ROUND ABOUT MIDNIGHT, EL NOU CLUB DE MÚSICA AL COR DE BARCELONA ( del 21 de març al 16 de maig)

cartel_ram_2014_b_400

ROUND ABOUT MIDNIGHT, EL NOU CLUB DE MÚSICA AL COR DE BARCELONA

La segona edició del Round About Midnight, el cicle de concerts al Teatre Coliseum,
porta a Barcelona grans noms de l’escena musical internacional: Eliane Elias, Ayo, Keziah Jones,
Richard Bona, Asaf Avidan i Blind Boys Of Alabama

•Del 21 de març al 16 de maig, torna al Teatre Coliseum el glamur dels cabarets i els clubs de música
•L’artista inaugural serà la brasilera Eliane Elias, que presentarà el seu darrer treball, I Thought About You, un tribut al llegendari Chet Baker en el 25è aniversari de la seva mort
•Ayo, la gran diva del soul, presentarà el 28 de març el seu darrer treball, Ticket To The World
•L’israelià Asaf Avidan, un fenomen del pop-folk mundial i autor del hit ‘One Day’, visita Espanya per primera vegada
•Completen el cartell del cicle Keziah Jones, Richard Bona i Blind Boys Of Alabama

El Teatre Coliseum de Barcelona tornarà a acollir al llarg dels mesos de març, abril i maig el cicle de concerts Round About Midnight, promogut per Serious Fan Music, Postonove i Grup Balañá. La brillantor de l’època daurada de Hollywood i la màgia de la música a curta distància arribaran en aquesta segona edició del cicle de la mà de la gran pianista i cantant brasilera Eliane Elias, de la diva del soul Ayo, de l’explosiu blufunk del nigerià Keziah Jones, carregat de compromís polític, de la llegenda del Camerun Richard Bona, del inconfusible cantautor israelià Asaf Avidan i per últim dels grans mestres del gospel, els Blind Boys Of Alabama.

Eliane Elias

La presentació de I Thought About You (Un tribut a Chet Baker), d’Eliane Elias, donarà el tret de sortida a la segona edició del cicle Round About Midnight. Un sentit homenatge a un dels grans del gènere, en el 25è aniversari de la seva mort, que ha aconseguit el número 1 als Estats Units i França. Elias, cinc vegades nominada als Grammy, arriba acompanyada pel seu quartet i amb una declaració d’intencions: “el repertori de jazz pot sonar totalment fresc quan es fusiona amb l’enginy i la passió”. Coneguda per combinar les seves arrels brasileres amb la seva sensual veu i el seu impressionant jazz instrumental, Elias ha tret al mercat 23 àlbums. Amb el seu amplíssim repertori ha demostrat els seus dots únics com a pianista, cantant, compositora i arranjadora. Tornarà al Teatre Coliseum, on va actuar el 2010, el divendres 21 de març.

Ayo

Joy Olasunmibo Ogunmakin, Ayo, és una cantant i compositora d’origens romanesos i nigerians, establerta a París i que no visita Barcelona des del seu emblemàtic concert al Palau de la Música el 2009. Representa una de les veus més seductores de l’escena internacional de la música afroamericana, comparable amb Erykah Badu o la millor Sade, i torna a la capital catalana després de cinc anys i acompanyada per la seva banda. El seu estil juga amb el reggae i jazz, però conjugats a la perfecció amb sonoritats del folk, el country i el rock. Amb quatre cds editats, la seva carrera té una gran ascendència i ha venut un milió i mig de discos en 40 països. Presentarà el 28 de març al Teatre Coliseum el seu últim treball, Ticket To The World.

Keziah Jones

Nascut entre els guetos i els gratacels de Lagos, Nigèria, Keziah Jones és una bomba en directe, tal i com van poder comprovar els que el van veure a Barcelona el 2004. El seu estil musical és conegut com blufunk i compta amb una actitud punk-funk barrejada amb ritmes yoruba, amb rock and roll i amb blues. Després de més de cinc anys del Nigerian Wood (2008), Jones torna amb un nou projecte personal i polític, Afronewave, on canta sobre l’Àfrica moderna i els seus moviments urbans prenent la sàtira del poder, la política i la màgia, la immigració, els refugiats, l’exili o la relació entre els hemisferis nord i sud com a font d’inspiració. Keziah Jones descriu així el seu disc, que presentarà en trio el 12 d’abril: “George Clinton compartint un porro amb Fela (Kuti)”.

Richard Bona

El cantant, compositor i multiinstrumentista Richard Bona és una llegenda del Camerun que barreja el jazz contemporani, conreat en les seves estades a París i Estats Units, amb la sonoritat de les seves arrels africanes. La música li ve de les seves generacions passades i als vuit anys ja actuava per tot el país. El 1980 va substituir la guitarra pel baix, instrument del que avui és un dels màxims exponents. En l’actualitat, aquest prodigi establert a Nova York és un dels grans genis internacionals, tal i com demostren els seus darrers treballs, The Ten Shades of Blues i Bonafied. En el seu nou projecte, que ens presentarà el 9 de maig al Teatre Coliseum, flirteja amb el flamenc amb músics espanyols.

Asaf Avidan

L’israelià Asaf Avidan té una veu única, meravellosament femenina, amb la qual juga amb l’ahir i l’avui. Icona de la música pop-folk a nivell mundial, visita el nostre pais per primera vegada de la mà del Round About Music. Ens presentarà Different Pulses en un concert molt esperat, el proper 10 de maig. Avidan és una d’aquestes rareses, un jove cantautor i músic que ens recorda per les seves cordes vocals a Joanna Newsom o Amy Winehouse. El 2006 va crear la banda de folk rock Asaf Avidan & The Mojos, a Jerusalem, amb la qual va gravar tres àlbums (The Reckoning el 2008, Poor Boy/Lucky Man el 2009 i Throughthe Gale el 2010). Amb el seu hit One Day/Reckoning Song va aconseguir fama internacional i el 2012 va endegar la seva carrera en solitari. El 2013 llança Different Pulses, un projecte en solitari i cuidat fins a l’últim detall.

Blind Boys Of Alabama

Setanta anys de carrera contemplen a Jimmy Carter, Eric McKinnie, Joey Williams, Tracy Pierce, Ben Moore i Paul Beasley. En la darrera dècada han guanyat cinc Grammy, quatre Gospel Music Awards i diverses invitacions per cantar a la Casa Blanca. Els grans del góspel tornen a Barcelona després de cinc anys anys d’absència per presentar-nos el 16 de maig al Teatre Coliseum I´ll find a way, el seu novè disc gravat en estudi en aquest segle, produït per Bon Iver. Una col·lecció de gospel clàssic i actual cantat amb artistes convidats, com Shara Worden, Sam Amidon, Merrill Garbus, Casey Dienel, Matty Griffin o Justin Vernon. La seva intenció, en paraules de Jimmy Carter, és «portar a la gent un missatge del cor. Si s’escolta amb sentiment, tots sentiran a Blind Boys of Alabama».

Més info

http://www.roundaboutmidnight.es/

CALENDARI DE CONCERTS

Eliane Elias (21 de març a les 23 hores)

Ayo (28 de març a les 23 hores)

Keziah Jones (12 d’abril a les 23 hores)

Richard Bona (9 de maig a les 23 hores)

Asaf Avidan (10 de maig a les 23 hores)

Blind Boys Of Alabama (16 de maig a les 23 hores)

TEATRE COLISEUM

Gran Via de les Corts Catalanes, 595. Barcelona. 902 33 22 11

Preu de les entrades: de 20 a 50€. Venta d’entrades a www.grupbalana.com, a la taquilla del Teatre Coliseum i a www.ticketmaster.es.