el talent, la creativitat i la versatilitat, apostant per una proposta única i diferencial. El PedreraArtlab es consolida com a altaveu per als joves creadors i un treball en procés constant on, més enllà del projecte final, es posa molta incidència en els processos de treball previs, fruit d’aquesta relació entre les diverses disciplines per tal d’estimular el talent creatiu, amb especial incidència als àmbits de l’ensenyament secundari i superior.
Maria Rodés inicia el cicle PedreraArtlab
Eclíptica, el nou treball de Maria Rodés, il·lustrat amb les imatges de Laura Ginèsinaugurarà aquesta tercera edició del PederaArtlab el dijous 5 d’abril. Un espectacle que recrearà el transcurs d’una nit a través d’un repertori de cançons i passatges musicals inspirats en la vida i l’obra de l’astrònom Lluís Rodés. Tiet besavi de la cantautora barcelonina Maria Rodés, va ser astrònom i meteoròleg. Acompanyant la veu i guitarra de Maria Rodés hi haurà Josep Maria Baldomà, teclats; Santi Careta, guitarra elèctrica; Juliane Heinemann, veu i elèctrica i Pep Terricabras, bateria.
Sessió familiar: cinema concert
El diumenge 8 d’abril tindrà lloc la sessió familiar, amb un cinema concert per a tots els públics: “Petits tresors de Butxaca”. Dues sessions, a les 11.30h i a les 12.45h, en què Josep Maria Baldomà ha creat la banda sonora amb una selecció de set curts a càrrec de MODIband. Una sessió màgica, plena de sonoritats musicals i colors tímbrics molt diversos, en què els músics posaran veu en directe als personatges dels curts.
Olivemoon i IDEP Barcelona
Una de les propostes musicals més interessants i personals de l’escena Barcelonina, Olivemoon, passada pels objectius d’un grup d’alumnes de fotografia de l’IDEP Barcelona. Es podrà veure a La Pedrera el dijous 12 d’abril.
Olivemoon presenten un treball que recull l’evolució del grup i la seva cocció a foc lent tot construint un harmoniós i captivant folk.
Marina Herlop, dijous 16 d’abril
Marina Herlop presentarà el seu segon àlbum Babasha. En aquest disc no només hi ha una experimentació a nivell harmònic sinó que també es dóna una primera incursió en el món de la tímbrica, a partir de l’afegiment d’efectes sonors i sintetitzadors als instruments mare, que continuen sent el piano i la veu. Aquesta serà la seva primera actuació multidisciplinar del cicle: es donarà una sinèrgia entre la música, la dansa de Carlota de Carvajal i els visuals de Joan Canyelles.
Sense Sal i Cinema en curs
Divendres 20 d’abril tindrem una sessió en la qual s’unirà la música vitalista dels Sense Sal amb les imatges col·lectives del projecte pedagògic Cinema en Curs. La banda de Terrassa decideix experimentar amb l’electrònica mesclant-la amb el folk mediterrani, aconseguint uns nous sons que reivindiquen la festa, l’amor i la felicitat.
Cinema en curs ha realitzat un seguit de tallers en diversos instituts i centres, com ara l’EspaiSocial del Raval, de la Fundació Catalunya La Pedrera (en el marc del Programa d’Acompanyament Educatiu (PAE), l’Institut Antoni Cumella de Granollers, l’Institut Bellvitge, el Castellet i el Maria Espinalt. Acompanyats per cineastes, nois i noies d’entre 14 i 18 anys crearan peces audiovisuals per acompanyar aquest concert únic.
INTANA, tanca l’edició d’enguany
Per tancar aquesta edició del PedreraArtlab, el dijous 26 d’abril hi haurà una sessió molt especial. La música d’INTANA i la innovació del Fab Lab Barcelona / Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) s’uneixen per a presentar un concert únic i experimental.
Una actuació en directe on l’espai i la interpretació de sons i llums seran un de sol, on la tecnologia i el disseny crearan una atmosfera interactiva que acompanyi i dialogui amb les melodies i els ritmes d’Intana.
Amb totes aquestes propostes, PedreraArtlab es vol consolidar com un cicle-laboratori de noves experiències artístiques que aposta per la relació interdisciplinària com a motor de la creativitat.