Agenda Teatre Grup Focus

     
Del 3 al 12 de setembre de 2024
Després d’exhaurir les localitats en les funcions programades durant el Grec Festival de Barcelona, Lolita Flores torna al Teatre Goya amb Ponciauna obra escrita i dirigida per Luis Luque a partir de La casa de Bernarda Alba.
“El millor paper de Lolita” 
Manuel Pérez i Muñoz, El Periódico
“Una Poncia que no hay que dejar escapar” 
Norman Marsà, En Platea
Sinopsi
Dins d’una tempesta de boira, Poncia, la criada de Bernarda Alba, resa per la mort d’Adela. La casa s’ha sumit en una mar de silenci. Poncia parla sola i també amb elles, amb Bernarda Alba i les seves filles.

A partir del 18 de setembre de 2024
Torna Jauría, una ficció documental creada a partir de les transcripcions del judici de «La manada». L’obra de Jordi Casanovas, dirigida per Miguel del Arco i interpretada per Ángela Cervantes, Quim Àvila, Artur Busquets, Francesc Cuéllar, Carlos Cuevas i David Menéndez, arriba ara al Teatre Goyadesprés del seu apoteòsic èxit entre crítica i públic la temporada passada.
 
“Una obra que s’ha de veure”
Andreu Gomila, Time Out
“Una explosiva catarsi política i humana que fa aixecar el públic de la seva butaca”
Manuel Pérez i Muñoz, El Periódico

Sinopsi
3 a.m. del 7 de juliol de 2016. Festes de San Fermín. Ells són cinc amics que es fan dir «La Manada». El més jove, i membre recent, ha de passar per un ritual d’iniciació. Després de creuar-se amb una noia al centre de Pamplona, s’ofereixen per acompanyar-la al seu cotxe, aparcat als afores de la ciutat. Durant el camí un d’ells aconsegueix accedir al portal d’un edifici i crida a la resta. Agafen a la noia i la fiquen dins.

També al Teatre Goya…

Ultrashow
Divendres 13 de setembre a les 22:30hTorna Ultrashow, un monòleg amb passatges improvisats i divagacions inesperades, a cavall entre la conferència i la peça teatral. Miguel Noguera explica durant gairebé una hora i vint minuts un seguit d’imatges mentals que converteix en un espectacle còmic.

Tinder sorpresa
Els divendres a les 22:30hAvui dia lligar ja no és el que era… és molt millor! Andreu Casanova et convida a fer un safari còmic per tota la selva d’aplicacions per lligar. Un espectacle que ja compleix 7 temporades en cartellera i pel qual han passat més de 200.000 persones.


Buenrollistas
Els dissabtes a les 22:30hVictor Parrado segueix al Teatre Goya amb Buenrollistas, un xou sense etiquetes que convida a riure, reflexionar, connectar o potser et sona tot a hebreu antic. Un espectacle en què descobriràs que només hi ha una persona responsable de la teva felicitat: TU!


Del 3 al 29 de setembre de 2024
Torna José Sacristán al Teatre Romea amb La colección, una obra escrita i dirigida pel prestigiós autor Juan Mayorga. Acompanyat en escena per Ana MarzoaZaira Montes i Ignacio JiménezJosé Sacristán protagonitza aquesta obra que parla sobre el matrimoni, el pas del temps i la misteriosa relació entre les persones i els objectes.
 
«El montaje de Mayorga es de los que un buen aficionado al teatro no querrá perderse jamás. Imprescindible»
José-Miguel Vila. Diario Crítico
«Es un placer inmenso como espectador poder ver en escena a José Sacristán dando una lección de interpretación»
Pablo Caruana Húder. ElDiario.es
Sinopsi
L’Héctor i la Berna, un matrimoni sense fills, han reunit, al llarg de la seva vida, una col·lecció per la qual ho han sacrificat tot. Ara que s’han fet grans, volen assegurar-se que la col·lecció els sobrevisqui, i, per això, busquen un hereu. Sota el pretext de fer-la examinar, convoquen a la Susana, una col·leccionista, juntament amb en Carlos, potser un examinador, o potser una peça de la mateixa col·lecció.
La colección és una obra sobre el matrimoni, sobre el pas del temps i sobre la misteriosa relació entre les persones i els objectes.


Del 3 al 22 de setembre de 2024
Escrita per Llàtzer Garcia, dirigida per Sílvia Munt i protagonitzada per Raquel Ferri i Ernest VillegasLes mans ha estat una de les obres més aplaudides del Grec 2024 Festival de Barcelona. La crítica n’ha destacat tant la precisió del text com l’afinadíssima direcció i les portentoses interpretacions de la parella protagonista. Ara torna, únicament durant tres setmanes, a La Villarroel per a tots aquells que no l’han pogut gaudir durant el Grec Festival.
“Sílvia Munt dirigeix amb mà mestra. Dues interpretacions de premi”
Andreu Gomila, Time Out
“Un magnífic drama realista d’un Llàtzer Garcia que excel·leix en els diàlegs i amb dos fantàstics intèrprets sota l’atenta i acurada direcció de Sílvia Munt”
Santi Fondevila, Diari ARA
 
Sinopsi
La Paula i l’Isaac viuen apartats en una casa enmig de boscos i muntanyes. Ella està a punt de rodar la seva primera pel·lícula, que serà protagonitzada per ell, després d’haver estat retirat temporalment de l’ofici per problemes de salut mental. 
La producció ja comença a caminar i la parella ho viu amb una barreja d’entusiasme i vertigen.
Però els primers dies d’assajos previs a la filmació, es fa evident el que la Paula, secretament, intuïa: l’Isaac no pot participar en la pel·lícula; és un perill per ell i pel mateix rodatge. El seu paper, basat en la seva persona i la seva difícil experiència, l’haurà de fer un altre actor.
També a La Villarroel…

Nadia

A partir del 24 de setembre de 2024
Una jove afganesa protagonitza aquest documental escènic per transmetre’ns la seva experiència, una història que enllaça el seu passat a Kabul amb el seu present a Barcelona i que projecta una mirada d’esperança cap al futur.

Rose

A partir del 28 de setembre de 2024
Carme Sansa s’enfronta a un dels reptes més grans de la seva carrera: donar vida a la Rose. Nascuda en un petit poble d’Ucraïna, la seva vida ha estat esculpida per la història. El seu viatge des dels guetos de Varsòvia fins a les llums de neó del gran somni americà és una lluita per la supervivència davant del fanatisme.

L’enterrador

Del 7 al 22 de setembre de 2024Pepe Zapata és L’enterrador, Una experiència escènica, escrita i dirigida per Gerard Vázquez, que es basa de manera lliure en les vivències d’herois anònims -com les de l’enterrador de Paterna, Leoncio Badía Navarro, i que et farà reviure un episodi colpidor de la nostra memòria històrica.


A partir del 20 de setembre de 2024
Continúa el fenòmen d’Escape Room 2 al Teatre Condal. Després de ser vista per 100.000 espectadors durant la seva primera temporada, i unes merescudes vacances, torna la comèdia de l’any, escrita per Joel Joan i Hèctor Claramunt, dirigida per aquest últim, i protagonitzada per Joel JoanPaula VivesAgnès BusquetsOriol Casals, que pren el relleu de Borja Espinosa, i Irene Jódar.
«Una nova volta de rosca a una història que se supera a si mateixa.»
Norman Marsà. En Platea
«Humor i acció d´alt nivell.«
Ferran Baile. Recomana.cat
Sinopsi
Van jurar que mai més tornarien a fer un “Escape Room”…
S’equivocaven.
El joc no ha fet més que començar.

També al Teatre Condal…

Del deporte también se sale
Els divendres a les 22:30h
Javi Sancho considera esportista d’elit des de el que fa anys que pensa a apuntar-se a un gimnàs fins al qui guanya la Vuelta a España. Per tant tu pots ser un dels “esportistes d’elit” elegits per formar part d’aquest xou en el que ens parla de la seva relació d’amor/odi amb l’esport i de la febre esportiva que ens envolta.

Yo sobreviví a la EGB
Els dissabtes a les 22:30h
Jordi Merca porta al Teatre Condal, acompanyat per la música en directe d’Iván VilchesYo sobreviví a la EGB, un espectacle d’stand-upque et farà recordar d’una manera graciosa aquell nen que vas ser i el que ara ets. Si ets Post-Naranjito, però sobretot si ets Pre-Cobi, sens dubte aquest és el teu xou.