The Shopping Night Barcelona homenatja en la seva vuitena edició el moviment que va obrir la ciutat a l’avantguarda als anys 70: la Gauche Divine 30 de novembre

The Shopping Night Barcelona homenatja en la seva vuitena edició
el moviment que va obrir la ciutat a l’avantguarda als anys 70:
la Gauche Divine

 
 19146130_260664614338807_1104983606906012724_n

 

 

 

 

 The Shopping Night Barcelona 2017 (TSNB) transportarà el proper dijous 30 de novembrel’esperit i l’estètica de la Gauche Divine al Passeig de Gràcia i carrers adjacents per commemorar el 50è aniversari de la denominació d’aquest moviment per primera vegada, de la mà de l’escriptor i periodista Joan de Sagarra. Enguany tindrà lloc la vuitena edició d’aquesta ja clàssica cita anual pels barcelonins que té com a objectiu la dinamització del comerç, la cultura, la gastronomia, el disseny i l’oci a Barcelona. Promogut per l’Associació Passeig de Gràcia i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’esdeveniment comptarà amb la presència de l’exmodel i actriu Teresa Gimpera –musa de la Gauche Divine–, la model i influencer Jessica Goicoechea, els DJs i influencers The Tripletz i l’actor Josep Ferré, que han protagonitzat l’spot i l’editorial oficial de TSNB2017.

 

L’esdeveniment s’ha presentat en roda de premsa avui dimecres 15 de novembre al migdia al restaurant Flash Flash de Barcelona amb la presència de l’Il.lma. Sra. Montserrat Ballarín, regidora del Districte de l’Eixample i de Comerç i Mercats; Lluís Sans, president de l’Associació del Passeig de Gràcia; Noemí Talero, directora de TSNB; Teresa Gimpera i Josep Ferré, que han participat en l’spot i l’editorial oficial de TSNB2017.

 

Un moviment que va marcar l’ADN de Barcelona per sempre

 

Estampats geomètrics, ulleres de pasta, sessions fotogràfiques en blanc i negre, minifaldilles i vellut vermell van esdevenir  a partir de 1967 icones d’una generació d’escriptors, arquitectes, artistes, fotògrafs, dissenyadors i empresaris que van traçar el camí de l’obertura de Barcelona a l’avantguarda cultural: la Gauche Divine. En el context de la repressió franquista, un grup ampli en el qual destacaven noms com Teresa Gimpera, Ricardo Bofill, Terenci Moix o Colita, va obrir una escletxa cap a la llibertat, no des del punt de vista polític sinó en la manera de comportar-se i en la voluntat de viure la vida intensament, a l’estil de la Dolce Vita italiana o del Pop Art a Nova York. La Gauche Divine va establir sense adonar-se’n els signes d’identitat de la Barcelona contemporània: una ciutat cosmopolita, oberta, d’avantguarda, un referent artístic mundial amb una activitat intel·lectual i creativa intensa i incansable.

 

Comerç, cultura i oci per a públic jove i adult

 

Per una nit, les botigues de la zona comercial per excel·lència de Barcelona recrearan l’estètica i l’ambient dels anys 60 i 70 a la ciutat i el mateix passarà al carrer, on tindran lloc diverses activitats, dirigides a públic jove i adult. TSNB, que en la seva anterior edició va aplegar més de 90.000 persones, és l’esdeveniment dinamitzador del comerç més important de la ciutat. Enguany hi haurà més de 80 participants entre botigues –com Ana Angulo, Santa Eulalia, Tous, Rabat, Tomás Colomer o Loewe–, hotels, restaurants, escoles de disseny i empreses d’altres sectors com Engel&Völkers.

 

A banda dels descomptes especials que oferiran les botigues i les activitats i sortejos que es proposaran des dels stands de les empreses col·laboradores, durant la TSNB els visitants podran gaudir d’una mostra de moda que sorgeix de la interpretació que faran diverses botigues de la moda de la Barcelona dels anys 60 i 70. Hi haurà també espai per una exposició fotogràfica efímera que, sota el títol de Barcelona sixties, quatre contactes, buscarà els punts d’unió i les divergències entre l’obra de fotògrafs vinculats a la Gauche Divine i la de professionals barcelonins contemporanis. L’escenari situat al carrer Provença entre Passeig de Gràcia i Pau Claris recrearà l’estètica de la discoteca Bocaccio –punt de trobada habitual dels membres de la Gauche Divine– i acollirà actuacions musicals durant tota la nit a càrrec dels DJs i influencers The Tripletz, el DJ Música Divina i els grups Los Coming Soon i Conttra.

 

Com en passades edicions, no hi faltarà el brou solidari que elaboraran Carme Ruscalleda i Raül Balam, del restaurant Moments de l’Hotel Mandarin i una àmplia zona gastronòmica amb 14 foodtrucks i música en directe a més d’una llarga llista d’activitats al llarg de tot el Passeig de Gràcia: actuacions musicals, dansa, patinadors fent fotos als vianants, boles gegants amb acròbates i models al seu interior vestides d’època, un photocall popular, passa-carrers, etc.

 

La festa TSNB oficial by Marie Claire, a la qual es podrà entrar amb invitació, tindrà lloc al Palau Robert, on hi haurà música a càrrec del DJ Música Divina, projeccions audiovisuals i degustació a càrrec de les empreses col·laboradores. I qui vulgui continuar la festa podrà gaudir de la post-party a Sutton Club (també amb invitació).

 

TSNB2017 està patrocinat per Vallformosa, Font Vella Té, Treatwell, Casanovafoto, Leixa, Instax i Hotel Ibis Family.

 

 

CASTELLANO

 

 

The Shopping Night Barcelona homenajea en su octava edición
al movimiento que abrió la ciudad a la vanguardia en los años 70:
la Gauche Divine

 

Barcelona, 15 de noviembre de 2017 – The Shopping Night Barcelona 2017 (TSNB) transportará el próximo jueves 30 de noviembre el espíritu y la estética de la Gauche Divine al Passeig de Gràcia y calles adyacentes para conmemorar el 50º aniversario de la denominación de este movimiento por primera vez, de la mano del escritor y periodista Joan de Sagarra. Este año tendrá lugar la octava edición de esta ya clásica cita anual para los barceloneses que tiene como objetivo la dinamización del comercio, la cultura, la gastronomía, el diseño y el ocio en Barcelona. Promovido por la Associació Passeig de Gràcia y con el apoyo del Ajuntament de Barcelona, el evento contará con la presencia de la exmodelo y actriz Teresa Gimpera –musa de la Gauche Divine–, la modelo e influencer Jessica Goicoechea, los DJs e influencers The Tripletz y el actor Josep Ferré, que han protagonizado el spot y la editorial oficial de TSNB2017.

 

El evento se ha presentado en rueda de prensa hoy miércoles 15 de noviembre al mediodía en el restaurante Flash Flash de Barcelona con la presencia de la Ilma. Sra. Montserrat Ballarín, concejala del Distrito del Eixample y de Comercio y Mercados; Lluís Sans, presidente de la Asociación del Passeig de Gràcia; Noemí Talero, directora de TSNB; Teresa Gimpera y Josep Ferré, que han participado en el spot y el editorial oficial de TSNB2017.

 

Un movimiento que marcó el ADN de Barcelona para siempre

 

Estampados geométricos, gafas de pasta, sesiones fotográficas en blanco y negro, minifaldas y terciopelo rojo se convirtieron a partir de 1967 iconos de una generación de escritores, arquitectos, artistas, fotógrafos, diseñadores y empresarios que trazaron el camino de la apertura de Barcelona a la vanguardia cultural: la Gauche Divine. En el contexto de la represión franquista, un grupo amplio en el cual destacaban nombres como Teresa Gimpera, Ricardo Bofill, Terenci Moix o Colita, abrió una brecha hacia la libertad, no desde el punto de vista político sino en la forma de comportarse y en la voluntad de vivir la vida intensamente, al estilo de la Dolce Vita italiana o del Pop Art en Nueva York. La Gauche Divine estableció sin darse cuenta los signos de identidad de la Barcelona contemporánea: una ciudad cosmopolita, abierta, de vanguardia, un referente artístico mundial con una actividad intelectual y creativa intensa e incansable.

 

Comercio, cultura y ocio para un público joven y adulto

 

Por una noche, las tiendas de la zona comercial por excelencia de Barcelona recrearán la estética y el ambiente de los años 60 y 70 en la ciudad y lo mismo pasará en la calle, donde tendrán lugar varias actividades, dirigidas a público joven y adulto. TSNB, que en su anterior edición reunió a más de 90.000 personas, es el evento dinamizador del comercio más importante de la ciudad. Este año habrá más de 80 participantes entre tiendas –como Ana Angulo, Santa Eulalia, Tous, Rabat, Tomás Colomer o Loewe–, hoteles, restaurantes, escuelas de diseño y empresas de otros sectores como Engel&Völkers.

 

Aparte de los descuentos especiales que ofrecerán las tiendas y las actividades y sorteos que se propondrán desde los stands de las empresas colaboradoras, durante la TSNB los visitantes podrán disfrutar de una muestra de moda que surge de la interpretación que harán varias tiendas de moda de la Barcelona de los años 60 y 70. Habrá también espacio para una exposición fotográfica efímera que, bajo el título deBarcelona sixties, quatre contactes, buscará los puntos de unión y las divergencias entre la obra de fotógrafos vinculados a la Gauche Divine y la de profesionales barceloneses contemporáneos. El escenario situado en la calle Provença entre Passeig de Gràcia y Pau Claris recreará la estética de la discoteca Bocaccio –punto de encuentro habitual de los miembros de la Gauche Divine– y acogerá actuaciones musicales durante toda la noche a cargo de los DJs e influencers The Tripletz, el DJ Música Divina y los grupos Los Coming Soon y Conttra.

 

Como en pasadas ediciones, no faltará el caldo solidario que elaborarán Carme Ruscalleda y Raül Balam, del restaurante Moments del Hotel Mandarin Oriental y una amplia zona gastronómica con 14 foodtrucks y música en directo además de una larga lista de actividades a lo largo de todo el Passeig de Gràcia: actuaciones musicales, danza, patinadores fotografiando a los viandantes, bolas gigantes con acróbatas y modelos en su interior vestidas de época, un photocall popular, pasacalles, etc.

 

La fiesta TSNB oficial by Marie Claire, a la cual se podrá entrar con invitación, tendrá lugar en el Palau Robert, donde habrá música a cargo del DJ Música Divina, proyecciones audiovisuales y degustación a cargo de las empresas colaboradoras. Y quien quiera continuar la fiesta podrá disfrutar de la post-party en Sutton Club (también con invitación).

 

TSNB2017 está patrocinado por Vallformosa, Font Vella Té, Treatwell, Casanovafoto, Leica, Instax y Hotel Ibis Family.