SECCIÓ IRREGULAR
Un cicle comissariat per Quim Pujol, Cristina Alonso i Marc Olivé
Tercera sessió 18 de desembre de 2013 20.30 hores Mercat de les Flors Norberto Llopis Stuff
Què m’està «fent» aquest objecte? Què «vol» de mi aquest objecte? Què em «pot» fer aquest objecte?
Stuff explora les distàncies entre l’objecte i el subjecte. Més enllà de la comprensió purament simb lica dels objectes, volem explorar l’absurditat de preocupar-se pels objectes, l’absurditat de sentir-se traspassat pels objectes, l’absurditat de ser un objecte, l’absurditat d’establir connexions entre objectes o entre persones i objectes.
En Jaime pensa que en Norberto és una mica «mapa»; la Mari és com una «cadira»; en Jaime sempre ha pensat que era més «llum» del que és en realitat; aquest vespre en Norberto ens ballarà com una «planta»; quan sigui gran la Mari vol ser un «petjapapers»; tots ens convertirem en «fruiteres».
Nascut a València i resident a Holanda, Norberto Llopis és llicenciat en dansa i coreografia. El 2005-2007 va fer un màster d’arts escèniques a DasArts d’Amsterdam i actualment estudia filosofia a la UNED. Ha treballat en diversos projectes a Barcelona, Brussel·les i Holanda, i ha participat en diferents processos creatius amb artistes com ara Carolien Hermans, Paz Rojo, Diego Gil, Jefta Van Dinther i Nada Gambier, entre d’altres.
Concepte i coreografia Norberto Llopis Segarra_Amb la col·laboració en la interpretació i la creació de Jaime Llopis Segarra, Mari Matre Larsen_Disseny del llibre i el flyer Celine Wouters_Fotografia Nellie de Boer_Fotografia per al llibre Kyle Tryhorn_Producció Het Veem Theater_Coproducció workspacebrussels_Amb el suport de WP ZIMMER d’Anvers
Black Tulip Sesión de relajación
Aquesta proposta presentada sota el paraigües de Black Tulip ens planteja un seguit d’exercicis de relaxació que evoquen, des de l’excés i l’absurd, la idea de l’individu com a m nada o les imatges arquetípiques de la natura desproveïda de signes culturals. Una sessió oberta al públic en la qual aconseguirem assolir l’Estat Alfa a través d’un mix referencial que va des del new age a tècniques de la hipnosi passant per la fake art therapy.
Black Tulip consisteix en un paraigües que acull, de forma temporal, a un artista o grup d’artistes sota una posició an nima. Substituir el “nom d’artista” per un pseud nim col·lectiu postula un primer gest cap una altra manera d’entendre la pràctica artística.
El concepte de Black Tulip s’ha desenvolupat en contextos com Centro Cultural Sao Paulo, The Office en Berlín, Galeria SIS a Sabadell, Inéditos a Madrid, Festival SOS a Múrcia, en el programa de performance del MACBA, a Halfhouse o Indisciplines al Mercat de les Flors de Barcelona la passada temporada.